Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana gałki lewarka zmiany biegów w N14

Gość hermoll
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość _Pablo_
nono :)

sluchaj jak zrobiles ta ramke do mieszka znaczy z oryginalnej cos wydlubales czy jak?

Słuchaj hermol teraz byłem przy aucie sprawdziłem jak to wygląda tam jest taki rowek gdzie jest osadzona ta guma, a tym rowku jest kilka jeszcze otworków na zaczepy tej gumy

nono :)

sluchaj jak zrobiles ta ramke do mieszka znaczy z oryginalnej cos wydlubales czy jak?

i mam pytanko co ta przyciski obok recznego :)?

pozdr

ramka razem z mieszkiem jest z GTI więc nic nie trzeba było przerabiać, drążek skróciłem i wyszło tak, że nowa gałka weszła na wcisk i za***iście się trzyma. Na początku nie mogłem sie przyzwyczaić do tego, że troszkę więcej siły trzeba użyć do zmiany biegu ale teraz już jest spoko ;)

Aha gałka pochodzi z peugeota 206, znalazłem ją w ubiegłym roku na allegro, chyba coś około 25zł kosztowała i w dodatku była nowa :) jedynym minusem jest to, że nie jest obszyta skórą ale i tak mi się podoba. Parę razy na allegro widziałem takie gałki ze skórką ale zazwyczaj były one w kiepskim stanie.

A przyciski koło dźwigni ręcznego są do podgrzewania foteli.

Gość hermoll

podgrzewane fotele nono jakis SLX ++ masz tego sunnego :)

na razie wstrzymuje sie z wymiana mieszka, ten oryginalny nawet mi sie podoba, wiec nie pali mi sie zeby go zmieniac

gosc z allegro z czwy odpowiedzial, nie maja gotowych do sunny ale gdyby podjechac i zdjac oryginal to uszyli by na miare wiec spoko

pozdr

podgrzewane fotele nono jakis SLX ++ masz tego sunnego :)

na razie wstrzymuje sie z wymiana mieszka, ten oryginalny nawet mi sie podoba, wiec nie pali mi sie zeby go zmieniac

gosc z allegro z czwy odpowiedzial, nie maja gotowych do sunny ale gdyby podjechac i zdjac oryginal to uszyli by na miare wiec spoko

pozdr

Tak się składa, że moje fotele pochodzą właśnie z SLX-a, które zresztą przywiozłem rok temu z okolic Częstochowy ;) a mój Kicak to wersja LX czyli "full bida" :P

Gość hermoll

tak jak i moj LX ... ale moich foteli z P10 nie zamienie nawet na podgrzewane z N14 ;)

Pablo no jakos sie podjedzie to nam zszyja

Gregor a gdzie brales te fotele?

pozdr

Nie pamiętam już dokładnie, ale chyba Wręczyca. Jechałem z Opola to w Blachowni w lewo skręcałem. Znalazłem je na Allegro i jak byłem w tamtych okolicach to się z gośćmi skontaktowałem i zabrałem.

Ale szczerze mówiąc to powoli zaczynam się rozglądać za fotelami z NX-a albo N14 GTI lub SR bo te nie za bardzo są wygodne a dużo jeżdżę. Nawet nie będzie problemu aby przerzucić podgrzewanie ;)

Gość hermoll

noo seryjne z sunnego nawet te w welurze sa o dupe roztluc :)

a te moje z primy zamontowane widziales?, jedyny mankament to ze nie da sie ustawic ich tak nisko bardzo jak oryginalne, a zeby tak zrobic trzeba scinac ten garb co jest przy srodkowym progu na tej podluznicy co sie opiera wewn prowadnica fotela sunnego, ale jesli chodzo o wygode to rewelacja

Nie widziałem Twoich z Primy. Masz może jakieś fotki?

Gość hermoll

Link do tematu

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...patybilno%B6%E6

fotelerj7.jpg

[ Dodano: Sob 05 Maj, 2007 08:54 ]

w linku kompatybilnosc widac podkladki, oczywiscie te podkladki z ksztaltownikow mozna bylo pospawac ladniej i pomalowac, ale robilem to z ojcem na szybko ;)

[ Dodano: Sob 05 Maj, 2007 08:58 ]

z drugiej strony wyszlo mi to ladniej, ale mialem problem maly z podloga cos nie teges jest troche bo po malych przejsciach wydaje mi sie ze lewa strona nie trzyma sie oryginalnych usytuowan ;) i podkladki grubsze sa

kiedys moj sunny byl pukniety w bok prog byl zmieniany i i bycmoze naruszylo sie troche wtedy ale tak to wszystko ok zostawia 2 slady i nic nie sciaga :)

Nieźle to wygląda ;) a pewnie jeszcze lepiej się w tym siedzi. A powiedz mi czy składają się w nich oparcia bo nie wiem czy nie byłoby problemu z zajmowaniem miejsca na tylnej kanapie bo mój jest 3-drzwiowy.

Gość hermoll

hehheee niestety tu sie nie skladaja wiec chyba odpada pomysl :)

co do siedzenia - bajkaaa

fotele kupilem w igla stanie i kosztowaly po 50zl od sztuki

do tego trzymanie boczne d*py i plecow w porownaiu do sunnego kolosalne

sam fotel jest szerszy w czescigdzie sie sklada przez co osoby wieksze siedza wygodnie w tych fotelach sunny od srodka czuc jakies preciska

do tego dochodzi jeszcze regulacja ledzwia, ale ja jak nrazie jezdze i co najwyzej wracajajc z dlugiej trasy zapodaje ledzwie tak to nie zdarza sie, w fotelach sunny non stop mnie kregoslup bolal w krzyzu :/

Dobra konczymy fotelowanie bo zaraz nas zjedza ;), wracamy to galek biegowych :D

pozdr

Gość hermoll

gala bardzo pzryjemna, mieszek tez szkoda wlasnie ze nie czarne to i to

ja tak krotko nie scinam z racji ze jak zmienie nismo oczywiscie na inne nismo, n14 bedzie smigal ojciec a jemu bylo by niwygodnie raczej

pozatym szkoda ze ta konsola w n14 jest tak nisko gdyby byla ciut szersza i wyzsza bylo bajecznie i wtedy taki krotki drazek :)

Gość cerber

No tak też twierdze że czarna byłaby super. Co do długości niestety wszystkie skórzane mieszki z gałką w komplecie wymagają skrócenia lewarka. Pozatym ciężko było znaleść komplecik z zaznaczonymi numerami biegów we właściwym dla nissana sposób. A gałke kupioną oddzielnie a mieszek oddzielnie miałem wcześniej i powiem że miałem jeden problem czyli w jaki sposób połączyć jedno z drugim by miesze nie opadał i nie było widać drążka.