Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] Dławi się do 4300 obrotów

Gość Marioo2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Mam pytanko takiej kategorii: niedawno zamienilem civica na primere i jestem bardzo zadowolony. Slicznie chodzi, leci powyzej 200 i pieknie sie prowadzi ale... ma to autko holenderska instalacje gazowa z ciekla faza czy jakos tak. Niestety w belchatowie gdzie mieszkam nie ma goscia co dobrze zna temat wiec sie boje jechac do pierwszego lepszego zeby bardziej nie popierniczyl. Co dolega autku, otoz: tak do 4300 obrotow wchodzi na obroty jak by sie dusil ale powyzej ciagnie az milo. Denerwuje mnie to bo jak wyprzedzam musze patrzec na obrotomierz czy zdazy przejsc ten zakres czy nie.

Ktos wie jakie sa tam filtry i gdzie i dokad moge podjechac zeby mi to zrobili jak nalezy (w gre wchodzi rowniez warszawa)? Chyba ze samemu mozna dokupic taki filtr i wymiana nie bedzie zbyt skomplikowana to nie tematu.

Jeszcze jedno, mam nowiutki filtr stozkowy, warto go tam wkladac? a po wlozeniu trzeba jechac na jakies ustawienia czy cos? Pytam sie bo ktos mi powiedzial ze tak wiec juz sam nie wiem bo zawsze mi sie wydawalo ze komputer sam sie dostosuje do takiej zmiany.

Z gory dziekuje za pomoc!

Pozdrawiam

P.S. Primera 2.0 z 97r znaczy P11

[ Dodano: Sob 28 Kwi, 2007 14:53 ]

Nie dodalem ze na paliwie jest ok wiec to moze byc chyba tylko gaz

Wydaje mi się je najpierw musisz dowiedzieć się co to w ogóle za instalacja (jaka firma, jakie podzespoły). Dobrych gazowników masz na Codziennej w Warszawie (BIGAS 022 6792505). Też niedawno przesiadłem się na primere i miałem niezłe problemy z gazem, z reguły kończyło się na "lepiej się nie dotykać, może być jeszcze gorzej", dopiero brat polecił mi ten zakład, pojechałem i po problemach :)

Gość lukas200sx

Jezeli masz instalację V genaracji ( faza wtrysku gazu w fazie ciekłej ) to jest to bardzo dobra instalcja zarazem bardzo skomplikowana !! ( pompa wymusza stałą cyrkulację ciekłego gazu w instalacji aby zapobiec odparowaniu, powstawaniu pecherzy gazowych).

Działa bardzo dobrze pod pewnymi warunkami - musi ją zakładac fachowiec ( założenie wymaga dużej precyzji!!! , drugie - wiercenie otworów pod wtryskiwacze w kolektorze dla każdej z dysz wtrysky gazu musi być wykonne z najwyższą precyją, inaczej zapomnij o prawidłowym działaniu!!!!

Jeżeli jest to holendreska instalacja, to na 80% jest to Instalacja firmy Vialle

Z tego co wiem, to w pompie zamontowany jest filtr gazu w dodatku niewymienny

aaa, zobacz jaki masz kolor wtryskiwaczy? na podstawie kolory można ocenić prawidłowy dobór wtryskiwaczy!!!!

Jak coś jest skopane w fazie montazu, to będzie to droga przez meke, te instalecje są w fazie testów... niestety w fazie testów przez użytkowników!:)

Gość Marioo2

Wiec tak, wtryski maja pomaranczowy kolor i jest na nich napis viale17, a apierow do niej nie mam zeby sie upewnic jaka ona jest.

Znaczy domysalem sie ze sa to te bo zrobione jest ze wyglada jak fabryczne(przewody elektyczne ida razem z fabrycznymi jak by tam byly od nowosci) ale nie mi oceniac.

Dzieki za ten numer telefonu, zaraz w nastepnym tygodniu podjade niech mi powiedza co go boli.

Napisalem ten post bo jeden gazownik w belchatowie mi napisal ze sa to instalacje bezobslugowe a nie chcialo mi sie wierzyc ze sie nawet filtrow nie wymienia.

Jeszcze jedno bo zapomnialem dodac, butle mam 55 litrow i.... jak wyjezdzilem gaz do konca weszlo mi 35. dgzie to 20? Mam wode?

Gość bullitt

To może oznaczać właśnie wode w baniaku niestety. Lepiej to opróżnić u gazownika dla własnego spokoju. Ja mam 48 litrów i do pełna wchodzi około 40. Ewentualnie spróbuj zatankować gdzie indziej bo może mieli akurat coś spier... przy dystrybutorze i za wcześnie odciął gaz przy tankowaniu.

• 3 miesiące temu...

Jeśli ktoś ma faze ciegłego wtrysku gazu i coś nie tak pracuje auto to nie na codziennej a na Kaczkowskiego 18A (Warszawa grochow) w "Autowis" moga pomoc. Chcesz podepna pod kompa, zamowia wtryski, zregeneruja pompe (za jakies jedyne 1100 ;)) ale w każdym razie się podejmą naprawy bo jak ostatnio dzwonilem po zakladach co montuja sekwencje nikt sie nie chcial dotykac mojej.

W moim wyzej wymienionym przypadku puszcza wtrysk stad nie chce odpalac i dziwnie wchodzi na obroty (koszt jednego to 400+ wymiana). Ceny... niestety nie male ale instalacja pierwsza klasa, zadnej roznicy miedzy paliwem a gazem biorac poprawke na jakosc gazu na niektorych stacjach co doswiadczylem na moim poprzednim samochodzie z najzwyklejsza instalacja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...