Gość mikey_one Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Poprzedni właściciel próbując wykręcić świecę żarową z CD20, ukręcił ją tak, że wystaje jej ok. 1 cm ponad głowicę... Ma ktoś jakiś pomysł jak ją usunąć... Ewentualnie jakiś niedrogi warsztat w Lublinie lub okolicach, który mógłby to zrobić. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_1 Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Warsztat jako warsztat to przypuszczam że zbytnio ci nie pomoże w tej materii bo może bardziej z piepszyć , rada moja to taka abyś podjechał do warsztatu , zakładu , który zajmuje się naprawą głowic i tamci niech ją wykręcą na siłę ( najwyżej z tz. mięsem ) , a w miejsce zwalonego gwintu wkładają redukcje i będzie jak nówka . W Warszawie na na ul. Białołęckiej w Auto-Szlifie robią to na samochodzie ( bez zdejmowania głowicy ) , a koszt to coś koło 120 pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafp11 Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Ja ostatnio wykręciłem taką urwaną świecę żarową w lagunie 2,2. Wbiłem w nią klucz typu trox i pomału poszło. Najgorzej ruszyć. Potem to tylko po mału do przodu i do tyłu i się wykręci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_1 Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Ja ostatnio wykręciłem taką urwaną świecę żarową w lagunie 2,2. Wbiłem w nią klucz typu trox i pomału poszło. Najgorzej ruszyć. Potem to tylko po mału do przodu i do tyłu i się wykręci. Ok , o ile świeca została wkręcona w prawidłowy sposób , a nie np. krzywo i przez to wystaje z gniazda około 1cm . Można spróbować wykręcić ją samemu tylko gorzej będzie jak się okaże że gwint jest zwalony i nie da się nawet tej wykręconej wkręcić celem dojechania gdzie kolwiek . Wiadomo co ktoś wcześniej tam kombinował przy tej świecy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mas444 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 W metalowych sklepach można kupić tzw. wykrętaki. Jest to zestaw stożkowych śrub z lewym gwintem. Wkręcasz to w świecę obracając w lewo. Ponieważ jest to stożek zwiększa się opór i w pewnym momencie kręcisz już całą świecą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Dzięki wielkie za podpowiedzi Nie wydaje mi się aby była wkręcona krzywo bo wszystkie podobnie siedziały. Mam jeszcze pytanie: Ze świecy wystaje mi pręt do którego podaje się + i teraz jak go utne to nie wbiję czasem pozostałej części do komory spalania?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafp11 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Mi się udało wyrwać ten kawałek pręta. Przyspawałem do niego nakrętkę i potem podważając nakrętkę urwałem ten pręt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.