Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Almera rok produkcji

Gość przemo362

Rekomendowane odpowiedzi

Gość przemo362

witam wszystkich forumowiczow ja znalazlem chyba dokladna date produkcji jest nalepka na pedale od sprzegla 97.6.11 napiszcie mi czy jest to dokladna data produkcji i jeszcze znalazlem na materiale od przykrycia kola zapasowego tez 97 napiszcie mi czy to dokladne daty produkcji tak sie stalo ze na briefie pisze ze jest 98 i ktos pisal dlugopisem jest troche wymazane i porawiane ja nic nie grzebalem i urzad celny sie czepia ale ja to mysle ze jest to rojk 97 a data pierwsze rejestracji to 12.03 98 co wy sadzicie na ten temat ja juz niemam na to glowy

Gość kiubik

No owszem to będzie data produkcji tych elementów ale auto też z tego roku będzie. A jak to się stało że nie znasz daty produkcji swojego auta ?

w briefie nie ma daty produkcji auta, tylko data pierwszej rejestracji.

spójrz jeszcze kiedy auto znalazło się u delera, zaraz pod datą homologacji modelu.

zobacz jaki rok produkcji mają pasy bezpieczeństwa z tego względu, że pasy bezpieczeństwa technologicznie montowane są jako ostatnie.

rok produkcji w almerze możemy ustalić tylko po elementach pojazdu.

podaj jeszcze jaką masz datę pierwszej rejestracji w briefie.

Może ta stronka rozwiąże twój problem http://www.policja.swinoujscie.pl/pomocnik...vin/side_1.html

i rozszyfrujesz dokładny rok produkcji i w ten sposób dowiesz się dlaczego czepiają się ciebie w urzędzie celnym . To że w brifie napisane jest '98 to wcale nie znaczy że auto jest właśnie z tego roku skoro z numeru VIN wychodzi że to "97 . Papier wszystko przyjmie

Może ta stronka rozwiąże twój problem http://www.policja.swinoujscie.pl/pomocnik...vin/side_1.html

i rozszyfrujesz dokładny rok produkcji i w ten sposób dowiesz się dlaczego czepiają się ciebie w urzędzie celnym . To że w brifie napisane jest '98 to wcale nie znaczy że auto jest właśnie z tego roku skoro z numeru VIN wychodzi że to "97 . Papier wszystko przyjmie

Stronka fajna, jeśli chodzi o Fordy, ale już jeśli idzie o auta niemieckie to nie wnosi ona nic ciekawego, gdyż na 10 pozycji w tych samochodoach jest podany rok modelowy pojazdu a nie rok produkcji. Pamiętaj, że na zachodzie Europy rok obrachunkowy trwa chyba od lipca do czerwca a nie jak u nas rok obrachunkowy = rok kalendarzowy.Przy autach z grupy VW bardzo przydatny jest program ETKA lub katalog części HANS PRIES gdyż zawiera dokładne informacje co do miesiąca i roku produkcji pojazdu. Przy Oplu niestety są już problemy, a jeśli chodzi o BMW i MB to też do określenia roku produkcji z nr VIN potrzebny jest program, lub wiedza rzeczoznawcy zaczerpnięta od producenta.

W japończyku, w ten sposób nawet nie określisz roku modelu.

Powiedz mi w takim razie jaki jest rok produkcji mojej klamerki:

JN1FAAN15U0******

JN1FAAN15U0******

Model N15 z '97 roku

Zgadza się ?

JN1FAAN15U0******

Model N15 z '97 roku

Zgadza się ?

Niestety - 1996

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...