Gość Cysio Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 witam chcialbym sie dowiedziec czy znaczki na tylkiej klapie (bagaznik) sa klejone czy tez wkladane na kolki ?? nim przystapie do mojego planu wole sie upewnic co tam siedzi i jeszcze jedno pytanko czy w tylnej lampie tam gdzie jest swiatlo przeciwmgielne da sie zalozyc zaroweczke dwuwloknowa ?? chodzi o to zeby 5W swiecila jako postoj a jak sie wlaczy przeciwgielne to zeby dawala jako 21W wiem mniej wiecej jak to zrobic zeby sie nie swiecilo wszystko jak w choince ale rozchodzi mi sie glownie o mocowanie zarowki (a dokladnie blaszki zeby byly na 2 wloknowe) czy ktos z Was posiada te blaszki i ma je na zbyciu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 witamchcialbym sie dowiedziec czy znaczki na tylkiej klapie (bagaznik) sa klejone czy tez wkladane na kolki ?? nim przystapie do mojego planu wole sie upewnic co tam siedzi AFAIK są klejone. Bez kołków. Paru klubowiczów pozdejmowało oznaczenia i dziury w blachach nie zostało Ale może niech ktoś z nich potwierdzi. pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 ja nie mam z tylu ani jednego znaczka. "niemiecki tuning" to sie nazywa taka przyjechala, ale z tego co sie orientuje, to tylko na masce ma otwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darecki Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 na moje oko to są klejone, bez żadnych kołków, ale u siebie nie demontowałem. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greger Opublikowano 6 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2005 znaczki na tylnej klapie, nie mają kołków są klejone, to bankowa informacja, pytałem gościa w Niemczech co handluje znaczkami, a co do ich usunięcia to tak: zwykły nóż, np. ten cały z rączką metalową, troszkę naostrzony, moczony w oleju jadalnym lub silnikowym (brak zarysowań) i delikatnie wrzynasz się między znaczek a klapę, powinno pójść. pozdrawiam, chętnie poczytam rezultat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość semri Opublikowano 6 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2005 zamiast noza mozna uzyc żyłkę rybacka. osobiscie tym bym probowal niz walczyc nozem przy lakierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 7 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 no tak nożem uwalic ale jak sie później kleju pozbyć ? znacie jakieś dobre sposoby na usunięcie resztek kleju z lakieru i szyb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 7 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 Jakims alkoholem.Moze benzyna ekstrakcyjna, ale nie wiem czy ona lakieru nie zmyje.Podjedz do najblizszego lakiernika, a on Ci powie czym najlepiej usunac. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IvanH Opublikowano 7 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 Mam pytanie w drugą stronę: Ktoś wie na jaki klej takie znaczki przykleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 7 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 Nie wiem czy one nie sa przyklejane na tasme dwustronna. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cysio Opublikowano 8 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2005 przyklejane sa na tasme dwustronna (5m kosztuje ok. 6-10 zl w zaleznosci od szerokosci) jak bedziesz kleil to radze odtluscic benzynka ekstrakcyjna lakierek i znaczki - wtedy napewno bedzie ladnie trzymalo .... mialem zdejmowac znaczki i przerabiac grill ale jakos czasu mi brakuje .... sami wiecie jak to jest praca,studia,sen i znow praca,studia ..... no i jeszcze sesyja sie wkrecila odbiegajac nieco od tematu ... zalozylem sobie nowe naglosnienie w primerce przodzik 2*16'' presige (2 drozny) tyl 2*16 GMS + syczki koszt 180pln a efekt zajebiaszczy .... jak zrobi sie cieplej wygluszam drzwi (wszystkie zeby nie bylo ze nie) , zaklejam wszystkie zbedne dziurska w blachach od drzwi, wyglusze jeszcze przod (blacha miedzy komora silnika a wnetrzem) i moze jeszcze mala tubke do bagaznika zarzuce i bedzie to dopiero miazdzylo to sie pochwalilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 8 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2005 a ja proponuje tak na stałe ...na klej do szyb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!skuteczne!!!!!soprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 8 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2005 i jeszcze jedno pytanko czy w tylnej lampie tam gdzie jest swiatlo przeciwmgielne da sie zalozyc zaroweczke dwuwloknowa ?? Po pierwsze cokół obu żarówek różni sie tym ze zarowka dwuwłóknowa ma takie bolce wystajace po bokach na róznych wysokowsciach. Jedno włóknowa ma na tej samej wysokosci. Zasadniczo taka żarówkę da sie włożyć, ale nie da sie przekrecic, chyba że obejma jest luźna. Żarówka jednowłóknowa 21W: dwuwłóknowa 21/5W: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 8 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2005 i jeszcze jedno pytanko czy w tylnej lampie tam gdzie jest swiatlo przeciwmgielne da sie zalozyc zaroweczke dwuwloknowa ?? Po pierwsze cokół obu żarówek różni sie tym ze zarowka dwuwłóknowa ma takie bolce wystajace po bokach na róznych wysokowsciach. Jedno włóknowa ma na tej samej wysokosci. Zasadniczo taka żarówkę da sie włożyć, ale nie da sie przekrecic, chyba że obejma jest luźna. Żarówka jednowłóknowa 21W: dwuwłóknowa 21/5W: Niestety nie widac tego na tych obrazkach. Na temat przerabiania świateł mozesz przeczytac co nieco pod poniższym adresem: http://www.hakx.co.uk/purep10/mods/modific...-fog-lights.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grossb Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Ja dziś usunąłem oznaczenia z klapy. Użyłem żyłki, ale zostały pozostałości kleju i czegoś "takiego miękkiego" . Usunąłem to za pomocą płynu do usuwania nalepek i benzyny ekstrakcyjnej. Nie obyło się bez skrobania - tu użyłem gumowej packi do fugowania i silikonowania z ostrą krawędzią. Pod pewnym kątem jeszcze widać przebarwienie w miejscu gdzie były znaczki. Efekt jest taki jak zamierzałem. Klapa wygląda czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi