Gość Hooligan. Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Witka - mam proble. Otóż ostatnio przygotowuje mego pikaczu (k10) do przeglądu. Wczoraj stwierdziłem, że stuki pochodzace z układu kierowniczego to w duzej części wina luźnemu mocowaniu przekładni kierowniczej - przy szybkich turach kierownicą skacze ona w tych jarzmach mocujacych jakieś -3-4 mm na boki robiąc oczywiste efekty akustyczne. Czy te gumy trzymające maglownicę sa do kupienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 okolo 2 tygodni temu wymienialem... koszt obu orginalnych gum w ASO ok 70zl... wymiana <10min... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hooligan. Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Rozumiem, że cena bez robocizny? nie wiesz, czy nie idzie tego kupić poza siecia autoryzowaną - dzwonię po sklepach i każdy twierdzi że nie ma tego u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 ale jaka robocizna... otwierasz maske... odkrecasz 4 sruby zdejmujesz obejmy wymieniasz gumki i przykrecasz te obejmy... cala filozofia... zajmie ci to mniej niz 10 minut... a powiem Ci ze nigdzie nie widzialem zeby to mieli poza ASO... dlatego kupilem u nich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hooligan. Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 wiem, że roboty prawie nic - nawet wczoraj asekuracyjnie sprawdziłem, czy się śruby lekko odkręcają. wkurza mnie tylko cena za - bądź co bądź - kawałek gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 hehe... no tak juz jest... ciesz sie ze to tylko kawalek gumy i nci wiecej bo bys wtedy musial zabulic w ASO kilka stowek ... co do ceny kawalka gumy... domyslam sie ze pewnie tez masz problemy z korkiem do wlewu oleju zeby go wyciagnac i pozniej wepchnac... przez lata guma zrobila sie twarda i nieelastyczna... ostatnio moja micra zaczela gubic olej (przepraszam... zaznaczac swoj teren ) przez siemmering walu od stroy skrzyni... i czesciej niz kiedys musze dolewac olej... postanowilem kupic ten korek nowy w aso... jest elegancko... zero szrpania sie... praktycznie sam wyskakuje i ladnie wchodzi na miejsce... i za ten kawalek gumy... 44zl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 OT z cyklu cen w ASO - wąż do chłodnicy, górny 97, a dolny 117 złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oweedom Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 przegub zewn. + osłona - - > cena w ASO ok. 1100 PLN :fuckyou2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hooligan. Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Wyjąć męka a wsadzić jeszcze gorzej palce pokaleczone jak nic - myslałem, że nissan zpecjalnie tak zrobił, aby postronne osoby (w tym własciciele) nie pchali rąk gdzie nie trzeba- tak jak kiedys w bugatti :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 no widzisz... a nowke sztuke teraz mam to dwoma palcami i wsadzisz i wyjmiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Żereb Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Witam! jestem tu nowy i nei chcąc zaśmiecać podpinam się do tego tematu. Od niedawna mam do dyspozycji Nissana micre K10 z 90r. Dość ciekawe autko ale... Czy ktoś wie gdzie można dostać używane części do tegoż cuda we wrocławiu? Potrzebny pilnie przegub kolumny kierownicy ten przy samej maglownicy. Drugie moje pytanie czy ten przegub w przedziale pasażerskim jest współzamienny z tym pod maską? Jak to ustrojstwo zregenerować w serwisie wołają 1200zł za jeden nowy. Help... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 oj kolego temat był wałkowany trzeba uzywać wyszukiwarki ten przegub blizej kierki jest niewymienialne raczej bo jest zintegrowany caly z kolumna kierownicy... on raczej nie powinien Ci sie pusc... czesto natomiast wymienia sie ten wlasnie przy przekladni ... nowy nie w ASO kosztuje 150 zł np. 4cars.pl nie kupuj uzywanego bo tez pewnie bedzie wybity... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Żereb Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Dzięki za szybką odpowiedz. Przepraszam jestem nowy i jeszcze sie nie znalazłem na tym forum. PozDDRawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi