Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K10] Turbo sprężarka

Gość wrob3l3k
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość johny_fellow

To pewnie z 18 barów dmucha jak nic :D

A tak na poważnie to wrob3l3k lepiej już nie jeździj do tych mechaników co Ci powiedzieli, że to turbina. Naprawdę olej ich bo nie wiadomo co jeszcze znajdą.

Jutro powiedzą Ci, że masz silnik na energię atomową i nie musisz już lać paliwa do baku bo reaktor będzie działał wiecznie.

weź tego speudo mechanika za jaja powieś bo albo z ciebie zadrwił albo jest kompletnym tempakiem który moze swoje opinie wyrażać na wiejskim tuningu heh. A po drugie w 1 poscie napisałes ze on mówi ze to turbina KOGL tylko gdzie on to tam wyczytał z tego katalizatora Szkoda słów

w swojej k10 mam turbo sprezarke niemieckiej firmy KOGL,

A miało być tak pięknie...wywiady,autografy... :(

A tak na poważnie...Jestem jednym z całą pewnością z ogromnej liczby osób, które obserwowały ten temat z nadzieją, że ktoś wreszcie przetarł szlaki jeśli chodzi o tak poważne modyfikacje naszych kadziesiątek...

Sprawa wyjaśniona, zamknąć to w pierony :<

no wrobelek... czekamy na zdjecia...

(glosno mysle):

cos mi sie wydaje ze na zdjeciu zobacze katalizator...

Brawa dla tego użytkownika za rozwiązanie tej zagadki :)

Ps. dla właściciela K10 masz zamuloną na 55KM zwykłą 1,2.... :mikolaj:

kurcze ale rozruszałeś to forum... dawno nie było takiego poruszenia ;) ale spoczko micra jeszcze niejednym cie zaskoczy (mam nadzieję że mile) :027: a mechanika co nie odróżnia katalizatora od turbiny to lepiej omijaj z daleka. Swoją drogą to masz jeszcze jeden katalizator pod autem

podłącze sie pod temat

chodzi mi o to że u mnie w motorku jest brak połączenia tą alu rurką z silnikiem :/ zaznaczylem to na foto

w sumie od prawie 3 lat tak jezdze i nic sie nie dzieje

60259347tr3.jpg

trochę śmiechu nikomu nie zaszkodziło a bardzo przyjemnie rozładowało się jakieś służbowe napięcie na forum :D pozatym chyba nikt sie nie śmieje z ciebie tylko raczej z tego "mechanika" no i turbiny :diabel2:

PostWysłany: Dzisiaj 14:42 Temat postu:

podłącze sie pod temat

chodzi mi o to że u mnie w motorku jest brak połączenia tą alu rurką z silnikiem :/ zaznaczylem to na foto

w sumie od prawie 3 lat tak jezdze i nic sie nie dzieje

to jest przewód doprowadzający ogrzane powietrze z kolektora do filtra powietrza aby ułatwić rozruch i polepszyć spalanie w początkowej fazie po rozruchu gdy jeszcze wszystko jest zimne. Ja też to mam przerwane (jak i dużo innych userów k10) a to z powodu założonego LPG - na gazie powietrze musi być zawsze jak najzimniejsze (nawet w tej początkowej fazie) no i gazownik ma mniej problemów z ustawieniem instalki :027:

to jest przewód doprowadzający ogrzane powietrze z kolektora do filtra powietrza aby ułatwić rozruch i polepszyć spalanie w początkowej fazie po rozruchu gdy jeszcze wszystko jest zimne. Ja też to mam przerwane (jak i dużo innych userów k10) a to z powodu założonego LPG - na gazie powietrze musi być zawsze jak najzimniejsze (nawet w tej początkowej fazie) no i gazownik ma mniej problemów z ustawieniem instalki :027:

Wiesz, że w tym momencie chyba załatwiłeś problem z którym się borykam co zime od kupna auta ? i to nie tylko mój z tego co kojarzę kilku użytkowników sie skarżyło i jakies pw dostawałem że maja tak samo.

Na zimno jest bardzo trudno jechać przerywa skacze i takie tam.

Czym to podkleic ? może być patex ?

najlepiej taką szeroką taśmą termoizolacyjną (np. Power Tape) ale myślę że byle czym wystarczy- byle sie będzie 3mać

pezsmiewcy , tyle razy pisalem ze ja sie nie znam na silnikach to mechanik mi tak powiedzal !!!

Spokojna Twoja rozczochrana :one: Nikt się tutaj z Ciebie nie wyśmiewa!!! ;) Jak będziesz miał pytania dotyczące swojego autka i nie znajdziesz odpowiedzi na nie za pomocą opcji "szukaj"...to wal śmiało piciege7.gif

• 3 miesiące temu...
  • 10 miesięcy temu...

naprawde sie splakalem ze smiechu :D

[ Dodano: Wto 02 Wrz, 2008 21:45 ]

ALe nie zebym sie smial i wysmiewal z ciebie spoko ;) ale wogole dobitni mechanicy :) kurde :) ja mam swojego mechanika i mi robi wszystko cycus i zawsze diagnoza prawidlowa :D moge polecic jak ktos jest z mojej okolicy.... podam cene np za wymiane kompletnego rozrzadu u mnie............... ile myslicie????

70zyla :D :D :D :D a 150-200zl mi mowili w zakladach mechanicznych i to jeszcze czekanie 2tygodnie na termin.... a pompa psikala plynem ze hej :)

• 6 miesięcy temu...

nisstan micra z seryjna turbina pewnie jakies K03 i japonski sportowy samochod:D w sumie jakbym mial troche wiecej pieniedzy w kieszeni to myslalem o swapie na 1.8 i turbowac,pospawac kolektory,orurowania ic porobic ble ble potem to dostroic ale najwazniejszy aspekt projektu... potrzebny worek ze zlotem :)