mareq Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Mam takie pytanie. Do czego służy ten czyjnik który znajduje się bezpośrednio pod pompą paliwa? Dochodzi do niego pojedynczy kabelek w plastikowym wężyku. Bo olej mi przez niego wycieka. Nie mocno ale brudzi silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Jak wycieka olej to od czego czujnik???? pewnie od oleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 marcin101 dobrze gada, na 100% jest to czujnik ciśnienia oleju. U mnie też cieknie ten czujnik. Koszt takiego czujnika to od 15zł za EPS'a do ok.25zł za BOSCH'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Jak wycieka olej to od czego czujnik???? pewnie od oleju No niby tak Tylko że mi się wydawało że czujnik cisnienia oleju to jest koło filtra. Ale jak tak to ok. Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Później wrzucę Ci fotkę jak wygląda nowy taki czujnik to sobie porównasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Do czego służy ten czyjnik który znajduje się bezpośrednio pod pompą paliwa? marcin101 dobrze gada, na 100% jest to czujnik ciśnienia oleju. Gdzie Rzym, a gdzie Krym. A może to okresowa kontrola czujności? Bezpośrednio pod pompą paliwa jest czujnik temperatury. I myślę, że olej nie leci z niego, ani z pod niego, tylko spod pompy, ewentualnie pokrywy zaworów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 mareq, kolega B12 zapewne ma rację ale jakby co to tak w razie W zamieszczam Ci fotki czujnika ciśnienia oleju: Jest to typowy zamiennik marki EPS, koszt 15zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Dzięki chłopaki. Ja sądziłem podobnie jak kolega B12. W wolnej chwili go wykręcę i obejrzę. Z pod pompy mi nie cieknie. Wyjmowałem ją. Z pod pokrywy tez nie. Dam zanać co się okaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.