MacGayver Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Co jeszcze musze zrobic przy zamianie głowicy z 8V na 12V ? Czy wogole pasuje a jak pasuje to ile przy tym roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 no wlasnie w tym problem ze mialbym pewnie sama glowice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTB Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Witam mam pytanko odnosnie glowicy , czy da rade wsadzic w sunny 1.4 jakas inna ? tak jak to sie robi w hondach w celu zwiekszenia mocy ? . w moim 1.4 mam wałki od 1.6 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Zapomnij... Głowa jest praktycznie taka sama, natomiast tylko pojemnością się różnią... jeśli chcesz to spróbuj położyć głowicę od GA16DE ale z Sentry, tam jest jeden wałek na zmiennej fazie rozrządu... Tylko nie wiem, czy będzie pasowała... Odezwij się w tym temacie do Coobcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Pasować będzie ale nie wykorzysta się tej zmiennej fazy - trzeba by doprowadzić olej do głowicy albo zrobić dziurę w bloku i doryć się do kanału olejowego... Lepiej przeszczepić sam wałek ssący i na stałe przyspieszyć go o 7-8stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTB Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Pasować będzie ale nie wykorzysta się tej zmiennej fazy - trzeba by doprowadzić olej do głowicy albo zrobić dziurę w bloku i doryć się do kanału olejowego... Lepiej przeszczepić sam wałek ssący i na stałe przyspieszyć go o 7-8stopni. a tu za bardzo nie znam sie , jakie to bylyby koszta orientujesz sie moze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.