Gość mechanizator Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Witam serdecznie Jestem nowy na forum. Od 2 dni jestem wlascicielem primery P11. Chcialem sie dowiedziec o taka rzecz ze sprzeglem, mianowicie: przy zmianie biegow wciskam pedal do oporu, ale przy puszczaniu lapie dopiero pod sam koniec. Delikatne slizganie sie sprzegla zauwazylem podczas jazdy z wiekszymi predkosciami, ale sadzilem, ze moze dam rade jakos to podregulowac. I o to wlasnie chcialem Was zapytac: czy regulacja cos jeszcze da czy raczej wymienic tarcze, docisk i lozysko - wszystko razem (zeby za jakis czas znow sprzegla nie rozbierac) ? Mam jeszcze jedno pytanie: podczas jazdy czasami slysze taki buczacy dzwiek (i na biegu i na luzie). Czestotliwosc buczenia kolo 80km/h to mniej wiecej co sekunde. Przy wiekszych predkosciach buczy z wieksza czestotliwoscia. Nie probowalem podczas jazdy z gorki z wylaczonym silnikiem, wiec nie moge stwierdzic czy to od zespolu napedowego czy moze gdzies od zawieszenia. Z gory dziekuje za informacje i pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Skała Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Popuść linkę sprzęgła jak przestanie się ślizgać to ok. a jak nie to masz koszty i robotę.Co do 2 problemu to nie b. wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek1975 Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Ja u siebie jeszcze troche podniosłem pedał sprzęgła(jest więcej w pracy) i na jakiś czas mi pomogło. W każdym razie pomału trzeba zacząć się rozglądać za nowym sprzęgłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mechanizator Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Pogrzebalem troche w archiwum na ten temat. Czy ktos wie, gdzie najtaniej we Wroclawiu albo okolicy mozna dostac tarcze sprzegla, docisk i lozysko wyciskowe? Tarcze i docisk chyba dobrze jest wziasc made by NKK. Wszystko razem chyba kolo 500 PLN kosztuje, prawda? Pedalu nie bede podnosil, bo za wiele to chyba nie da - linka jest na maksa popuszczona, ale jeszcze sie sprzeglo strasznie nie slizga, wiec moze ze 2 tygodnie do wyplaty pojezdze Musze zdiagnozowac ten miarowy dzwiek, ktorego czestotliwosc rosnie wraz z predkoscia auta - nie bardzo moge zlokalizowac, skad dochodzi, ale jak sie dobiore w weekend do auta, to moze bede chociaz wiedzial, przez co jest powodowany. Mam troche glupie pytanie: przy uruchamianiu silnika mam wrazenie w pierwszej fazie, przez jakas sekunde, moze gora 2 mam brak smarowania. Czy ktos z Was sie z tym spotkal w swoim silniku? Tylko w pierwszym momencie rozruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Siemanko, ja u siebie profilaktycznie wymieniłem sprzęgło bo docisk odmówił posłuszeństwa, wymieniałem całość i jak chcesz kupić dobre i w miare w dobrej cenie sprzęgło Valeo to daj znać na priv to ci powiem po ile co i jak. Wnioskuje ze jestes z Wrocławia? Pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Nigdy nie miałem NKK wiec sie nie wypowiadam,ale za to mam Valeo i jestem zadowolony....bynajmniej narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Nie kupujcie NKK. Na alllegro goscie z Ponania sprzedaja VALEO. W 400 zl sie zmiescicie i firma o niebo lepsza A ja szukalem na allegro do mojej i nie bylo, sa sprzegla do 1.6 silniczkow tylko. W koncu kupilem NKK. Jak sie bedzie sprawowac ? - czas pokaze A tak wyglada wymiana jakby ktos kiedys chcial sie zabierac:D: Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KevinTworog Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Kolego weź spróbuj podregulować sprzęgło a jak nic to nieda to zadzwoń pod ten nr.(061)8750-649, (061)8876-293, i spytaj. Ja kupowałem do 1,6 kompletne sprzęgło firmy Valeo i zapłaciłem 290zł. koszt przesyłki ekspresowy to 20zł Polecam jeśli ktoś potzrebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 A ja szukalem na allegro do mojej i nie bylo Wystarczy napisac maila Wszystko maja P.S. ładnie zajeździłeś sprzęgło Bylo zajezdzone Bo auto u mnie dopiero od miesiaca, ale nie dosc ze tarcza jak zyletka prawie to jeszcze chodzila w oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danielvlv Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 p11 ile pojedzie na tym sprzegle? podciagnalem linke i sprzeglo bierze nizej niz wczesniej, ale tez blisko momentu kiedy zaczyna sie skok jalowy, przy zmianie biegow przy wysokich obrotach sprzeglo troche drzy silnik 2 litry, nie wiem czy wymieniac przed wyjazdem za granice ok 5 tys km w ogole ile wytrzymuja seryjne sprzegla w primerach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi