Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Amortyzatory przód

Gość majsterus
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość auto-moto
ktoś mi poradzi gdzie kupić NAJTAŃSZE amorki na przód do K11

Nie chce żadnych markowych tylko zwykłe najzwyklejsze i najtańsze.

Gazowe czy olejówki ?

Gość majsterus

gość z lublina miał chyba olejowe 150/szt

ile gazowe??

ile olejowe??

samochód służy mojej mamie do przemieszczania z pkt. A do pkt. B

czyli z domu do szkoły jakieś 2,5km więc nie bede sie rzucał na nie wiadomo co.

szrot też chcą 100, więc sie w ogóle nie opłaca lepiej dołożyć i sa nówki a nie jakiś złom.

Gość auto-moto
podaj link tez za 130 na przód bo ja nie widziałem

To sa KAYABA.

Dla porównania oferty z Allegro:

KAYABA olejówki:

LEWY PRZEDNI

PRAWY PRZEDNI

Albo mnie wzrok myli albo te są po 162 zł :027:

OFERTA 1

OFERTA 2

Za 130 zł to kupisz chłam ale nie KAYABA :D

Dla pierwszego klienta z tego forum sprzedam za 157 zł.Wysyłka kurierem :one:

ZNAJDZ TANIEJ

Za 130 zł to kupisz chłam ale nie KAYABA :D

Dla pierwszego klienta z tego forum sprzedam za 157 zł.Wysyłka kurierem :one:

ZNAJDZ TANIEJ

Nie będę szukał taniej bo mi amorki niepotrzebne, niedawno miałem wymieniane. To majsterus szuka tanich amorków ;)

Gość majsterus

"dobre" to znaczy jakie?? o jakich parametrach i jaka to firma "ojciec i syn"

nie rozumiem co masz na mysli??

co innego zawieszenie sportowe- gwintowane, a co innego zwykłe seryjne.

Więc jak ktoś wypisuje mi że muszą byc "dobre" raczej nie ma pojęcia o budowie tego elementu tylko usłyszał parę renomowanych marek, a przecież to tylko marketing.....

w czym ta "dobroć" ma sie zawierać? W opakowaniu, w kolorze, charakterystyce-jakiej, cenie, a może wadze?

Gość Pablo_Snk

Każdy niech mówi co chce, ja i tak twierdze że Kayaby to nie tylko firma, ale i jakość

Koncern przemysłowy Kayaba Industry Co., Ltd. od lat znany jest jako światowy lider w projektowaniu i produkcji najnowocześniejszych układów tłumienia drgań w pojazdach mechanicznych. Innowacyjne rozwiązania techniczne, udowodniona niezawodność i znakomite właściwości jezdne uczyniły amortyzatory KAYABA oryginalnym wyposażeniem dla producentów m.in. takich jak Audi, Ford, Renault, Toyota, Subaru, Mitsubishi, Honda, Lexus, Opel, Seat czy VW.

Amortyzatory KAYABA można spotkać montowane fabrycznie (OEM) m.in. w takich samochodach jak Audi A4, Audi RS6, Renault Laguna I i II, Ford Focus, Toyota Avensis czy Volkswagen Polo.

Wybierając amortyzator KAYABA użytkownik otrzymuje jakość, której popularne produkty nie są w stanie zapewnić. Satysfakcja Klienta oraz sukces sprzedawcy ? to dwa czynniki gwarantujące szybki wzrost liczby zadowolonych użytkowników produktów marki KAYABA.

Jakość amortyzatorów KAYABA, potwierdzona międzynarodowymi certyfikatami jakości QS 9000, ISO 9001, ISO 14001 oraz Nagrodą Deminga, jest efektem pracy inżynierów i technologów pracujących nad coraz bardziej skomplikowanymi systemami kontroli drgań pojazdów w centrach badawczo-rozwojowych w Japonii (w Sagamihara i Kani) oraz wynika z ciągłego procesu kontroli jakości stosowanego w fabrykach firmy KAYABA w Japonii, USA, na Dalekim Wschodzie i w Europie.

KAYABA jako jedyny producent amortyzatorów sprostał wymaganiom Toyoty w projektowaniu i w seryjnej produkcji komputerowego systemu kontroli drgań w najnowszych modelach Lexusa.

Od lat japońskie samochody przebojem zdobywają rynek europejski. Powodem uznania jest ponadprzeciętna jakość i niezawodność oferowanych produktów.

