Gość knockout1 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Witam, ostatnio zauważyłem, że po włączeniu klimatyzacji nie świeci się dioda na przycisku. Klimatyzacja chodzi i w związku z tym mam pytanie czy brak świecania tej kontrolki świadczy o jakiejś nieszczelności w układzie albo np że kończy mi się czynnik i powinienem go uzupełnić (w sumie to nie uzupełniałem klimy po zimie i nie wiem kiedy ostatnio była nabijana). PRIMERA P11 2.0TD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Cześć, ta klimatyzacja nie jest az tak wysoce rozwinięta zeby powiadamiać kierowcę o takich rzeczach,najnormalniej w swiecie padła ci żaróweczka skoro klima działa. Musiałbys dostac sie do tego guzika i wymienic zarówkę....napewno brak swiatełka w guziku nie oznacza nic z tych rzeczy które wymieniłes.... Pozdrawiam i miłego długiego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość knockout1 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Dzięki za info. Też tak myślałem ale wolałem się upewnić bo wydaje mi się, że teraz klima słabiej chodzi ale to pewnie takie wrażenie bo się cieplej zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 W P10 mialem tak ze jak sie pokretlo temperatury wzielo na inna pozycje niz niebieskie-zimno,albo nawiew na ktoras pozycje(na jednej tez nie dzialala dioda ale nie pamietam jaka), to tez sie nie swiecila kotrolka. Ale jak dmucha zimne powietrze to dioda padlina.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz19690 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Może zwykły woltomierz i sprawdzić czy jest zasilenie na diodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Wymień żarówkę - spalona na 99%, te żarówki w konsoli środkowej lubią padać, i palą się jak chińskie w łańcuchach na choince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 A czy ktoś wie jak wyjąć ten przycisk? Mam spalone żarówki od poświetlenia przycisku klimatyzacji i obiegu zamkniętego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavv Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 A czy ktoś wie jak wyjąć ten przycisk? Mam spalone żarówki od poświetlenia przycisku klimatyzacji i obiegu zamkniętego. Zajrzyj do działu "Zrób to sam" na stronce klubowej. Tam jest napisane, jak wybebeszyć konsolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Wyjmowanie konsoli już przerabiałem przy innej okazji, ale i tak mi się nie udało jej wyjąć. Chodziło mi o to jak przyciski są przymocowane. Czy trzeba je wyciągnąć do przodu, czy od czegoś odczepić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavv Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 W Haynesie pisze, że masz tam 4 śruby mocujące zespół pokręteł do konsoli. Po ich odkręceniu pozostaje zwolnić zatrzaski podważając zespół pokręteł w lewo wkładając śrubokręcik z prawej strony zespołu pokręteł. Chyba nie namieszałem? Jeśli masz Haynesa, to rzuć okiem na stronę 141. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Rzuciłem okiem. Tak nie próbowałem. Jeżeli nie uda mi się wyjąć samych przycisków to spróbuje tak jak w instrukcji. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary7 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 ziomek pewnie masz już zrobione ale napiszę Zdejmujesz panel środkowy (2 śrubki na samym dole,2 zatrzaski w kratkach nawiewu u samej góry,2 zatrzaski na wysokości radia (wystarczy pociągnąć palcami z zewnątrz) ) Odsuwasz na bok konsolę i wypychasz te przyciski w kierunku środka auta (uwaga,mają krótkie kabelki) no i przyciski na wierzchu. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Wyjmowanie konsoli już przerabiałem Chodziło mi właśnie o ten panel środkowy. Próbowałem kilka razy i nie dało rady. Jeszcze nic tam nie patrzyłem, bo nie miałem czasu. Ale myśle, że jak odkręce te 2 śrubki na dole to panel środkowy da się odgiąć wystarczająco, żeby wyjąć przyciski. Spróbuje tak może się uda. Aby odłączyć od kostek, a dalej jakoś pójdzie. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi