Gość lukasz22i Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 ...wina rozrzadu? Witam z tej strony łukasz, kupiłem Almerke 1.5 z 00r z przebiegiem 111tys.km, nie chcąc zakładac kolejnego watku typu "co to moze byc" przejżałem większośc wpisów na forum i doszedłem do wniosku że moją Almerke boli rozrząd, chciałbym sie tylko upewnić czy to na 100% bedzie to, konkretniej po odpaleniu obroty szybko faluja w zakresie 800-1000obr/min, zapala się Check-Engine a silniczek po wkręcaniu na obroty dośc chropowato chodzi(chyba ze to jest typowe dla tego silnika)! Co myślicie? Jaki byłby koszt zakupu łancucha do tego silnika w sklepie(nie w ASO)? pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nice Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Jak byś potrzebował łańcuszek to mów. Mam do sprzedania oryginalny,fabrycznie zapakowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz22i Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Jak byś potrzebował łańcuszek to mów. Mam do sprzedania oryginalny,fabrycznie zapakowany ...jasne że byłbym zainteresowany, oczywiście jeżeli to wina łańcucha (tylko jak to mozna sprawdzić), jaka cena by cię interesowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nice Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Nie wiem jak sprawdzić czy to wina łańcuszka. Cena jaka mnie interesuje to 500zł(do negocjacji). Dodam,ze koszt takiego łańcuszka w ASO to 970zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz22i Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Nie wiem jak sprawdzić czy to wina łańcuszka. Cena jaka mnie interesuje to 500zł(do negocjacji). Dodam,ze koszt takiego łańcuszka w ASO to 970zł. a co Ty na to: http://motosklep24.pl/index.php?modules=ma...how&o=74111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 a co Ty na to:http://motosklep24.pl/ind...on=show&o=74111 chyba każdy (a jak nie każdy to 99% kolegów) tu na forum ci powie żeby nie bawić sie w nie oryginalny łańcuszek rozrządu, to bardzo ryzykowna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nice Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Nie wiem jak sprawdzić czy to wina łańcuszka. Cena jaka mnie interesuje to 500zł(do negocjacji). Dodam,ze koszt takiego łańcuszka w ASO to 970zł. a co Ty na to: http://motosklep24.pl/index.php?modules=ma...how&o=74111 A ja na to tyle,że łańcuszek ode mnie jest oryginalny :one: ,a ten z linku nie . Tak jak kolega wyżej napisał,na rozrządzie lepiej nie oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbig99 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 A najlepsze ,że po zatankowaniu gaśnie silnik na wolnych obrotach .Potem sie normuje w miarę . Byłem w różnych warsztatach ale nikt nie potrafił zdiagnozować co jest , na forum też nic, jak widzę wyżej próbują ci opchnąć sprzęt . Nie wierzę , że jesteśmy odosobnionym przypadkiem. Problem opisywany tu http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ght=obrotomierz a tu ponownie z innymi objawami http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...p;highlight=egr Pozdrawiam wszystkich " KTO MA JAPOŃCA TEN JEŹDZI DO KOŃCA" ale to już nie aktualne Trochę zgorzkniały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vrinda Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Mam dokładnie te same objawy. Też wszystko wskazuje na rozrząd. Tyle, że ponoć w N16, nie tyle sama wymiana łańcucha, co ponoć jeszcze dodatkowe ustawienia czegoś tam (jestem kompletnym laikiem, nawet nie umiem powtórzyć o co chodzi), to jest wyzwanie. Mój dobry znajomy, który ma naprawdę duży warsztat od razu powiedział mi, że nie podejmie się wymiany łańcucha, bo nie ma odpowiedniego sprzętu. Tak więc sam łańcuch to nie koniec historii. Nie wiem, czy sam chcesz wymieniać, czy tylko wręczyć łańcuch mechanikowi, ale z tego co wiem należy uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nice Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Po 1 to nikt sprzętu nie próbuje opchnąć. Powiedziałem tylko,że mam i to kupe taniej niż w ASO. Po 2 to czyściłeś już przepływomierz? Spróbuj odłączyć przepływomierz i jak bedzie tak samo tzn. że masz uszkodzoną przepływke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbig99 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Po odłączeniu zaraz zapala się znana kontrolka a kasowanie błedu kosztuje i odłączenie akumulatora na 32 godziny nie pomaga .Przepływka przeczyszczona.Niby wszstko Ok ale i tak nie chce chodzić .Czyżby to jakiś zespół chorobowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nice Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Przepustnica czyszczona? [ Dodano: Pon 30 Kwi, 2007 17:50 ] A może to coś z wtryskiwaczami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbig99 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Wszysto przeczyszczone wyregulowane i rece opadają (nawiasem mówiąc silnik wchodzi gorzej na obroty niż u znajomego w Polonezie GSI ) może coś z zaworem EGR tutaj opisałem objawy http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=28844 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nice Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 To zaślep EGR,zobacz czy bedzie różnica. Jezeli nikt nie umie Ci pomoc,to sam musisz metodą prób i błędów posprawdzać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz22i Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 a kto mi powie jak wyglada sprawa wymiany tego łancucha, czy jest z tym jakiś problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nice Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Jezeli chcesz go wymieniac samemu to mozesz miec problem,ale jezeli bedziesz robił to w warsztacie to nie widze wiekszych klopotow. Ja nigdy nie slyszlałem o problemach z wymiana łańcucha w N16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz22i Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Jezeli chcesz go wymieniac samemu to mozesz miec problem,ale jezeli bedziesz robił to w warsztacie to nie widze wiekszych klopotow. Ja nigdy nie slyszlałem o problemach z wymiana łańcucha w N16. aha dzieki za odpowiedź, pod koniec tygodnia bede chcial sie tym zająć, tylko najpierw trzeba bedzie zdiagnozowac usterke! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbig99 Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 Witam Sory za sarkazm w wcześniejszym poście ale po przeszukaniu i przeczytaniu wszystkiego co mozliwe na forum liczyłem na choćby mały opis , bo jak już wspominałem myslę , że nie jestem odosobninym przypadkiem i koś w taki lub inny sposób poradził sobie , tymbardziej , że w warsztatach i serwisach rozkładaja ręce a to też kosztuje. Nimniej metoda prób i błędów pozostaje ostateczna ale też jest kosztowna ( podmiana części) Pozdrawiam Kto ma Japońca ten jeździ do końca ( ale to już nie to samo - japońskie auto na francuskich cześciach składane w anglii) [ Dodano: Sob 05 Maj, 2007 20:41 ] Po przeszukaniu forum Hondy ,Toyoty i Mazdy nie znalazłem tylu problemów z silnikiem co w Nisanie w czym problem Pozdrawiam :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi