Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chłodnica do K10

hochoł
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

nie kumam jak pozioma chłodnica jest;/

hmm roznią sie zapewne objętoscią

i do 1.0 jest zbiorniczek wyrównawczy a w 1,2 niema

różnią sie jeszcze wtyczkami od wentylatora chłodnicy i czujnika temperatury

• 1 rok później...

tak spoko mozesz montowac, tylko węże musiałabyś chyba zmienic ale spoko od tico czy jakiegos innego znajdziesz, powiesz w skepie to Ci da koles do wyboru;]w 1,2 nie ma tylko zbiorniczka wyrównawczego

ale poza tym to da się zamontować? chodzi mi np. o mocowania. poza tym wybacz głupie pytanie ale jak pozbędę się zbiornika wyrównawczego (nawet wiem co to :-) ) to będzie ok? no i jak z wentylatorem? będzie chodził?

W pierwszej k10 miałem własnie zamontowaną chlodnice podłużną do silnika 1.2 i wszystko było ok i dziłało. co do mocowan to wszystko pasuje , brak zbiorniczka w niczym nie przeszkadza, montuje sie tylko kawałek węzyka zeby płyn niezabryzgał silnika. :one:

a ja jak bym mial kupic chlodnice to albo taka jak mialem poprzednio albo nowa przystosowana do odpowiedniego silnika. Chlodnica wazna sprawa a ktos mogl miec strzelona glowice i ci wepchnie chlodnice z majonezem na salatke i nic z tym nie zrobisz tylko do kosza

Uwaga Słuszna zawsze lepiej kupic produkt adresowany dla danego modelu chociaz z drugiej strony to wydaje mi się ze i chłodnica i wogle silnik 1.0 jest konstrukcyjnie lepszy i pozbawiony kilku technologicznych wad które niestety ma silnik 1.2 :kosci:

ja mam k10 1.0 92 rok mam zbiornik wyrownawczy i wszystki weze po prawej stronie chlodnicy. MOja byla wymieniana po stluczce napewno bo zostala uszkodzona przez wzmocnienie zderzaka ktore poszlo jak poprzedni wlasciciel najechal na tyleczek jakiejs furki bardzo niskiej :) niz poza chlodnica i wzmocnieniem nie poszlo. tylko sie coflo. Nawet zderzak zyje bez sladow ale chlodnica sie wylala oryginalna. Gdzie ta kupil nie wiem ale jest idealna. WLew plynu jest po lewej stronie na rogu samym kolo zbiorniczka.. moze jest oryginalna. nIgdy nie widzialem 1.0 silnika innego na zywo ;)