Gość mrówa Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 wiem ze temat walkowany ale powiem tak... swiatla 24h przez caly rok....... CO ZA KRETYN to wymyslił.??? podobno bezpieczniej!!!! gucio prawda moze w kraja skandynawskich tak gdzie auta nie dostaja na gebe przegladu , aprzegladu sie bez auta nie dostanie i obowiazkowo ustawiaja swiatla. w nocy dostaje szalu ale w dzien nie dostawalem ,ale juz dostaje bo byc oslepaianym przez 70% kierowców [kretynów ] przez 24h którzy maja zle ustawione swiatla to przesada, to stwarza zagrorzenie!!!!! TAK SAMO JAK NIEOZNAKOWANE RADIOWOZY ZAPIEPRZAJACE PONAD 180Km|h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 przez 24h którzy maja zle ustawione swiatla to przesada Stacje badań pojazdów powinny też to sprawdzać na przeglądach, przez wiele lat samochód przechodził przeglądy w tylko jednej stacji i przez 6 lat ani razu nie sprawdzili świateł, a wczoraj pojechałem do innej i wszystko zostało wyregulowane na szczęście był tylko mały "odchył". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 w kraja skandynawskich tak gdzie auta nie dostaja na gebe przegladu , aprzegladu sie bez auta nie dostanie i obowiazkowo ustawiaja swiatla. w nocy dostaje szalu ale w dzien nie dostawalem ,ale juz dostaje bo byc oslepaianym przez 70% kierowców [kretynów ] przez 24h którzy maja zle ustawione swiatla to przesada, to stwarza zagrorzenie!!!!! Tu się z Tobą zgadzam. Też mnie wqrwia to, że większość kierowców o to nie dba. U mnie na szczęście na przeglądzie ustawiają światła i dopieprzają się do wszystkiego czego się da. Nawet do hałasu wydechu mi się doczepili ale po pomiarach wyszło, że jest w normie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jpi Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Oślepianie to nie jest kwestia źle ustawionych świateł. Jasne - zdarza się, że chodzi o ustawienie, ale IMO w większości przypadków jest to... źle (odwrotnie) założona żarówka. Wydawało mi się, że można ją założyć w jeden tylko sposób (w końcu są wycięcia), ale sam kiedyś przekładałem, złożyłem reflektor i prawe świeciło jakoś do góry. Okazało się, że odwrotnie wsadziłem żarówkę. Efekt był dokładnie taki jak u większości samochodów, które oślepiają - silne odchylenie strumienia światła w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 A ja powiem tak, że nie tyle mnie wqrwia to, że niektórzy mają źle ustawione światła co niektórzy debile, co zapierdzielają w dzień na długich :027: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoover Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Przepisy przepisami, a póki co większość kierowców musi do nich dorosnąć :/ Codziennie mijam jakiegoś matoła ze źle ustawionymi reflektorami, jadącego na długich, albo z dodatkowo włączonymi przecimgielnymi (po jaką cholerę zresztą ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maki Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Jazda bez potrzeby na światłach przeciwmgielnych jest karalna, no ale u nas same twardziele co to muszą sie pokazać. Albo wręcz odwrotnie - chcą oszczędzać żarówki. no i chyba w naszych Nyssanach nie ma instalacji do świateł dziennych, tak jak mają mondziaki, że światła mają obniżone napięcie na żarówkach i włączają się ze stacyjką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 wiem ze temat walkowany ale powiem tak... swiatla 24h przez caly rok.... dokladnie trzeba bylo tutaj sie wywodzic http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=26235 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.