Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

wyłącznik przeciwmgielnych - schemat el. c.d.

sedek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam nowy temat, gdyż sprawa jest dla mnie ważna. Zrobiłem foto wtyczki i bardzo proszę kogoś, jeśli znajdzie chwilę czasu o prześledzenie, gdzie brakujący kabelek idzie.

e6beac98d60790b2m.jpg

a może skoro wszystko działa jak należy to tak ma być i nie ma co szukać nie wiadomo czego?

PS.1

jeżeli twój aparat którym zrobiłeś to zdjęcie ma jeszcze gwarancję to zanieś go do serwisu bo coś chyba troszkę mało wyraziste kolory są :D

PS.2

sorki ale nie mogłem się oprzeć ;)

Gość johny_fellow
a może skoro wszystko działa jak należy to tak ma być i nie ma co szukać nie wiadomo czego

Dokładnie.

jeżeli twój aparat którym zrobiłeś to zdjęcie ma jeszcze gwarancję to zanieś go do serwisu bo coś chyba troszkę mało wyraziste kolory są

Dobre to :D

Lustrzanka cyfrowa :D

Sory ale ja nie mogę przestać sie śmiać od kliku minut... :D :D :D

PS.1

jeżeli twój aparat którym zrobiłeś to zdjęcie ma jeszcze gwarancję to zanieś go do serwisu bo coś chyba troszkę mało wyraziste kolory są

Miałem na myśli zdjęcie schematu narysowanego ręcznie, ale rzeczywiście sformułowanie niefortunne. Śmiech to zdrowie. :D

a może skoro wszystko działa jak należy to tak ma być i nie ma co szukać nie wiadomo czego?

No właśnie nic nie działa tzn nie ma światła przeciwmgielnego. Wszystko inne sprawdzone: żarówka O.K., masa jest, jak zewrę na krótko w wyłączniku też działa.

I właśnie brakuje mi tego kabelka.

a moze wyłacznik jest padniety ;/ ja u siebie rozbierałem wyłącznik i w srodku był plastik pogruchotany

Wyłącznik sprawdzony miernikiem i zasilaczem i na 100 % jest sprawny.

a kabel między przełącznikiem a lampą nie jest gdzieś przerwany? ten brakujący u ciebie kabelek to może być ten który podaje prąd na przednie przeciwmgielne fabrycznie montowane w zderzaku w SuperS... jutro specjalnie dla ciebie sprawdzę jak to u mnie jest ;)

a kabel między przełącznikiem a lampą nie jest gdzieś przerwany? ten brakujący u ciebie kabelek to może być ten który podaje prąd na przednie przeciwmgielne fabrycznie montowane w zderzaku w SuperS... jutro specjalnie dla ciebie sprawdzę jak to u mnie jest

Dzięki byłbym Ci wdzięczny. Kabel pomiędzy przełącznikiem a lampą nie jest przerwany - jak pisałem wyżej , gdy spiąłem włącznik na krótko w kabinie to wtedy lampa działała.

sprawdziłem - mam dokładnie jak u ciebie czyli mnie też tam brakuje kabelka a mimo to wszystko działa. Musisz mieć awarie gdzieś indziej, sprawdź wyłącznik, czy podaje ci napięcie po zapaleniu świateł mijania, itp. Powodzenia ;)

sprawdziłem - mam dokładnie jak u ciebie czyli mnie też tam brakuje kabelka a mimo to wszystko działa. Musisz mieć awarie gdzieś indziej, sprawdź wyłącznik, czy podaje ci napięcie po zapaleniu świateł mijania, itp. Powodzenia

Dzięki LeXan. Będe w takim razie szukał.