Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] Centralny zamek - dziwne zachowanie

Gość bartekpc
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartekpc

Witam

Założyłem zdalne sterowanie centralnym zamkiem w Primerze p10. Teraz po otwarciu z pilota drzwi otwierają się i same zamykają po chwili. Czy takie zachowanie sterownika może mieć związek z potrzebą zaprogramowania pilota? Czy jest to jaka usterka sterownika? Pytam się bo nie znalazłem opisu takiego problemu na forum.

Gość mmiodas

centralny zamek jest zaprogramowany na automatyczne zamykanie sie drzwi jezel zostal on wylaczony a zadne drzwi nie zostaly otwarte w okreslonym czasie najczesciej jest to od 30 sec do 1 min jezeli w tym czasie nie otworzysz drzwi sterownik autowatycznie zalaczy sie zamykajac auto jest to calkowicie normalne

napisz ile czasu uplywa u ciebie od wylaczenia centralnego zamka do jego ponownego zalaczenia

Witam

Założyłem zdalne sterowanie centralnym zamkiem w Primerze p10. Teraz po otwarciu z pilota drzwi otwierają się i same zamykają po chwili. Czy takie zachowanie sterownika może mieć związek z potrzebą zaprogramowania pilota? Czy jest to jaka usterka sterownika? Pytam się bo nie znalazłem opisu takiego problemu na forum.

Podobnie jest z alarmami. Jeżeli wyłączysz alarm i nie przekręcisz zapłonu w ciągu od 30 do 60 sek. (w zależności od producenta alarmu) to alarm ponownie się sam uzbroi np. pomimo tego, że otworzyłeś drzwi i je później zamknąłeś. Jeżeli otworzysz którekolwiek drzwi, to przez ten okres uzbrojenie jest odroczone - zamkniesz - masz 30 sek. na odpalenie auta i wydaje mi się, że z centralnym jest tak samo.

Pozdrawiam i spróbuj tak sprawdzić.

Jedź do magików co zakładali Ci centralny i niech sprawdzą układy i przekaźniki czy wszystko dobrze podpięli. Ja miałem tak z alarmem w UNO - źle kabelki spieli i jak chciałem przekręcić kluczyk to wył cholernik jeden i się uzbrajał i auta nie mogłem odpalić.

U mnie się sam zamyka jak jest wilgoć np: po deszczu wariuje i sam zamyka auto, a i jeszcze zależy jaka firma tej centralki bo jak napisał kolega ja miałem tez Uno i centralke marki "firma marki firma" wiec zamykał sam auto i nie można było odpalić ale sprawdź w instrukcji jeżeli takową posiadasz o zestrajaniu pilota z centralką

o ile wiem to centralny sam w sobie nie ma funkcji auto zamykania

cos nie tak z kablami- jak sam zakladales to chyba kable masowe gdzies sie stykaja

zakladalem juz kilka centralnych zamkow i jak sie kable masowaly to sie sam zamykla

Fakt centralka nie ma funkcji auto zamykania w primie mam fabryczna i jest wszystko oki tylko jak pada deszcz to sama sie zamyka :029:

• 1 miesiąc temu...

Witam!

W autku mojego ojca tj Primera W10 2.0 diesel 96r (klima, elektryka szyb,abs,centrlany zamek) mam właśnie problem z centralnym zamkiem, mianowicie: po otwarciu auta bardzo często ZAMYKAJA SIĘ DRZWI BEZ MOJEJ INGERENCI, dobrze , że od kierowcy na szczęście nie.

Powiedzcie gdzie szukać przyczyny? rozebrałem tapicerke drzwi, jest taka regulacja wysięgników porzesówałem ale nic to nie dało, znalazłem po lewej stronie na dole pod przekaźnikami w środku jakieś takie pudełko (pisze na tym timer door lock) czyli jakiś przekaźnik od drzwi, który słychać że pracuje przy zamykaniu i otwieraniu.

Proszę o pomoc i wskazówki.

pozdrawiam!