Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10]-Odgłos ocierającej gumy o metal://// Wahacz.

Gość RolF

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wczoraj odebrałem Primerke z warsztatu po założeniu sprężyn JAMEX -40mm na przód. Wkońcu niema tego brzydkiego odstępu miedzy nadkolem a oponą :030: Probllem w tym że zgrzypi mi lewy górny wahacz na śrubie. Widziałem oznaki smarowania z prawej strony ale o lewej chyba zapomnieli :(: da sie to jakoś samemu zrobić??

pozdr

ROLF

Ja nawijam już 2gi tysiąc km po tym demontażu i smarowaniu tulejek w wahaczach i zapomniałem że miałem z tym problem już. Zobaczymy jak długo będzie spokój, ale skrzypiało mi tak już że aż wstyd było jeździć :)

jak smarowanie nie pomoze to silentblock kosztuje w granicach 10-15pln. wymienic ale tylko na orginaly(teflon nie piszczy)

Spoko...ostatnio próbowałem odkręcić te śruby....zwykłym kluczem nieda rady :zly: ale jutro bede miał na stanie nasadowy to pewnie to zrobie. Nasmaruje i zobaczymy.

Dzięki wielkie.

pozdr

ROLF

Jeszcze jedno, są dwie szkoły dokręcania wahaczy

1 na podnośniku (lewarku)

2 na obciążeniu

To się chyba ma tym jakie są wahacze, czy gumowo-metalowe, czy łożyskowane

Ja płakałem po wymianie tulei, skrzypiało niemiłosiernie. Następnym razem zmieniam całe wahacze, niewiele większy koszt i roboty mniej. Na razie jadę na tych "smarowanych" co zrobiłem. Chciałem taniej i dałem d....y :(

ale jutro bede miał na stanie nasadowy to pewnie to zrobie.

Hej jutro niedziela! dzień święty święcić! najlepiej piwem z kumplami :kosci:

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...