Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

pomocy - gumy przy maglownicy

Gość Hooligan.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Hooligan.

Witka - mam proble. Otóż ostatnio przygotowuje mego pikaczu (k10) do przeglądu. Wczoraj stwierdziłem, że stuki pochodzace z układu kierowniczego to w duzej części wina luźnemu mocowaniu przekładni kierowniczej - przy szybkich turach kierownicą skacze ona w tych jarzmach mocujacych jakieś -3-4 mm na boki robiąc oczywiste efekty akustyczne. Czy te gumy trzymające maglownicę sa do kupienia?

okolo 2 tygodni temu wymienialem... koszt obu orginalnych gum w ASO ok 70zl... wymiana <10min...

Gość Hooligan.

Rozumiem, że cena bez robocizny? nie wiesz, czy nie idzie tego kupić poza siecia autoryzowaną - dzwonię po sklepach i każdy twierdzi że nie ma tego u siebie

ale jaka robocizna... otwierasz maske... odkrecasz 4 sruby zdejmujesz obejmy wymieniasz gumki i przykrecasz te obejmy... cala filozofia... zajmie ci to mniej niz 10 minut... a powiem Ci ze nigdzie nie widzialem zeby to mieli poza ASO... dlatego kupilem u nich...

Gość Hooligan.

wiem, że roboty prawie nic - nawet wczoraj asekuracyjnie sprawdziłem, czy się śruby lekko odkręcają. wkurza mnie tylko cena za - bądź co bądź - kawałek gumy.

hehe... no tak juz jest... ciesz sie ze to tylko kawalek gumy i nci wiecej bo bys wtedy musial zabulic w ASO kilka stowek :) ... co do ceny kawalka gumy... domyslam sie ze pewnie tez masz problemy z korkiem do wlewu oleju zeby go wyciagnac i pozniej wepchnac... przez lata guma zrobila sie twarda i nieelastyczna... ostatnio moja micra zaczela gubic olej (przepraszam... zaznaczac swoj teren ;) ) przez siemmering walu od stroy skrzyni... i czesciej niz kiedys musze dolewac olej... postanowilem kupic ten korek nowy w aso... jest elegancko... zero szrpania sie... praktycznie sam wyskakuje i ladnie wchodzi na miejsce... i za ten kawalek gumy... 44zl...

Gość Hooligan.

Wyjąć męka a wsadzić jeszcze gorzej :D palce pokaleczone jak nic - myslałem, że nissan zpecjalnie tak zrobił, aby postronne osoby (w tym własciciele) nie pchali rąk gdzie nie trzeba- tak jak kiedys w bugatti :diabel2:

• 2 tygodnie później...

Witam!

jestem tu nowy i nei chcąc zaśmiecać podpinam się do tego tematu.

Od niedawna mam do dyspozycji Nissana micre K10 z 90r. Dość ciekawe autko ale...

Czy ktoś wie gdzie można dostać używane części do tegoż cuda we wrocławiu? Potrzebny pilnie przegub kolumny kierownicy ten przy samej maglownicy. Drugie moje pytanie czy ten przegub w przedziale pasażerskim jest współzamienny z tym pod maską? Jak to ustrojstwo zregenerować w serwisie wołają 1200zł za jeden nowy. Help...

oj kolego :) temat był wałkowany :) trzeba uzywać wyszukiwarki :)

ten przegub blizej kierki jest niewymienialne raczej bo jest zintegrowany caly z kolumna kierownicy... on raczej nie powinien Ci sie pusc... czesto natomiast wymienia sie ten wlasnie przy przekladni ... nowy nie w ASO kosztuje 150 zł np. 4cars.pl

nie kupuj uzywanego bo tez pewnie bedzie wybity...

pozdrawiam