Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K10] Pokrowce na siedzenia i inne duperele :)

Gość OizzOn
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość OizzOn

Witam

Jakie pokrowce pasują na siedzenia do Micry K10, ale tak żeby ładnie się dopasowały (pasowały do tych foteli) a nie były pokręcone i pokrzywione.

Czy można gdzieś dostać obicia drzwi do tego modelu, u mnie są trochę brudne i zmechacone.

Kupiłem K10 z 183 tyś km na liczniku z 92r - jak myślicie, jaka jest szansa że jeszcze trochę pożyje ten silnik, stan silnika jest dobry, jest suchy, podobno poprzedni właściciel regularnie wymieniał olej i inne takie. Silnik odpala od razu bez żadnych hałasów, pisków, jęczenia, pracuje równo. Ale te 180 tyś trochę mnie martwi, to jednak sporo.

hmmm... może sobie jeszcze jakieś pytanie przypomnę :)

pozdrawiam :030:

Gość majsterus

spokojnie pojeździsz, jak nie bierze oleju i pali na dotyk to do 300tys pojedzie a może i więcej...

a po ci pokrowce??

nie lepiej umyć siedzenia??

pokrowce tylko szpecą auto

Gość OizzOn

kwestia gustu (i pokrowców :) ), mnie się podobają, samochód w środku jest szary i smutny, trochę koloru z pokrowców by nie zaszkodziło, poza tym szkoda mi niszczyć (przecierać) fotele.

[ Dodano: Sro 02 Maj, 2007 20:23 ]

Jeszcze jedno pytanie.

W bagażniku mam jakieś dziwne blachy po dwóch stronach, jak na zdjęciu http://img71.imageshack.us/img71/5593/blachanc7.jpg

Taka sama blacha jest pod samochodem i ściska rame.

Czy to jest fabryczne czy dorobione ?

Gość majsterus

dorobione,

wygląda jak elementy mocujące hak. a masz hak? nachyl sie i zobacz może został tylko w połowie zdemonotwany przy sprzedaży.

Jak był powinien byc wbity w dowód.

Jakie pokrowce pasują na siedzenia do Micry K10, ale tak żeby ładnie się dopasowały (pasowały do tych foteli) a nie były pokręcone i pokrzywione.

Ja mam pokrowce z Astry F (tej starszej) i na przednie siedzenia pasują idealnie, tył (dokładnie siedzisko) trzeba było ładnie ułożyć ale nie wygląda to źle...:)

zmianawielkociobrazka18mu4.jpg

Czy można gdzieś dostać obicia drzwi do tego modelu, u mnie są trochę brudne i zmechacone.

Chyba masz do wyboru: Allegro, chodzenie po szrotach, albo czekanie, gdy jakiś klubowicz wystawi micrę na części w dziale "Części kupię/szukam/sprzedam"

Kupiłem K10 z 183 tyś km na liczniku z 92r - jak myślicie, jaka jest szansa że jeszcze trochę pożyje ten silnik, stan silnika jest dobry, jest suchy, podobno poprzedni właściciel regularnie wymieniał olej i inne takie. Silnik odpala od razu bez żadnych hałasów, pisków, jęczenia, pracuje równo. Ale te 180 tyś trochę mnie martwi, to jednak sporo.

Na forum jest dużo osób, które mają przebiegi większe od Twojego autka i nie narzekają ;)

Najważniejsze, by maleństwa nie przegrzać i odpowiednio zająć się ewentualną wymianą uszczelki pod głowicą. O tym poczytasz sobie na forum...

Mała, ale jak ważna rada...Nie ufaj poprzedniemu właścicielowi !!!(chyba, że znasz bardzo dobrze pochodzenie auta) Wymień sobie olej, filtry, jeżeli tego wymagają (koszt nie jest duży) a najważniejsze to pasek rozrządu!!! Również znajdziesz na forum jak kończyło się zaufanie do poprzedniego właściciela jeśli chodzi o tą sprawę...:(

hmmm... może sobie jeszcze jakieś pytanie przypomnę

Wal śmiało...Na forum jest bardzo dużo doświadczonych osób jeśli chodzi o Nasze maleństwa :) A z racji tego, że jesteś nowy...Uzupełnij swój profil i pamiętaj, że istnieje opcja szukaj ;)

Pozdrawiam!!!

• 2 tygodnie później...
Gość cichociemny30

Koledzy bardzo duzo produkowanych pokrowców ma stylu opis do jakiego modelu nawet rocznikowo pasują wiec należy troszeczkę poczytać i będzie oki :)

• 4 miesiące temu...

Boczki można sobie łatwo obić od nowa. Wystarczy kupić materiał i gąbkę tapicerską grubości 0.5 cm lub 1cm oraz butapren. Materiał i gąbkę najlepiej w hurtowni tapicerskiej. Potem trzeba tylko zdjąć boczki, przyciąć gąbkę i materiał i podkleić po lewej stronie boczków lekko przy tym naciągając materiał. Jak to może wyglądać można zobaczyć tu (u mnie i u Adexa). Wprawdzie to K11 i oprócz boczków zrobione mają też fotele (Adex pokrowce, ja tapicerkę), ale mniej więcej widać, jak może to wyglądać ;).

Boczki można sobie łatwo obić od nowa. Wystarczy kupić materiał i gąbkę tapicerską grubości 0.5 cm lub 1cm oraz butapren. Materiał i gąbkę najlepiej w hurtowni tapicerskiej. Potem trzeba tylko zdjąć boczki, przyciąć gąbkę i materiał i podkleić po lewej stronie boczków lekko przy tym naciągając materiał. Jak to może wyglądać można zobaczyć tu (u mnie i u Adexa). Wprawdzie to K11 i oprócz boczków zrobione mają też fotele (Adex pokrowce, ja tapicerkę), ale mniej więcej widać, jak może to wyglądać ;).

potwierdzam- może wyglądać naprawdę fajnie :D a swoją drogą to do k10 super s pokrowcy nie dopasujesz; trzeba szyć na miarę...

a po co Ci pokrowce ?

moja ulubiona strona www.moto.allegro.pl i szukaj foteli z supereski ;)

sa naprawde zaje.... jeszcze nie bylo osoby która nie chwaliła moich kubłów :)

a co do boczkow drzwi to tez allegro...

jakis czas temu byla za grosze prawie cala tapicera w ładnym jasnym kolorze

co do slinika to looz jezeli nie katujesz to pojezdzisz.

lej jakiś w miare przyzwoity olej i ciesz sie bezawaryjna jazda.

pozdr