Gość Netro Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Zapewne było już pytanie odnośnie głośników w Micrze K11 ale szukałem w gąszczu postów i po paru dziesięciu stronach z postami miałem dość. Wiec moje pytanie brzmi następująco: Da rade zamontować w K11 głośniki o rozmiarze 165 mm ?? I jakich dystansów będę potrzebował abym nie miał problemów z otwieraniem szyb i żeby nie uderzały o zabudowę czyli o te plastiki Zapomniałem dodać ze moja Micra jest z 1996 r. (W razie gdyby to było potrzebne) Dokładnie to chodzi mi o te głośniki: http://www.audiosklep.pl/blaupunkt-gtc-172-hp-p-348.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotri Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Ano raczej potrzebne(1996r). Micry przed liftem maja otwory na glosniki 165mm. I nietrzeba przeglądać wszystkich stron wystarczy użyć funkcji szukaj http://www.nissanklub.pl/forum/search.php?mode=results http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ht=g%B3o%B6niki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Netro Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Dzięki za odpowiedz bardzo pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Micry przed liftem maja otwory na glosniki 165mm. No właśnie moja z przed liftu ma idealne otwory do tych glośniów. Najlepiej podjedź do skepu z głośnikami wybierz wielkościowe takie same jak chcesz przyłóż i sprawdź a potem sobie kupić na internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 tylko wazna jest jeszcze glebokosc ... ja wcianalem 56mm ... ale to juz max bez dystansu a oryginalne blaupunkty maja cos kolo 50mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Netro Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Głosniki pasuja idealnie I musze przyznac ze dość ladnie graja ale i tak potrzebuje wzmacniacza Dzieki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dony Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Witam, postanowiłem cos zrobić z muzyka w moim samochodzie, poniewaz moja Micra nie ma radyjka od poczęcia czyli od 14 lat Wybrałem sie do Media Marktu i cos niecos popytałem, ale wole zasiegnąć rady użytkowników Micry. otóż: nie chce robic ze swojego auta grające dyskoteki ale zalezy mi na dobrym dzwięku w samochodzie dla własnej przyjemności. Oczywiście nie chce wydawać kupy kasy na sprzęt audio ale chciałbym miec cos przyzwoitego. Chciałbym żebyście mi cos w tym temacie doradzili. Jakie głośniki, rozmiar itd jakie radio do tych głośników. Chciałbym włożyć głośniki tylko do przednich drzwi, bo nie chce drążyć w tylnej półce Micra 3 drz 93` 1.0 16v Pomozcie w wyborze Jak jakiś ciekawy link z allegro to oczywiście podeslijcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 dony a ile masz kasy do wydania? Moge polecić Ci taki zestawik: http://www.allegro.pl/item209345982_pyle_ple_6_1_system.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dony Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 ŁoŁ Ja bym założył cos "normalnego" w sensie dobre głośniki, które nie bedą trzeszczeć, huczeć i Bóg wie cos jeszcze robic, maja grac czysto w pełni wykorzystywać mozliwości radia (które jeszcze musze kupic). Chciałbym taki zestaw EKONOMICZNY. tzn. dobry dzwiek w normalnej cenie, nie zalezy mi na super profesionalnym CAR Audio. Mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi p.s. Pan w MM pyta sie mnie czy głośniki 13 ja mowie ze tak ale w sumie sam nie wiem w tym przypadku tez potrzebuje pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeswirus Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 kup sobie sprzęt z boschmanna. Wystarczy Ci do Micrusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dony Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Nie nie boschmann raczej odpada słyszałem raczej negatywe recenzje jego produktów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 dony tak jak pisałem na PW. Ja polecam głośniki firmy PYLE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Netro Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Ja kupilem sobie głosniczki z pasywnymi zwrotnicami oczywiscie sony Xplode i graja super oczywiscie glosniki maja 165 mm I jestem znich zadowolony A co do boshmana to powiem tak boshman jest jak taka mucha slychac je bo bucza ale to buczenie jest denerwujace czyli brak jakosci jak i dzwieku jak i wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dony Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Mam jeszcze jeden problem , nie wiem jaka jest max. głębkość montażowa przewidzania fabrycznie dla micry k-11. Wie moze ktos? [ Dodano: Pon 02 Lip, 2007 21:06 ] Dobra zapytam wprost : czy te głośniki http://www.allegro.pl/item210275534__alpin..._fit_gw_fv.html będą pasowąc do przednich drzwi mojej MICRY ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 jakbys przeczytał uwaznie post to bys zauwazyk ze juz na to pytanie padla odpowiedz. Glebokosc montazowa ktora podaje fabryka to 53mm choc mozna upchac maks wlasnie te 56mm bez dystansow. I odpowiedz bezposrednia, tak beda pasowaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeswirus Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 dony dziwne że markowe głośniki mają tylko 12-to miesięczną gwarancje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dony Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Czy zmieszcze w przednie drzwi głośniki 60mm jezeli założę dystanse? proszę o szybka odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uciu Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Jako, że temat o głośnikach to dołączę swoje 3grosze: Dziś zamontowałem głośniki do przednich drzwi i jakoś to nie ten dźwięk, płytki bas itp. Jestem przyzwyczajony do Leona z 8głośnikami (po 2 na każde drzwi) i chciałbym zrobić jakąś namiastkę tego w K11:-) Przede wszystkim by był choć delikatny bas bo obecnie mam wrażenie, że głos jest płytki jak ze starego jamnika:-( I stąd pytanie. Montował ktoś głośniki do tyłu? Ale tak by nie były w półce?? Taki sposób u mnie odpada gdyż często półkę wyciągam jak biorę psa i nie mam zamiaru za każdym razem odpinać kabelków itp. Myślałem że może szło by jakoś zamontować w tych boczkach, na których leży półka ale mam wątpliwości czy tam coś wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dony Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Może zamiast borować dziury z tyłu zainwestuje w lepszy sprzet do przodu... Rozmumiem ze masz 3 drz Micre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uciu Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Może zamiast borować dziury z tyłu zainwestuje w lepszy sprzet do przodu... Rozmumiem ze masz 3 drz Micre? tak jest 3d a z przodu jest wmontowane SONY XS-F1735 wiec wydaje mi sie ze "lepszy" sprzęt jest a mimo ciągle głos jest jakiś "płytki" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 a drzwi wygluszone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uciu Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 a drzwi wygluszone? niee :-) tak jak był w standardzie - folia i nic więcej. Czy je wygłuszyć? jakaś mata bitumiczna?? Całe wykleić czy tylko fragmenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 ja mam mata oklejone i gra lepiej w porownaniu do tego co bylo kiedys... niestety skopal mi sie podnosnik od szyby i sie teraz zastanawiam jak sie zabrac za jej odklejenie ... bo trzyma sie niezle to cholerstwo poza tym ... z opinie o matach sa rozne ... tyle samo zwolennikow co przeciwnikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uciu Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 ja mam mata oklejone.... a co dałeś na około głośnika? Drzwi właśnie skończyłem wygłuszać i rzeczywiście gra lepiej ale nie wiem jak zabezpieczyć głośnik?? Oryginalnie jest na nim folia wyprofilowana na głośnik (made in nissan) ale teraz jej nie zakładałem. I jeszcze pytanie - co jak pod mate najdzie woda??? Nie zacznie rdzewieć????? starałem sie naklejać tak by łatwo spływało ale wiadomo, że nie da sie wszystkiego zrobić idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 a co dałeś na około głośnika? Drzwi właśnie skończyłem wygłuszać i rzeczywiście gra lepiej ale nie wiem jak zabezpieczyć głośnik?? Oryginalnie jest na nim folia wyprofilowana na głośnik (made in nissan) ale teraz jej nie zakładałem. nic nie dalem ... zanim zalozylem maty glosnik lewy byl juz bez tej folii i nic sie nie dzialo ... jeszcze pytanie - co jak pod mate najdzie woda??? Nie zacznie rdzewieć????? starałem sie naklejać tak by łatwo spływało ale wiadomo, że nie da sie wszystkiego zrobić idealnie. jakby mialo rdzewiec to folii by nie zalozyli ... podobnie jak mata zakrywa wszystkie otworzy w drzwiach wiec ja bym sie nie martwil :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi