Gość Tomalas Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 witam wszystkich ! czy mogl by mi ktos pomoc co zrobic zeby licznik kilometrow wrocil do stanu przed odlaczeniem akumulatora (wymiana akumulatora po zalozeniu nowego licznik pokazuje same zera jak to mozliwe ze mogl zresetowac???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 jaki zestaw wskaźników, jakie auto? licznik km musi mieć własna pamięć, która jest programowana na bieżąco i zdjęcie zasilania nie zresetuje go. Może skasował Ci się tylko licznik dzienny, przełaczałes się między licznikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomalas Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 jest to prymera p11 96r td ,gdyby to był lycznik dzienny to niema problemu, niestety skasował się licznik główny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 licznik pokazuje same zera I od tych zer normalnie nabija dalej? Niejeden by tak chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Wszytko jest możliwe, ale ten przypadek tylko w wyniku usterki. Ja bym szedł w szukanie co oznaczają same zera na wyświetlaczu. P11 nie znam, ale jak kasowałem inspekcje i inne bzdury w innym aucie to tez się dziwne rzeczy pojawiają na wyświetlaczu. Przebieg jest dość dobrze ukryty w ECU. Ale to już temat z pogranicza crackingu i prawa;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomalas Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 nabija odnowa , tylko kto w to pozniej uwierzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwolcio Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 No dziwne to troche. Ja sam nieraz z różnych powodów odpinałem aku bo moja instalka już troche odbiega od serii i owszem kasował się licznik tymczasowy to znaczy ten który normalnie możesz guzikiem kasować kiedy chcesz ale nie słyszałem o przypadku w którym komuś by się skasował główny. Przyczyna musi tkwić gdzie indziej. W mojej okolicy słyszałem o fachowcach którzy "korygują liczniki" ale zawsze na minus a nie na plus . A może przy montowaniu nowego aku były zamienione bieguny? nie wiem co mogło by się wtedy stać i na pewno tego nie sprubuje u siebie. Przeszukuj forum a może coś znajdziesz pasującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kszym Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Przy okazji tego wątku. Ktoś mi powiedział, że po wymianie akumulatora należy zaprogramować krańcowe pozycje dla elektrycznych szyb. 1. czy to prawda? 2. jakie właściwie dane ulegają utracie przy wymianie akumulatora? Primera 98' GA16DE Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwolcio Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Nie wiem w jaki sposób można zaprogramować krańcowe pozycnje. czegoś takiego chyba nie ma. Po dłuższym odpięciu akumulatora kasują się chyba ustawienia komputera ale to chyba nic groźnego. Na pewno kasuje się licznik dodatkowy kilometrów i ustawienia radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mazak1144 Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 mi tez sie zresetowal licznik i nie wiem jak mu teraz dokrecic kilometrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 rozwiń się. znaczy duży licznik się zzerował i przebieg liczy od zera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mazak1144 Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 dokladnie tak, duzy licznik sie zzerowal i nabija od zera. dodam ze nastapilo to podczas wymiany zaroweczek w podswietlaniu zegarow, wypialem kostki od niego i po ponownym podłączeniu bylo juz zzerowane wszystko, nie wiem o co tu chodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 musiałeś jakieś zwarcie zrobić czy cuś, ja wyciągałem licznik i nic takiego się nie działo, mało tego jak mi przestało wyświetlać przebieg, nie pokazywał ilości paliwa ani obrotów silnika i dałem licznik do naprawy do miejscowego magika, to po odbiorze miałtyle samo przebiegu co przedtem więc jakąś pamięć musi mieć. Grimm jeśli dobrze pamiętam też miał taki przypadek że przebieg się zzerował. Napisz do niego jak to się skończyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mazak1144 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 az tak mocno to mi sie nie pali zeby to zrobic ale dzieki za rade, jak sobie z tym poradze to dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Tja, taki sam, tyle że wyzerował się przy próbie odpalenia auta na słabym aku. We wrocku mają chore ceny, więc nic z tym nie zrobiłem bo lepiej 150zł. w co innego zainwestować lub przelać Na razie mam 15letne auto z przebiegiem koło 24tyś, gratka dla handlarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 ja w Ciechanowie też zapłaciłem 150, więc chyba wszędzie tak kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 To dobrze że elektronicy trzymają cenę, bo mechanicy to już jakaś lichwa jest. Ostatnio wymieniałem sprzęgło i zamiast zapłacić za kompletne valeo + wymiana 750zł, pojechałem za miasto i cena spadła do 550zł. za taką samą robotę. Sorki za mały ot A co do przywrócenia stanu licznika, to ma wpływ jeśli ktoś chce dalej sprzedać auto w wiarygodnym stanie. Ja swoją primkę mam już do jej śmierci przez tzw. niedzielnych kierowców, więc nie pcham się w koszty których nie odzyskam. Ciekaw tylko jestem czy stan licznika jest również zapisywany w samych module zegarów, czy tylko ecu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 w zegarach, ja swoje wyjąłem i zawiozłem gościowi, a po naprawie był ten sam przebieg. Więc musiał to tam namierzyć, bo się nie pytał jaki miał przebieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi