Gość sreluga Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Witam, Zauważyłem ostatnio niepokojące objawy pracy silnika w mojej Almerze N16 '04 1.5 benzyna. Otóż podczas zwiekszania obrotów przy (dynamicznym) ruszaniu, zauwazylem ze samochód jakby na chwilę słabiej "ciągnął" w zakresie 2800-3000, później jest ok az do zakresu 3800-4000 gdzie tez jest odczuwalne lekkie spowolnienie dynamiki przyspieszenia. Wydaje mi się, ze słysze jeszcze lekkie "mrukniecie" silnika przy 4400, tak jakby mu sie nie chciało Moje pytanie, czy spotkaliście się z takim przypadkiem, może jakiś opór powstał na dolocie powietrza, albo coś z mieszanką... Z góry dzięki za rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Pytanie za 100 punktów: kiedy wymieniałeś filtr powietrza?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sreluga Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Mialem "maly przeglad" na 75k km (teraz mam 85k km). Nie pamietam czy w jego sklad wchodzi wymiana filtra powietrza, ale pewnie tak. Chyba ze w ASO strzelili gafe i zapomnieli/przeoczyli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.