Gość calka Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Chcę kupić nissana micrę. Oglądałem taką z silnikiem 1.4 16V. Dziwną rzecz zauważyłem, że pedał gazu bardzi ciężko chodzi. Czy może mi ktoś powiedzieć czy to jest normalne w tym modelu. Do tej pory jezdzilem fiatem CC, przejechałem się kilka razy fabią i tam pedał gazu działał lekko. ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaceksc Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 kwestia przyzwyczajenia u starszego w primerce pedal gazu też chodził bardzo ciężko. np. w w polo 6n 95 rok sprzęglo ledwo da się wcisnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemcio Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 WIdzisz trodno powiedziec ale mam przyklad co do kilku aut.Moja matula jezdzi H Atosem i uniej pedeł azu chodzi jak bajeczka (tylko przy silniku od kosiarkito nie przydatne) Ja mam k11 i moj pedał dazu chodzi sporo ciezej od atosa, a tragedia pedał gazu mam w firmowce Partnerze tam jest przystosowany do opuznionego startu i duzego wyilku zeby ruszyc wiec tojest róznie. Myśle tez ze moze tyo byc srawa linki gazu kiedys bylo tak u mojej siostry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 bardzo często zdarza się ,że linka sie zaciera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Qliński Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 mój dziadek ma takiego właśnie o jakim piszesz, w zasadzie nówka sztuka z 2000 r. - 1.4. i u niego tak od nowiści chodzi gaz, że najpierw jest luzu mało, a potem się utwardza. zdaję się, że jest to po to, żeby na normalnych obrotach biegi zmieniać, a nie spod świateł na zrywie odjeżdżać. bo co by nie mówić, ale ta micra, z TAKIM silnikiem to istny diabeł i 150 km/h lekko wycisnąć z niej można. jak to mówią - za duży silnik do takiego małego auta pozdrawiam, marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 1.4... 150 km/h lekko wycisnąć z niej można Tyle to 1.0 leci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciulek Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 No dokładnie ja moją 1.0 leciałem ponad 150... A o 1.4 to nawet nie chce myśleć Co do linki gazu to mogła sobie pordzewieć i to daltego. Wystarczy przesmarować. Jeżeli to jej jedyny problem to pikuś ps. na forum jest sporo postów na co zwracac uwage kupując micre - przejzyj bo warto pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Qliński Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Tyle to 1.0 leci... Może i 1.0 tyle leci, ale jak dla mnie 150 km/h to raczej było COŚ po przesiadce z fiata uno 1.0 '97:) Dzisiaj w drodze do przy 170 km/h na otwartej przestrzeni troche wiatr dymał, więc zdjąłem z gazu;) Swoją drogą cza będzie kiedyś sprawdzi maxymalne osiągi tego 1.4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.