Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

nie mam tylnej wycieraczki, czy da sie zamontowac w K11?

Gość zakulina

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zakulina

Witam sie serdecznie, jestem tu nowa - jestem wlascicielka K11 z 1995 r. od trzech dni. Zrobilam dopiero 300 km, jestem bardzo zadowolona - oczywiscie jest troche rzeczy do zrobienia, drobnych na razie, mechanik autko ogladal i stwierdzil ze jest Ok... Tylko dzis zaczelo padac i porazil mnie fakt, ze nie mam tylnej wycieraczki! Kurcze, nie widzialam tego kupujac autko, zacma mi na oczy padla chyba, sprawdzilam sto rzeczy, pod maske gapilam sie pol godziny a wycieraczki nie obejrzalam. Nawet cinquecento sprzed 15 lat mialo wycieraczke... nie zwracalam uwagi, nie myslalam, ze cos jej nie ma.

Lato przejezdze spokojnie, ale zima chyba jednak fajnie jest sobie snieg odgarnac.

Czy ktos z Was montowal, sam lub w warsztacie, wycieraczke tylnej szyby w autku, ktore nie ma jej fabrycznie? Czy to jest w ogole do zrobienia?

To chyba niemożliwe, aby K11 fabrycznie była bez tylnej wycieraczki. Podnieś tylną klapę, odkręć od niej tę prostokątną blaszaną osłonę i zobacz, co tam masz. W samym środku klapy zapewne znajdziesz zaszpachlowany otwór po tylnej wycieraczce (kto wie, może nawet będzie tam silniczek tylnej wycieraczki).

Jeśli potrzebujesz silniczek tylnej wycieraczki i ramię wycieraczki (czyli cały komplet), to mogę Ci sprzedać, szczegóły są tu:

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=28281

[ Dodano: Pon 07 Maj, 2007 11:29 ]

Przypomniało mi się jeszcze jedno - masz gdzieś włącznik tylnej wycieraczki? U mnie jest to obrotowa część prawej manetki, ale nie sam jej koniec - zresztą tak samo u mnie włącza się tylne światło przeciwmgielne na lewej manetce). Masz spryskiwacz tylnej szyby (jak tak, to auto na 100% miało kiedyś tylną wycieraczkę, a przynajmniej auto, z którego pochodzi szyba miało...)?

Gość zakulina

No wlasnie na oko nie mam ani wlacznika wycieraczki, ani spryskiwacza do niej. Nic nie mam narysowane na manetce wycieraczek, nie mam zadnego dodatkowego przycisku - tylko pare zaslepek, do klimy itp (ktorych nie mam).

Na tylnej klapie tez na oko nie mam zadnego otworu zaszpachlowanego, ale moze zrobili to tak ladnie, ze nie widac?

Z zewnątrz na pewno nie widać. Jeśli nie widać również od środka, to może faktycznie nigdy nie było otworu ani wycieraczki (wątpię, aby komuś chciało się zrobić bardzo porządnie wewnątrz)... Tak czy siak wycieraczkę powinno dać się zamontować... zanim się za to (ewentualnie) weźmiesz, sprawdź, czy masz właściwe otwory do mocowania (silnika) wycieraczki, przykładową fotkę "wnętrza" tylnej klapy masz tu:

http://www.allegro.pl/item189041748_klapa_..._micra_k11.html

Gość piotri

Nie ma wycieraczki ? Kurcze a były takie ?

Jestem w szoku, myślałem, że wszystkie miały w standardzie. Czy to wogule możliwe np. żeby tłoczyli klapy z otworem i bez. Dziwne, dziwne.

Przejrzałem chyba wszystkie starsze modele na allegro i nie znalazłem żadnej bez wycieraczki. Chyba tak jak piszę kolega ktoś zaszpachlował.

Gość maciulek

Może czesem zaszpachlowane to miejsce? :) Ale gdyby tak było to na manatce byłoby miejsce dla wycieraczki.. Ciężki przypadek naprawde...

Gość zakulina

Nie odkrecalam jeszcze tej klapki pod tylna klapa, ale mur beton nie mam nic co moglo te wycieraczke wlaczac... ani na manetce, ani na zadnym przycisku.

Podjade do mojego mechanika z paroma innymi rzeczami, ktore mam do zrobienia w autku, wiec podrecze go w sprawie wycieraczki. I dam Wam znac, co powie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...