Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Micra K-11 1.5D-Czy wychodziła z klimą???

Gość siinski

Rekomendowane odpowiedzi

Małżonka ujeżdża w/w autko.Jest to jej ukochane auto i nie pozwala mi nawet myśleć o zmienie jej na coś innego.Chciałbym założyć jej klime bo lato szykuje się gorące i w związku z tym pytanie.Czy ktoś natknoł się na Micre K-11 diesel z klimą?Przeglądam od kilku miesięcy ogłoszenia i na polskich i niemieckich portalach ogłoszeniowych i na razie kicha-diesla z klimą nie spotkałem.Być może przyczyna leży w tym że cały zespół napędowy ( silnik,skrzynia i osprzęt ) jest produkcji PSA ( Peugeot-Citroen ) i może powinienem szukać w w/w markach ale z koleii cały układ wentylacyjny którego klima jest częścią jest rdzennie nissanowski.Za wszelkie rady jak toto urządzić dzięki i czy to jest wogule możliwe dziękuje i pozdrawiam.

Zaintrygował mnie ten temat ale rzeczywiście nie można znaleźć tych aut z klimą.Z dołożeniem może być poblem bo w nissanach za włącznie, wyłączenie sprężarki dpowiada sterownik silnika. A jak jest w tym silniku? zastanawia mnie tylko co to za 2 chłdnica w tej micrze?od wspomagania? coś spora?http://www.allegro.pl/item188782104_micra_k11_2001_diesel_chlodnica_wody_wentylator.html

Gość siinski

Trop byl dobry bo to właśnie jest chłodnica od klimy.Na innej aukcji która zakończyła się wcześniej a którą znalazłem już po wysłaniu inicjującego wątek posta osoba ta sprzedawała również kompletną klime z rozbieranego na części przodu od Micry 1.5D.Ponieważ na demontaż i sfinalizowanie całej tranzakcji byłem umówiony na sobote 5 maja,wstrzymałem się z odpowiedzią na forum aby nie dawać namiarów na sprzedającego ( inne jego aukcje na Allegro jeszcze trwają ) innym być może chętnym.W tej chwili kompletna instalacja ze wszystkimi mocowaniami i okablowaniem leży u mnie w garażu i za dwa tygodnie w weekend będe ją montował.Ponieważ jak słusznie zauważyłeś Micra 1.5D nie wychodziła z klimą ( co jest dość dziwne bowiem saxo i pug 106 z dieslem w klimie można spotkać i jest to klima fabryczna) jest to tzw.klima doposażona zamontowana w aucie już po zakupie auta w salonie.Człowiek od którego ją zakupiłem sprowadza same przody z rozbitych aut z Włoch i sprzedaje je na części.Tak że klima którą mam jest włoskiej produkcji o czym świadczą naklejki na sprężarce,skraplaczu i wiązce kabli.Zaskoczyło mnie w niej dodatkowe sterowanie wydajnością klimy w postaci obrotowego potencjometra zamontowane w schowku niezależne od włącznika A/C zamontowanego na desce w typowym miejscu i zamontowanie parownika w układzie nawiewu wnętrza w taki sposób że uniemożliwia to założenie filtra przeciwpyłkowego w konstrukcyjnie przewidzianym miejscu-brakuje 1-1.5 cm ale ponieważ wraz z klimą dostałem cały kompletny układ wentylacji rozbiore go i zobaczę czy nie idzie parownika troche przesunąć aby filtr zmieścił się.W czasie demontażu porobiłem cyfrówką obszerną dokumentacje zdjęciową ( dlatego zależało mi aby być przy rozbiórce- facet przy mnie spuszczał gaż z klimy aby pokazać mi że jest szczelna ) która powinna przydać się mi w czasie montowania jej do auta żony.Jak się montaż zakończy napisze.

gratulacje- pierwsza micra 1,5d z klimą.Mam nadzieją ,że link się przydał.Ja w tym / przyszłym tygodniu dokładam klimę do k12 żony ale tam jest niezły kosmos ecm/ bcm ipdm

Gość siinski

Pogratulujesz jak toto założe napełnię i uruchomię-wtedy będzie naprawde czego gratulować!! A za linka dzięki!!!!

Pozdrawiam

siinski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...