limak.s Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Witam. Mam nadzieję, że pomożecie mi w rozwiązaniu problemu a przynajmniej liczę na podpowiedź, jeśli ktoś miał podobny przypadek a mianowicie chodzi o dziwną prace silnika w moim słoneczku. Silnik 1.7D. Podczas jazdy przy prędkości ok 100 km/h słychać dźwięki (trudno je nazwać) przypominające, niedokręconą drgającą śrubę lub coś obijającego się w silniku > jak rozpadające się łożysko albo jak by coś się mieliło. :/ Dźwięki się nasilają podczas zdejmowania nogi z gazu przy powyższej prędkości. Kiedy jedzie się wolniej praktycznie nic nie słychać. Myślałem, że to może dźwięk z łożyska kół lub opony się tak rozchodzi, ale podczas tej jazdy, kiedy wrzuci się bieg jałowy lub naciśnie się sprzęgło hałas ustaje. Sprzęgło "raczej" odpada, bo zmieniałem w serwisie jakieś pół roku temu całość na nowe. Jest taka możliwość żeby łożysko na alternatorze lub jego szczotki tak hałasowały :?: Po otwarci maski i jak się nie jedzie takiego hałasu nie słychać, ale wydaje mi się, że alternator zbyt głośno pracuje. Jeśli to jakaś drobniejsza sprawa to może zabiorę się za to sam, ale jeżeli to coś poważniejszego to nie będę z tym walczył sam. :/ Ktoś może ma jakieś pomysły :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.