Gość RolF Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Witam Wczoraj odebrałem Primerke z warsztatu po założeniu sprężyn JAMEX -40mm na przód. Wkońcu niema tego brzydkiego odstępu miedzy nadkolem a oponą :030: Probllem w tym że zgrzypi mi lewy górny wahacz na śrubie. Widziałem oznaki smarowania z prawej strony ale o lewej chyba zapomnieli : da sie to jakoś samemu zrobić?? pozdr ROLF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Witam. Da się: http://www.autocentrum.pl/nissanclub/serwis/p11wahacz.html Pozdrawiam - Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bullitt Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ja nawijam już 2gi tysiąc km po tym demontażu i smarowaniu tulejek w wahaczach i zapomniałem że miałem z tym problem już. Zobaczymy jak długo będzie spokój, ale skrzypiało mi tak już że aż wstyd było jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 jak smarowanie nie pomoze to silentblock kosztuje w granicach 10-15pln. wymienic ale tylko na orginaly(teflon nie piszczy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RolF Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Spoko...ostatnio próbowałem odkręcić te śruby....zwykłym kluczem nieda rady :zly: ale jutro bede miał na stanie nasadowy to pewnie to zrobie. Nasmaruje i zobaczymy. Dzięki wielkie. pozdr ROLF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Jeszcze jedno, są dwie szkoły dokręcania wahaczy 1 na podnośniku (lewarku) 2 na obciążeniu To się chyba ma tym jakie są wahacze, czy gumowo-metalowe, czy łożyskowane Ja płakałem po wymianie tulei, skrzypiało niemiłosiernie. Następnym razem zmieniam całe wahacze, niewiele większy koszt i roboty mniej. Na razie jadę na tych "smarowanych" co zrobiłem. Chciałem taniej i dałem d....y ale jutro bede miał na stanie nasadowy to pewnie to zrobie. Hej jutro niedziela! dzień święty święcić! najlepiej piwem z kumplami :kosci: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.