Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dziura w mocy przed 2000obr-almera 1.4 '96

Gość brucem

Rekomendowane odpowiedzi

Gość brucem

Witam,

Jestem od niedawna posiadaczem Almerki 1.4 1996 i zauwazylem ze przy wrzucaniu wyzszego biegu mam "dziure w mocy" - dopiero przy okolo 2000 obr czuje sie cos w rodzaju turbo i wtedy samochod ladnie przyspiesza.

Pytanie - czy ten typ tak ma czy tez jest to wina zlego ustawienia rozrzadu?

POzdrawiam

mariusz

Zory

Gość patriot

Ja mysle, ze kierowca malo doswiadczony. To jasne, ze samochod muli jak ma male obroty, a im bardziej sie rozkreca, tym lepiej przyspiesza.

Maksymalny moment jest przy 4000 obr., jazda poniżej 2000 obr. zwłaszcza na wyższych biegach, to powolna śmierć silnika i rozrządu. Zmieniaj biegi tak, jak radzą na tym forum tzn. około 3000 obr. Ten silnik to "lubi" i odwdzięczy się mniejszym spalaniem. Pozdrawiam.

Gość marcos26

krotka odpowiedz :P ten typ tak ma i nie tylko ten typ. Wiekszosc aut benzynowych przy tych obrotach bedzie sie tak zachowywac, to jest normalny objaw :)

czy ten typ tak ma czy tez jest to wina zlego ustawienia rozrzadu

a ja radze sprawdzic swiece, przewody WN, wyszyscic przepustnice, i wymienic filtr paliwa (jezeli takowy jest).

Gość hermoll

to nie diesel czy turbo diesel czy jakis 3.0 V6 w PB ze dysponuje juz duzym momentem od niskich obrotow

tak juz musi byc

chyba ze masz LPG z instalacja na mikserze ktory pierd..... moement i moc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...