Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

powazny protest

Gość mrówa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mrówa

wiem ze temat walkowany ale powiem tak...

swiatla 24h przez caly rok.......

CO ZA KRETYN to wymyslił.???

podobno bezpieczniej!!!!

gucio prawda moze w kraja skandynawskich tak gdzie auta nie dostaja na gebe przegladu , aprzegladu sie bez auta nie dostanie i obowiazkowo ustawiaja swiatla.

w nocy dostaje szalu ale w dzien nie dostawalem ,ale juz dostaje bo byc oslepaianym przez 70% kierowców [kretynów ] przez 24h którzy maja zle ustawione swiatla to przesada, to stwarza zagrorzenie!!!!! TAK SAMO JAK NIEOZNAKOWANE RADIOWOZY ZAPIEPRZAJACE PONAD 180Km|h

przez 24h którzy maja zle ustawione swiatla to przesada

Stacje badań pojazdów powinny też to sprawdzać na przeglądach, przez wiele lat samochód przechodził przeglądy w tylko jednej stacji i przez 6 lat ani razu nie sprawdzili świateł, a wczoraj pojechałem do innej i wszystko zostało wyregulowane na szczęście był tylko mały "odchył".

Gość johny_fellow
w kraja skandynawskich tak gdzie auta nie dostaja na gebe przegladu , aprzegladu sie bez auta nie dostanie i obowiazkowo ustawiaja swiatla.

w nocy dostaje szalu ale w dzien nie dostawalem ,ale juz dostaje bo byc oslepaianym przez 70% kierowców [kretynów ] przez 24h którzy maja zle ustawione swiatla to przesada, to stwarza zagrorzenie!!!!!

Tu się z Tobą zgadzam. Też mnie wqrwia to, że większość kierowców o to nie dba.

U mnie na szczęście na przeglądzie ustawiają światła i dopieprzają się do wszystkiego czego się da. Nawet do hałasu wydechu mi się doczepili ale po pomiarach wyszło, że jest w normie :D

Oślepianie to nie jest kwestia źle ustawionych świateł. Jasne - zdarza się, że chodzi o ustawienie, ale IMO w większości przypadków jest to... źle (odwrotnie) założona żarówka.

Wydawało mi się, że można ją założyć w jeden tylko sposób (w końcu są wycięcia), ale sam kiedyś przekładałem, złożyłem reflektor i prawe świeciło jakoś do góry. Okazało się, że odwrotnie wsadziłem żarówkę. Efekt był dokładnie taki jak u większości samochodów, które oślepiają - silne odchylenie strumienia światła w górę.

A ja powiem tak, że nie tyle mnie wqrwia to, że niektórzy mają źle ustawione światła co niektórzy debile, co zapierdzielają w dzień na długich :027:

Przepisy przepisami, a póki co większość kierowców musi do nich dorosnąć :/

Codziennie mijam jakiegoś matoła ze źle ustawionymi reflektorami, jadącego na długich, albo z dodatkowo włączonymi przecimgielnymi (po jaką cholerę zresztą ?)

Jazda bez potrzeby na światłach przeciwmgielnych jest karalna,

no ale u nas same twardziele co to muszą sie pokazać.

Albo wręcz odwrotnie - chcą oszczędzać żarówki.

no i chyba w naszych Nyssanach nie ma instalacji do świateł dziennych,

tak jak mają mondziaki, że światła mają obniżone napięcie na żarówkach

i włączają się ze stacyjką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...