Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Lampka w drzwiach swieci po ich zamknieciu ...

GRZECHu

Rekomendowane odpowiedzi

Wymieniajac zarowke na diode w drzwiach kierowcy zetknalem + i - srubokretem niechcacy, w gniezdzie w ktora mocuje sie ta zaroweczke W5W.

Teraz nawet jak zamkne to ta dioda swieci :( Jak otwieram drzwi to swieci lekko slabiej.

Jak wlozylem oryginalna zarowke to w ogole nie swieci. Wszystkie inne swiatla dzialaja normalnie, tylko to jedno sie swieci :(

Co to moze byc? sprawdzilem bezpieczniki i sa ok, sprawdzilem zwarcia w obudowie zarowy i nic tam nie znalazlem. Podejrzewam wlacznik w drzwiach ale dlaczego lampka w suficie dziala normalnie jak to wina wlacznika?

Niewykluczone, że tymi lampkami steruje elektroniczny układ. Zwarcie spowodowało uszkodzenie. No bo, jeśli byłoby to tradycyjne stare rozwiązanie, to co najwyżej Spaliłbyś bezpiecznik.

Jeżeli Chcesz i lubisz dłubać w aucie to Omiń ten układ, albo Znajdź go i wykorzystaj wyjście od lampki drugich drzwi.

Lampka drugich drzwi to super pomysl. Poczekam jeszcze moze ktos mial podobny problem. Moze podjade jeszcze do jakiegos elektronika zeby miernikiem wybadal.

Ojjojojjjj tak daleko bym nie szukal....ja wiem ze to japonska fura i oni kochaja elektronike, ale nie podejrzewam zeby robili uklad elektroniczny do zapalania zaroweczek w dzrwiach ;)

ja obstawiam dwie sprawy ...z reguly polacznie to wyglada tak ze na jedna zaroweczke idzie + a z drugiej brana jest masa ! Nie wiem jak to w Maximce jest rozwiazane. Skoro bezpiecznik jest OK to mogl na skutek zwarcia przepalic sie kabelek od masy( ktory byl np nadlamany) Jaki bezpiecznik tam masz zalozony ?

Zreszta co tu pisac siadaj w fure i grzej do mnie, to sprawdzimy !

• 2 tygodnie później...

mam też ten sam problem z tą różnicą że u mnie przestała świecić :( jak sprawdzałem to nie ma masy. Czy ktoś może napisać co zrobić by to świeciło???????

no ja mam tak samo jak ty jednak, swiecila bo mialem zalozona diode i ona swieci nawet jak jest 7V zamiast 12V jak wsadzilem zwykla zarowke to przestala swiecic w ogole.

przejrzalem schematy elektroniczne i problem jest w plytce sterownika (L01) ktora jest w drzwiach kierowcy, to cos pod przyciskami do opuszczania szyb, musze to zdemontowac i zaniesc do jakiego elektronika bo pewnie jakis tranzystor spalony tylko jest.

no mi mechanik w nissanie też mówił że pewnie coś w komputerze się spaliło tylko że według niego trza by było cały sterownik za 2tys. wymieniać więc dałem sobie spokój ale jak da się to naprawić to super. Jak zrobisz to napisz co i jak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...