Gość konopnicki Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Witam. Pytanie .... Czy lepiej kupic rozrząd kompletny firmy MITSUBOSHI czy taki zestaw: Na zestaw składają się: - rolki rozrządu renomowanych japońskich firm: rolka napinająca paska rozrządu firmy NSK rolka prowadząca paska rozrządu firmy NTN rolka napinająca paska pompy wtryskowej firmy NTN - paski renomowanej firmy Gates tu jest link do aukcji Allegro ------------- Proszę o radę, cena jest taka sama ale nie wiem który zestaw lepiej kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Witam. Używając opcji SZUKAJ znalazłem znalazłem 30 wyników - wpisałem ROZRZĄD W TD i zaznaczyłem żeby szukał w PRIMERA i tylko w PRZESZUKAJ TYLKO TYTUŁ WIADOMOŚCI. Nie bolało. Na podanym zestawie ja jeżdżę i jest OK Na aukcyjnym jeździ mój szwagier i jest OK I tak wymienisz po około 60000 - chyba że przejedziesz się do ASO i dostaniesz gwarancję na 90000 ale z ich częściami i robocizną Pozdrawiam - Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Ja bym się bał jeździć na rozrządzie z allegro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Ja bym się bał jeździć na rozrządzie z allegro... Ja może też, ale te zestawy są dostępne także w normalnych sklepach, gdzie możesz dotknąć pooglądać, posmakować i powąchać :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość konopnicki Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Na podanym zestawie ja jeżdżę i jest OK Na aukcyjnym jeździ mój szwagier i jest OK zrozumiałem tak... że ty jeździsz na MITSUBOSHI, a Szwagier na takim jak z linku z aukcji? że oba są OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Ja już kiedyś kupiłem olej Mobil 1 5W50 na allegro. Jak go otworzyłem (zapakowany, tak jak fabrycznie) no i jak wlewałem do silnika to okazało się, że w środku PŁYWAŁA MUCHA ! Chłopie nie kupuj rozrządu na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Na podanym zestawie ja jeżdżę i jest OK Na aukcyjnym jeździ mój szwagier i jest OK zrozumiałem tak... że ty jeździsz na MITSUBOSHI, a Szwagier na takim jak z linku z aukcji? że oba są OK. Tak ja jeżdżę na paskach Mitsuboschi Szwagier na paskach Gates -a rolki mamy takie jak wymieniłeś w pierwszym poście, czyli: rolka napinająca paska rozrządu firmy NSK rolka prowadząca paska rozrządu firmy NTN rolka napinająca paska pompy wtryskowej firmy NTN i oba połączenia są OK. Różnica tylko w paskach, jak się mają rolki Mitsuboschi do całości to nie wiem, ale to dobra polecana firma. Na rolki zdecydowałem się po analizie postów na tym forum A co do allegro - to w tym przypadku tak jak koledzy powyżej pisali, byłbym ostrożny z drugiej jednak strony to jest niezły miernik "CO I ZA ILE MOŻNA KUPIĆ" - w moim przypadku kupno w sklepie o 10 zł przewyższyło koszt allegro z wysyłką, ale dzięki temu widziałem co brałem :diabel2: . [ Dodano: Pią 27 Kwi, 2007 11:10 ] Acha. Podobno paski Mitsuboschi są "zwykłe" i "wzmacnianie", jak je rozpoznać to nie wiem, bo już nie mam pudełek (może gdzieś w necie krąży opis) - płaciłem podobno za wzmacniane (wierzę swojemu sklepowi). Paski Gates -a wszystkie są "mocne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JanekW Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 troszkę odświeżę temat. Muszę wymienić rozrząd i właśnie się przymierzam do kupna takiego zestawu w sklepie we Wrocławiu (choć przez allegro ) Biorąc pod uwagę upływ czasu, teraz pewnie macie lepszy pogląd na ten zestawik. Jak się sprawuje/sprawował? dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 JanekW jak masz możliwość to pojedż do gościa i odbierz osobiście jak nie będzie chciał to go olej. Nie lubię kupowania kota w worku. Co do zestawów to było to poruszane kilkakrotnie. Sam sie zastanawiam co kupić( zbieram się za długo w końcu strzeli, ciągle inne potrzeby) Tu masz więcej http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6780 Ja sądzę że kupię w końcu ten zestaw z Mitsuboshi i rolkami NSK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JanekW Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 czytałem linka już wcześniej, ale dzięki chodzi mi po prostu, jak się u chłopaków sprawuje. temat am już parę miesięcy, więc pewnie mogą już coś więcej o tym powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 http://allegro.pl/item451850124_rozrzad_kp...ra_vanette.html Miało być tak Paski Mitsuboszi Rolki i napinacz NSK Przysłali PASKI MITSUBOSHI rolka i napinacz rozrządu DOKUJI PREMIUM A.P.C.F JAPAN napinacz paska pompy NIPPARTS The Oryginal Co do pasków i napinacza pompy nie mam obaw Czy te DOKUJI to dobre wyroby czy szmelc rolka ma łożysko NSK a napinacz KOYO to jedynie mnie uspokaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi