Gość bloos11 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Przy silniku z tyłu patrząc od spodu jest taka mała puszka metalowa z dwoma wężami. Spod niej wycieka mi olej. Co to za puszka i do czego służy? Czy komuś też stamtąd wyciekał olej? Jaka rada na to jest? Czy trzeba cały element wymienić, a może jest tam uszczelka? P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 wtsaw jakąś fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jupe Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Czy ta puszka jest pomiedzy silnikiem a kabiną? Jeżeli tak to chłodnica oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Jeżeli tak to chłodnica oleju. A uszczelnienie, typu ORING. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bloos11 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Prawdopodobnie jest to odpowietrzenie korbowodu. przynajmniej w większości ludzi tak mówi. [ Dodano: Pią 27 Kwi, 2007 07:25 ] Trudno jest mi to umiejscowienie określić, ale napewno to urządzenie jest przy czujniku oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Prawdopodobnie jest to odpowietrzenie korbowodu Nie rób kabaretu, to forum to jest poważna firma. Na maila ślę ci fotkę chłodnicy oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bloos11 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Dzięki za meila! Rzeczywiście to ta część. A tak na marginesie to nie robię kabaretu tylko poprostu mam problem z tym wyciekiem.Co prawda nie jest on duży, ale wybieram się w dłuższą podróż i niewiem czy naprawiać przed czy po wyprawie. Jak może wpłynąć dłuższsa jazda, czy czasami się nie zwiększy wyciek? A jest jeszcze jeden problem bo w Jaśle nie ma sklepu, który by mógł tą część sprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jupe Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 ten oring do uszczelnienia chłodnicy kosztuje w nissanie prawie 50pln. Jak chcesz to moge podac Ci numer czesci nissana. tymczasowo mozesz uszczelnic to jakimś wysokotemperaturowym silikonem. Jak tak mam i jezdze do dzisiaj. ( a oring-czeka ) na czas na założenie. dużo Ci chyba nie cieknie? Umnie jak ciekło to nie było żadnych plam pod samochodem, ani ubytków oleju widocznych na bagnecie. I jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesis Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Może B12 wrzuciłbyś fotkę na forum, inni tez by wiedzieli że taka część istnieje i jak wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Proszę bardzo. Chłodnica oleju YD22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jupe Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Oryginalny oring ma nr 21304BN300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi