Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[Bluebird] Gaśnięcie podczas hamowania

Gość KABAN_DG

Rekomendowane odpowiedzi

Gość KABAN_DG

WItam. Mam nissana Bluebirda CA18DE SGX . Otóż mam problem. Gdy odpalę to przy zimnym silniku czasami zgaśnie i przy po ponownym uruchomieniu muszę "kręcić" dwa - trzy razy dłużej zanim znowu zaskoczy. Natomiast gdy już się nagrzeje silnik i i np. dojeżdżam do skrzyżowania i wrzucam na luz podczas hamowania to nagle zaczynają spadać obroty do 400-500obr/min i zaczyna gasnąć... ale gdy już się zatrzyma całkowicie to normalnie wchodzi na obroty koło 700obr/min. Wymieniłem filtr powietrza, filtr paliwa, świece, filtr oleju i olej. Z tego co widzę to jeden z wtrysków jest nieszczelny (jest mokry cały czas) ale nie leje się z niego "ciurkiem". Niedługo będe wymieniał w nim uszczelki.

Czy macie jakiś pomysł co może być nie tak? Czy może to być wina tego wtrysku?

Gość KABAN_DG

Dzięki za pomoc... ale zlokalizowałem chyba przyczynę. Mianowicie chyba uszkodzony jest (nie znam fachowej nazwy) regulator niskich obrotów (ten z wężykiem zasysającym tą membranę w zamknietej puszcze). Tu moje pytanie... jak brzmi fachowa nazwa tego urządzenia żebym wiedział o co pytać. I druga sprawa czy musi to być konkretnie od mojego silnika (czy może być np. od diesla)?

Ps: Ma ktoś może takie urządzonko?

Dzięki z góry :)

Gość maciejka_sz

To nie jest zawor dodatkowego powietrza.

To jest grucha podcisnieniowa sterujaca dodatkowymi przepustnicami albo czyms tam jeszcze innym. Nie wiem czym dokladnie bo w CA18DE w N13 tego patentu nie bylo a w bluebirdzie widze ze jest. Musialbys zrobic dokladniejsze zdjecie albo zobaczyc samemu gdzie idzie to ciegno pod spodem tej gruchy i co dokladnie popycha.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...