Wg najnowszego raportu TUV wśród 10 najmniej usterkowych aut w kategorii do trzech lat, aż 8 to producenci z Kraju Kwitnącej Wiśni ? Toyota, Mazda i Subaru. Nie przez przypadek, amortyzatory na pierwszy montaż (OEM) dla tych producentów samochodów dostarcza firma KAYABA Industry Co., Ltd.

Gość auto-moto
Wg najnowszego raportu TUV wśród 10 najmniej usterkowych aut w kategorii do trzech lat, aż 8 to producenci z Kraju Kwitnącej Wiśni ? Toyota, Mazda i Subaru. Nie przez przypadek, amortyzatory na pierwszy montaż (OEM) dla tych producentów samochodów dostarcza firma KAYABA Industry Co., Ltd.

I to jest "święta prawda" :)

Powiem krótko bo szkoda czasu........

Handluję już amortyzatorami ponad 10 lat i widzę co jest warte pieniędzy.

Jak weżmiesz do ręki amortyzator typu: DELPHI,STATIM,GPD albo "NO NAME" to lepiej tego niezakładać bo za pół góra rok ponownie wydasz pieniądze na nowe.Czy ludzie są aż tak głupi myśląc,że za 100 zł zakupią porządny amortyzator do auta?Zdarzają się takie szczały jak np 443134 za 57 zł do DAEWOO,OPLA lub 443800,633712 do VW ,ale to naprawdę nieliczne referencje ,które można kupić w dobrej cenie.Ja dziennie obsługuję masę klientów i jak mam sprzedać coś,żeby zarobić a potem martwić się czy mi nie zwróci amortyzatora za pół roku,bo się wylał,to wolę czegoś takiego nie sprzedać.Dla mnie ważna jest moja reputacja i zadowolenie klienta bo po tylu latach widzę,że klienci wracają zadowoleni lub polecają Cię innym.

Najbardziej śmieszy mnie historia z amortyzatorami typu GPD.........

Ludzie kupują to jak świerze bułeczki bo jest tani ale nikt nie mówi prosto w oczy o tym,że to amortyzator "NO NAME" sprowadzany z Chin i pakowany w GERMANY w ładne pudełka :D

Ja tylko moge współczuć tym,którzy za kilkanaście miesięcy będą sobie "pluli w brodę"

Zaoszczędzili 20 zł na zakupie ale nie liczą tego ile stracili reklamując je i zakładając inne bo ponownie tego dziadostwa chyba już nie kupią :)

Zresztą zobaczcie sami:

-> www.allegro.pl/show_user.php?uid=3118904&type=fb_recvd_neg

-> www.allegro.pl/show_user.php?uid=4570058&type=fb_recvd_neg

Nie pokazuję tego przykładu po to,by obrazić sprzedającego bo znam go dobrze ,tylko po to,żeby uświadomić innym co można kupić za 50 zł do auta ............

Ale patrząc na ludzi są klienci tacy i inni.Jedni kupują tani szajs bo auto idzie do sprzedaży albo poprostu nie mają pieniędzy a inni inwestują w swoje pociechy i zakładaja porządne części.I takich klientów cenię bo wiedza czego chcą a nie szperają godzinami w internecie w poszukiwaniu coraz to tańszego "szajsu"

Gość majsterus

auto-moto przedstaw swoją ofertę na przód do micry K11 wraz z kosztami przesyłki ażeby wszyscy widzieli jakie są koszty całkowite zakupu części. Jeżeli masz rzeczywiście najtańsze te podzespoły.

Gdyż to co wypisuje - a raczej skopiował Pablo_Snk z jakiejś strony to jest zwykły chwyt marketingowy.

14 negatywów na 7253 transakcji to chyba nie wiele...

a drugi 7 na 5108 transakcji - nigdy nie ma 100% sprawności w towarze mówi o tym rozkład normalny i inne badania statystyczne.

a ile Tobie sie zdarzyło reklamacji auto-moto??

Gość auto-moto
a ile Tobie sie zdarzyło reklamacji auto-moto??

Chwila szczrości...

Zdarzyło się bo to normalne ale jeszcze nie zdrzyło mi się tak,żeby reklamacja została odrzucona tzn rozpatrzona negatywnie.Najczęściej reklamowanymi amortyzatorami są:

DELPHI i GPD.

Co do podanych linków do negatywnych komentarzy.Tutaj nie chodzi ile ich jest i jak to wygląda % tylko przeczytajcie sobie ich treść:

"AMORTYZATORY PO PRZEJECHANIU NIECAŁYCH 200 KM WYKAZUJĄ 48% SKUTECZNOŚCI ,NIE POLECAM"

albo kolejny.....

"Ostrzegam wszystkich .Towar jest bardzo kiepski. warunki gwarancji chore....."

a najlepiej wszystko wyjaśnia ten komentarz:

"Amortyzatory nic nie warte totalna pomyłka i wydatek dwa razy ,nie polecam"

To jest cała prawda.

Reklamacje zdarzaja się tak jak wspomniałem ale trzeba wiedzieć dlaczego.Ja sprzedając amortyzator zawsze zadaję pytanie: "Autko ma obniżone zawieszenie czy nie?".

Dlaczego?Bo czy to jest KAYABA czy SACHS lub BILSTEIN przy obniżonym zawieszeniu samochodu poddana zostaje szybszej eksploatacji.Do obniżanych zawieszeń są przystosowane adpowiednie amortyzatory a nie seryjne.Można założyć gazówkę przy powiedzmy - 20 mm ale nie tak jak ludziska robią (- 40 mm i zakłada olejówki) :027:

To są najcześciej powody reklamacji......Są też inne ale szkoda sięrozpisywać.

Co do oferty amorków na przód do micry K11:

Przód kayaba olejowe:

LEWY: 170 zł

PRAWY: 170 Zł

Przesyłka kurierem GLS "za pobraniem" wyniesie 23 zł lub 17 zł przy wpłacie na konto.

Patrz TUTAJ

:D

• 3 miesiące temu...

Kupione i zamontowane KYB'y olejowe. Sa komfortowe. Z tego co tu czytalem, Kayaby gazowe do takich nie naleza. Tu jest idealnie. Nie za twardo i nie za miekko. Polecam. Tym bardziej warto akurat tej marki, bo nalezy do jednej z najlepszych na rynku.

To przy okazji zadam pytanko:

Czy są jakieś amortyzatory z regulowaną siłą tłumienia dostępne u nas w Polsce do micry? Jakie są tego ew. koszta? :D

I drugie pytanko - jak dla mnie to seryjne amorki są bardzo miękkie. Interesowały mnie na razie Kayaby gazowe - czy ktoś montował i jakie wrażenia? Interesuje mnie start w kręciołkach i innych tego typu imprezach, a sam czasem się też gdzieniegdzie pokręcę :P i trochę na seryjnych się boję :D. Z drugiej strony jest to nadal auto na drogi do jazdy na co dzień i nie chcę totalnie wytrzęsiony wysiadać z samochodu.

I trzecie - jakie ewentualne amortyzatory nadawałyby się przy delikatnym obniżeniu samochodu?

Polecacie ew. co innego za rozsądną cene? Najlepiej jednak regulowane, bo mógłbym do różnych warunków dostosować parametry.

I drugie pytanko - jak dla mnie to seryjne amorki są bardzo miękkie. Interesowały mnie na razie Kayaby gazowe - czy ktoś montował i jakie wrażenia?

Jeżeli chodzi a amorki z regulowaną siła tłumienia to ciężko z nimi a nawet jakby były to nie chciałbym znać ich ceny :D

Co do drugiego pytania to przy obniżonym zawieszeniu (tak max. - 20 mm) możesz spokojnie założyć gazowe KAYABA.

Przód lewy -> http://www.auto-moto.sklep.pl/index.php?pr...mp;prod_id=3803

Przód prawy -> http://www.auto-moto.sklep.pl/index.php?pr...mp;prod_id=3802

Ja jednak założyłbym na przód oryginalne gazowe TOKICO (montowane na 1 montaż) w cenie 240 zł za sztukę

Lewy lub prawy tylny gazowy -> http://www.auto-moto.sklep.pl/index.php?pr...mp;prod_id=3330

Na tył rownież założyłbym TOKICO gazówki w cenie 165 zł za sztukę.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany to zapraszam.Przy zakupie całości (kompletu) wysyłka kurierem za symboliczną złotówkę (przy wpłacie na konto)...ot taka promocja na forum :one:

ja montowałem do swojej K10 gazowe KYB na progresywne obniżające (-35mm) sprężynki :) i musze przyznać ze jestem bardzo zadowolony :D

amorki nie są jakieś mega twarde ale świetnie usztywniają zawieś :) no i droga hamowania sie skróciła :D no a tak to sie prezentuje :D

4go85mq.jpg

• 3 miesiące temu...

Nie chciałem zakładać nowego tematu więc się podłączyłem pod ten. Szukałem troche na forum ale nie moge znaleźć jakie amortyzatory były orginalnie zakładane do K11.

Może ktoś wie...wymieniłem wczoraj i były założone MONROE..jestem ciekaw czy to od nowości... :D

PZDR