Gość Popekx Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Sorki, jesli truje dupe, ale dzis pierwszy raz jezdze moja Almerka i pierwszy raz jechalem wieczorem. Otoz zauwazylem, ze lewy reflektor swieci za nisko. Skorzystalem z regulacji wewnatrz, ustawilem najwyzej jak sie da, ale brakuje mi z 10 m do pelnej satysfakcji ;-) W zwiazku z tym pytanie/prosba do Was. Gdzie pod maska moge podniesc kat swiecenia reflektora? Teraz po ciemku nie za bardzo moglem sie dopatrzyc. Jakby ktos zrobil fotke, bylbym zobowiazany! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jumper Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 jedz na stacje diagnostyczna to Ci ustawia swiatła prawidłowo zebys nie oslepial innych i Ty dobrze widzial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Popekx Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Ze tez o tym nie pomyslalem ;-) Pewnie dlatego, ze w poprzednim aucie ustawialem sam, w dzien, na oko ;-) Nie dosc, ze ja widzialem idealnie, to jeszcze nikogo nie oslepialem - sprawdzalem z innego auta. Ale tu pojde za rada i wygoda ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Śrubki regulacyjne są dokładnie tam gdzie vulture30 wskazał i dodam od siebie, że jak masz duże dłonie i długie palce to będziesz musiał uzbroić się w cierpliowść. Ja się męczyłem z wymianą żarówek w NX'ie ok.1 godziny bo nie miałem jak rąk tam wcisnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Popekx Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Dzieki, koledzy! Ja szukalem w ksiazce i nie znalazlem, moze mam jakas niekompletna... Bo znalazlem tylko wzmianke o tym... [ Dodano: Sro 16 Maj, 2007 16:35 ] Bylem ta stacji diagnostycznej i pan powiedzial mi, ze mieszcze sie w normach. Na nic zdaly sie tlumaczenia, ze w razie co obnize, ze ta jedna swieci 10 metrow za krotko! No wiec dzieki uprzejmosci kolegi powyzej (tak myslalem, ze to to pokretlo, ale nie bylem pewien), wyregulowalem sobie "na kolanie". Jak bedzie za wysoko, w nocy pojade do lasu i obnize, w sensie wyrownam z prawa. Ew. obnize tez ze srodka kabiny. Ps. Dzieki wszystkim za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.