Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

k10 zgasła.okazało sie ze jedna swieca jest mokra..dlaczego?

Gość leszek2005

Rekomendowane odpowiedzi

Gość leszek2005

witam

ostatnio moja micra zgasła mi na ulicy i juz nie odpaliła.po kilku dniach postoju wsiadam a ona normalnie odpala.pojezdziłem tak ze 2 tygodnie i to samo.za drugim razem odkreciłem swiece i jedna była mokra.niewiem tylko czy to benzyna czy olej.wymieniłem swiece i autko znowu pojezdziło normalnie ze 2 tygodnie i wczoraj zto samo...

co moze byc tego przyczyna?dodam jeszcz ze jak juz mi zgasnie to cały gaznik jest wilgotny od benzyny i przy probie odpalenia autko kopci chwile na czarno.

jak juz wszystko wyschnie i dokładnie wytre swiece wszelkie problemy znikają...na jakis czas:(

pomozcie mi i podpowiedzcie co to waszym zdaniem moze byc

pozdrawiam

Gość kocurek

proponuje sprawdzić ciśnienie w tym cylindrze, prawdopodobnie są luzy na pierścieniach i zasysa olej, miałem coś takiego w skodzie (po 2 m-cach wylądowała na szrocie :029: ), może też być nie palący gar bo kable stare albo kopułka rozdzielacza zapłonu

Gość leszek2005

własnie takiej odpowiedzi sie obawiałem :/

a mozecie mi powiedziec jakie bedą koszta naprawy tych pierscieni? i gdzie najlepiej i najtaniej je mozna dostac(warszawa)

z gory dzieki za info

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...