Gość smmg Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Witam, mam p10, wymieniałem czynnik w obiegu klimatyzacji i od tej pory nie chodzi sprężarka mam takie wrażenie. przedtem po włączeniu klimy buło słychać jak się włączała teraz nie , przedtem jak się używało to po zaparkowaniu pod sprężarką na podłodze była woda, teraz nie . czy może przy napełnianiu doszło do jakiejś awarii, a może jakiś kabelek spadł? czy ktoś miał podobny problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz19690 Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Może nie masz przejsćia na zasilenie sprzęgła na sprężarce?Znaczy może przewód stracił gdzieś kontakt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smmg Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 sprawdzałem kabelki na sprężarce . są dwa które przeczyściłem ale to nic nie dało. Może ktoś wie gdzie są bezpieczniki, nadmieniam że po włączeniu przycisku lampka się pali na tym przycisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz19690 Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Czyszczene nic nie da jak się drutek po drodze ułamał.Woltomierz podłączyć i sprawdzić czy jest zasilanie.Może przekaźnik się"skleił"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smmg Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 masz rację . Mam próbnik tylko za bardzo nie wiem jak to sprawdzić . kabel który przychodzi do agregatu podłączyć do próbnika , a z próbnika do agregatu, i wtedy ma się pojawić jakiś wynik, po załączeniu klimy. Jeżeli sie nie pojawi to nie ma przejścia. Czy dobrze mówię? spróbuję dziś wieczorem. Może wiesz który to przekaźnik. Będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz19690 Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Włączasz woltomierz na próbniku.Jeden kabel wpinasz w zero-masę,ten co został wpinasz w kolejną wolna diurkę-myślę o wtyczce wchodzącej do sprężarki.Włączasz klimę.Na mierniku ma być volt-DC ale to pewno wiesz.Powinno pokazać się koło 12 volt z hakiem,może nawet 13 i coś.Jeśli tego nie będzie to z kablami jest q..paa albo z przekażnikiem.Jeszcze P-10 nie studiowałem(instrukcja się ściąga) ale zasada jest w każdym ta sama. Jak sprzęgło nię dostanie prądu to klima nie odpali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smmg Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 dziś nie dałem rady , Jutro sprawdzę i dam znać . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz19690 Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 No mam już service manual do P-10.Mogę przesłać acrobata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smmg Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Miałem ciężki dzień. Z góry dziękuję za przesłanie transport.bus@interia.pl [ Dodano: Pon 28 Maj, 2007 22:07 ] Witam. Jestem tu nowy i tak za bardzo nie wiem o co tu chodzi z tymi postami. Mam informację ,że usunięto mi około 2 tys. postów. Co to znaczy?? Co do klimy to sprawdzałem ten kabel próbnikiem i nie ma przejścia . Mam jeszcze inną hipotezę , przy klimie [chłodnicy] jest taki mały zbiorniczek z małym oczkiem na górze. czy tam nie powinny być widoczne bąbelki? może freon uciekł i nie ma ciśnienia aby sprężarka chodziła na sucho??? [ Dodano: Pon 28 Maj, 2007 22:10 ] Witam. Jestem tu nowy i tak za bardzo nie wiem o co tu chodzi z tymi postami. Mam informację ,że usunięto mi około 2 tys. postów. Co to znaczy?? Co do klimy to sprawdzałem ten kabel próbnikiem i nie ma przejścia . Mam jeszcze inną hipotezę , przy klimie [chłodnicy] jest taki mały zbiorniczek z małym oczkiem na górze. czy tam nie powinny być widoczne bąbelki? może freon uciekł i nie ma ciśnienia aby sprężarka chodziła na sucho??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.