Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Almera N15 1.4 16V Powered by JUST - BRC

Gość lukas200sx

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lukas200sx

Witam! testowaliśmy z braciakiem Almerke N15 1.4 !! na instalce gazu BRC, JUST :D

odcinke ustawiliśmy na poziomie 10 000 obr/min na LPG:D

oto wyniki:

na 1 biegu - 70 km/h przy 8400 obr/min

na 2 biegu - 115 km/h przy 8500 obr/min

na 3 biegu - 165 km/h przy 8500 obr/min powyżej auto już nie szło, stawało na 8400 i koniec...

Hydraulika wyła niemiłosoernie no i ten hałas, metal o metal :D

Jak na LPG i na Almerke 1.4 to cąłkiem całkiem, zwłaszcza że to instalka LPG II generacji:D

Auto seryjne, bez modyfikacji. MOC 87 Km

Czy ktoś testował w taki sposób ALmerkę? Silnik zdał egzamin na medal :D

[ Dodano: Czw 03 Maj, 2007 20:15 ]

zapomnaiłem dodać, że na wolnych obrotach, wskazówka obrotomierze zatrzymała się na pręciku od regulacji godziny :D

na biegach szła do 8500 rpm, poprawiam

Wyobrażm sobie to niemiłosierne wycie hydrauliki, to tarcie metalu o metal, no i to najgorsze - "pręcik regulacji" na biegu jałowym. Myślę, że wszyscy odetchnęli już z ulgą i cieszą się, że to nie ich Almerka :D

osiągi o 5km mniejsze na każdym biegu osiągałem Sunnym N14 GA14 oczywiście na benzynie :) Mam na to świadków :)

Gość hermoll
Hydraulika wyła niemiłosoernie no i ten hałas, metal o metal

1. jaka hydrualika? w motorach GA1XDX nie ma hydrualicznych kompensatorow luzow, jesli chodzi o to

2. 87 Km na mikserze, odejmij tej mocy mikser Ci zabiera

3. Nie wyobrazam sobie co ten silnik przezywal takie obroty, a w dodatku na mikserze, na samym powietrzu pewnie chodzil....ehhh to sie nazywa wlasnie glupota

4. a obrotek to jest do 8tys wyskalowany, wiec te 8500 to na oko, chyba

ehh...to tak jak bys podlozyl reke i ktos by mlotkiem napierdalal dopoki nie pogniota sie kosci, i sprawdzal ich wytrzymalosc, a pozniej powiedzial reka przeszla test na medal

na wolnych obrotach tak go wkrecac - tu juz podwojna glupota... heheee.... brak slow....

powodzenia, trzymajcie tak dalej !

Gość MaciekQBN

Mam nadzieję, że jak kiedys będę kupował Almerkę, to nie trafie na egzemplarz po takich testach. Normalnie barbarzyństwo. Moja dusza inżyniera płacze. :(

Gość klajgus

dokładnie to samo chciałem napisać:( co kolega MaciekQBN potem na forum widać posty ,"hej jestem nowy właśnie kopiłem almerke i mam DOŻY PROBLEM.............." ale z drugie jednak strony to jego auto i może robić z nim co chce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...