Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

znaczki na klapie w P10

Gość Cysio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam

chcialbym sie dowiedziec czy znaczki na tylkiej klapie (bagaznik) sa klejone czy tez wkladane na kolki ??

nim przystapie do mojego planu wole sie upewnic co tam siedzi

i jeszcze jedno pytanko

czy w tylnej lampie tam gdzie jest swiatlo przeciwmgielne da sie zalozyc zaroweczke dwuwloknowa ??

chodzi o to zeby 5W swiecila jako postoj a jak sie wlaczy przeciwgielne to zeby dawala jako 21W

wiem mniej wiecej jak to zrobic zeby sie nie swiecilo wszystko jak w choince ale rozchodzi mi sie glownie o mocowanie zarowki (a dokladnie blaszki zeby byly na 2 wloknowe) czy ktos z Was posiada te blaszki i ma je na zbyciu ???

witam

chcialbym sie dowiedziec czy znaczki na tylkiej klapie (bagaznik) sa klejone czy tez wkladane na kolki ??

nim przystapie do mojego planu wole sie upewnic co tam siedzi

AFAIK są klejone. Bez kołków. Paru klubowiczów pozdejmowało oznaczenia i dziury w blachach nie zostało ;) Ale może niech ktoś z nich potwierdzi.

pzd

• 3 tygodnie później...

znaczki na tylnej klapie, nie mają kołków są klejone, to bankowa informacja, pytałem gościa w Niemczech co handluje znaczkami, a co do ich usunięcia to tak: zwykły nóż, np. ten cały z rączką metalową, troszkę naostrzony, moczony w oleju jadalnym :lol: lub silnikowym (brak zarysowań) i delikatnie wrzynasz się między znaczek a klapę, powinno pójść. pozdrawiam, chętnie poczytam rezultat.

Gość Dżodżo

Jakims alkoholem.Moze benzyna ekstrakcyjna, ale nie wiem czy ona lakieru nie zmyje.Podjedz do najblizszego lakiernika, a on Ci powie czym najlepiej usunac.

POZDRAWIAM.....

przyklejane sa na tasme dwustronna (5m kosztuje ok. 6-10 zl w zaleznosci od szerokosci)

jak bedziesz kleil to radze odtluscic benzynka ekstrakcyjna lakierek i znaczki - wtedy napewno bedzie ladnie trzymalo ....

mialem zdejmowac znaczki i przerabiac grill ale jakos czasu mi brakuje .... sami wiecie jak to jest praca,studia,sen i znow praca,studia ..... no i jeszcze sesyja sie wkrecila

odbiegajac nieco od tematu ... zalozylem sobie nowe naglosnienie w primerce

przodzik 2*16'' presige (2 drozny)

tyl 2*16 GMS + syczki

koszt 180pln a efekt zajebiaszczy .... jak zrobi sie cieplej wygluszam drzwi (wszystkie zeby nie bylo ze nie) , zaklejam wszystkie zbedne dziurska w blachach od drzwi, wyglusze jeszcze przod (blacha miedzy komora silnika a wnetrzem) i moze jeszcze mala tubke do bagaznika zarzuce i bedzie to dopiero miazdzylo

to sie pochwalilem :P

i jeszcze jedno pytanko czy w tylnej lampie tam gdzie jest swiatlo przeciwmgielne da sie zalozyc zaroweczke dwuwloknowa ??

Po pierwsze cokół obu żarówek różni sie tym ze zarowka dwuwłóknowa ma takie bolce wystajace po bokach na róznych wysokowsciach. Jedno włóknowa ma na tej samej wysokosci. Zasadniczo taka żarówkę da sie włożyć, ale nie da sie przekrecic, chyba że obejma jest luźna.

Żarówka

jednowłóknowa 21W:p21w_kep.gif dwuwłóknowa 21/5W:p215w_kep.gif

i jeszcze jedno pytanko czy w tylnej lampie tam gdzie jest swiatlo przeciwmgielne da sie zalozyc zaroweczke dwuwloknowa ??

Po pierwsze cokół obu żarówek różni sie tym ze zarowka dwuwłóknowa ma takie bolce wystajace po bokach na róznych wysokowsciach. Jedno włóknowa ma na tej samej wysokosci. Zasadniczo taka żarówkę da sie włożyć, ale nie da sie przekrecic, chyba że obejma jest luźna.

Żarówka

jednowłóknowa 21W:p21w_kep.gif dwuwłóknowa 21/5W:p215w_kep.gif

Niestety nie widac tego na tych obrazkach.

Na temat przerabiania świateł mozesz przeczytac co nieco pod poniższym adresem:

http://www.hakx.co.uk/purep10/mods/modific...-fog-lights.htm

• 1 rok później...

Ja dziś usunąłem oznaczenia z klapy. Użyłem żyłki, ale zostały pozostałości kleju i czegoś "takiego miękkiego" :D. Usunąłem to za pomocą płynu do usuwania nalepek i benzyny ekstrakcyjnej. Nie obyło się bez skrobania - tu użyłem gumowej packi do fugowania i silikonowania z ostrą krawędzią.

Pod pewnym kątem jeszcze widać przebarwienie w miejscu gdzie były znaczki.

Efekt jest taki jak zamierzałem. Klapa wygląda czysto.