Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

pedał gazu

Gość calka

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę kupić nissana micrę. Oglądałem taką z silnikiem 1.4 16V. Dziwną rzecz zauważyłem, że pedał gazu bardzi ciężko chodzi. Czy może mi ktoś powiedzieć czy to jest normalne w tym modelu. Do tej pory jezdzilem fiatem CC, przejechałem się kilka razy fabią i tam pedał gazu działał lekko. ????

WIdzisz trodno powiedziec ale mam przyklad co do kilku aut.Moja matula jezdzi H Atosem i uniej pedeł azu chodzi jak bajeczka (tylko przy silniku od kosiarkito nie przydatne) :D Ja mam k11 i moj pedał dazu chodzi sporo ciezej od atosa, a tragedia pedał gazu mam w firmowce Partnerze tam jest przystosowany do opuznionego startu i duzego wyilku zeby ruszyc :D wiec tojest róznie. Myśle tez ze moze tyo byc srawa linki gazu kiedys bylo tak u mojej siostry.

Gość Marcin Qliński

mój dziadek ma takiego właśnie o jakim piszesz, w zasadzie nówka sztuka z 2000 r. - 1.4. i u niego tak od nowiści chodzi gaz, że najpierw jest luzu mało, a potem się utwardza. zdaję się, że jest to po to, żeby na normalnych obrotach biegi zmieniać, a nie spod świateł na zrywie odjeżdżać. bo co by nie mówić, ale ta micra, z TAKIM silnikiem to istny diabeł i 150 km/h lekko wycisnąć z niej można. jak to mówią - za duży silnik do takiego małego auta ;)

pozdrawiam,

marcin

Gość maciulek

No dokładnie ja moją 1.0 leciałem ponad 150... A o 1.4 to nawet nie chce myśleć :)

Co do linki gazu to mogła sobie pordzewieć i to daltego. Wystarczy przesmarować. Jeżeli to jej jedyny problem to pikuś :)

ps. na forum jest sporo postów na co zwracac uwage kupując micre - przejzyj bo warto

pozdro

• 2 miesiące temu...
Gość Marcin Qliński
Tyle to 1.0 leci...

Może i 1.0 tyle leci, ale jak dla mnie 150 km/h to raczej było COŚ po przesiadce z fiata uno 1.0 '97:)

Dzisiaj w drodze do przy 170 km/h na otwartej przestrzeni troche wiatr dymał, więc zdjąłem z gazu;) Swoją drogą cza będzie kiedyś sprawdzi maxymalne osiągi tego 1.4.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...