Gość siinski Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Małżonka ujeżdża w/w autko.Jest to jej ukochane auto i nie pozwala mi nawet myśleć o zmienie jej na coś innego.Chciałbym założyć jej klime bo lato szykuje się gorące i w związku z tym pytanie.Czy ktoś natknoł się na Micre K-11 diesel z klimą?Przeglądam od kilku miesięcy ogłoszenia i na polskich i niemieckich portalach ogłoszeniowych i na razie kicha-diesla z klimą nie spotkałem.Być może przyczyna leży w tym że cały zespół napędowy ( silnik,skrzynia i osprzęt ) jest produkcji PSA ( Peugeot-Citroen ) i może powinienem szukać w w/w markach ale z koleii cały układ wentylacyjny którego klima jest częścią jest rdzennie nissanowski.Za wszelkie rady jak toto urządzić dzięki i czy to jest wogule możliwe dziękuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zaintrygował mnie ten temat ale rzeczywiście nie można znaleźć tych aut z klimą.Z dołożeniem może być poblem bo w nissanach za włącznie, wyłączenie sprężarki dpowiada sterownik silnika. A jak jest w tym silniku? zastanawia mnie tylko co to za 2 chłdnica w tej micrze?od wspomagania? coś spora?http://www.allegro.pl/item188782104_micra_k11_2001_diesel_chlodnica_wody_wentylator.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siinski Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Trop byl dobry bo to właśnie jest chłodnica od klimy.Na innej aukcji która zakończyła się wcześniej a którą znalazłem już po wysłaniu inicjującego wątek posta osoba ta sprzedawała również kompletną klime z rozbieranego na części przodu od Micry 1.5D.Ponieważ na demontaż i sfinalizowanie całej tranzakcji byłem umówiony na sobote 5 maja,wstrzymałem się z odpowiedzią na forum aby nie dawać namiarów na sprzedającego ( inne jego aukcje na Allegro jeszcze trwają ) innym być może chętnym.W tej chwili kompletna instalacja ze wszystkimi mocowaniami i okablowaniem leży u mnie w garażu i za dwa tygodnie w weekend będe ją montował.Ponieważ jak słusznie zauważyłeś Micra 1.5D nie wychodziła z klimą ( co jest dość dziwne bowiem saxo i pug 106 z dieslem w klimie można spotkać i jest to klima fabryczna) jest to tzw.klima doposażona zamontowana w aucie już po zakupie auta w salonie.Człowiek od którego ją zakupiłem sprowadza same przody z rozbitych aut z Włoch i sprzedaje je na części.Tak że klima którą mam jest włoskiej produkcji o czym świadczą naklejki na sprężarce,skraplaczu i wiązce kabli.Zaskoczyło mnie w niej dodatkowe sterowanie wydajnością klimy w postaci obrotowego potencjometra zamontowane w schowku niezależne od włącznika A/C zamontowanego na desce w typowym miejscu i zamontowanie parownika w układzie nawiewu wnętrza w taki sposób że uniemożliwia to założenie filtra przeciwpyłkowego w konstrukcyjnie przewidzianym miejscu-brakuje 1-1.5 cm ale ponieważ wraz z klimą dostałem cały kompletny układ wentylacji rozbiore go i zobaczę czy nie idzie parownika troche przesunąć aby filtr zmieścił się.W czasie demontażu porobiłem cyfrówką obszerną dokumentacje zdjęciową ( dlatego zależało mi aby być przy rozbiórce- facet przy mnie spuszczał gaż z klimy aby pokazać mi że jest szczelna ) która powinna przydać się mi w czasie montowania jej do auta żony.Jak się montaż zakończy napisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 gratulacje- pierwsza micra 1,5d z klimą.Mam nadzieją ,że link się przydał.Ja w tym / przyszłym tygodniu dokładam klimę do k12 żony ale tam jest niezły kosmos ecm/ bcm ipdm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siinski Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Pogratulujesz jak toto założe napełnię i uruchomię-wtedy będzie naprawde czego gratulować!! A za linka dzięki!!!! Pozdrawiam siinski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.