Gość Go_nia Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Witam serdecznie, niedawno dołączyłam do Klubu właścicieli-wielbicieli Micry. Miała być zwykła, trafiła się "San Remo"(1.0/98) Oczywiście zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia. A mam pytanie, czy ktoś orientuje się jak ta seria różni się od klasycznej Micry, czy są to tylko dodatki takie jak; skórzana tapicerka i duży szyberdach, czy jeszcze jakaś tajemnica tkwi w jej wnętrzu. I w ogóle o co chodzi z tym "San Remo", skąd ta nazwa? Szukałam w internecie, ale nic niestety nie znalazłam, tylko jedną taką na sprzedaż w Niemczech i bez szyberdachu... [ Dodano: Sro 13 Cze, 2007 12:19 ] Czy naprawdę żaden z Nissanoznawców i miłośników Micry nigdy nie słyszał o tej serii :065: To może ja opiszę co "Ona w sobie ma" i może ktoś na zasadzie porównania będzie mi w stanie powiedzieć czy bardzo rózni się od standardów (to znaczy wiem, że na pewno się różni, przynajmniej dwoma szczególami , ale może ktoś już taką widział?) i może co powinna mieć czego ja nie mam, bo wydaje mi się ze została trochę "oskubana". No to zaczynam: Czarna, trzy-drzwiowa, rok produkcji: koniec 1998, silnik: 1.0, ABS, immobilaizer, 2 poduszki pow., uchylne tylne szyby, zwijany dach typu "topic", halogeny, spojlerek nad tylną szybą, podgrzewana tylna szyba i jak już wspomniałam wyżej; skórzana tapicerka aha i podgrzewane fotele, heh (jeden zepsuty zgadnijcie który ) i na progach ma takie czarne jakby taśmy z napisem "micra". A nie mam: radia , elektrycznie regulowanych lusterek i alusków, (no ale może nawet taka wersja ich nie miała), bo przyjechała na zwykłych zimówkach i musiałam letnie oponki kupić... Chyba wszystko Wam opisałam, proszę napiszcie, jak to jest z wyposażeniem w tym roczniku, czy jest coś w standardzie, czy tak jak ktoś już gdzieś napisał każda jest inna? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusek Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zaczne od tego-GRATULUJE WYBORU bedziesz zadowolona:) z tego co wyczytałem to masz chyba jedna z bardziej wypasionych w NKP,tak mi sie wydaje.zaczne od skory,nie słyszałem zeby w standardzie była,dach??no byc moze ze jakas miała,no ale te'podgrzewane fotele' to juz wogole wypas.a tak prawde mowiac to jak bym miał tyle opcji co Ty to juz lusterkami itd. bym sie nie przejmował ja mam tez 1.0 ale moja nie ma nic szczegolnego. ale to moze dlatego ze jest to jedna z pierwszych K11 jaki weszły na rynek.p.s jak mozesz to podeslij jakies fotki,z miła checia ja obejrze pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość micrus95 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Wg. niemieckiego serwisu micrafanpage.de NISSAN MICRA SAN REMO Wyprodukowana po marcu roku 1998: Podstawowy model 1.0 typu STYLE, 3-drzwiowy z wyposażeniem dodatkowym (jako standard): -ABS -13 calowe alufelgi -Klimatyzacja manualna -Skórzane siedzenia z przodu i z tyłu -Skórzane obicia drzwi -Skórzane zagłówki -Skórzana kierownica -Skórzana gałka skrzyni biegów (nie dla opcji automatycznej) -2 stopniowe ogrzewanie siedzeń z przodu -Obrotomierz Dodatkowo, jako że podstawą była wersja STYLE powinna mieć: -Poduszka powietrzna kierowcy i pasażera -Zagłówki siedzeń przednich i tylnej kanapy -Trzecie światło stop -Elektroniczna -Zderzaki w kolorze nadwozia -Regulowana kolumna kierownicy -Lusterka zewnętrzne regulowane z wnętrza samochodu -Przygotowanie pod radio: Antena dachowa i głośniki -Asymetrycznie dzielona kanapa tylna -Pełnowymiarowe koło zapasowe -Chromowany grill -Przyciemniane szyby -Ciemny pasek na szybie przedniej -Centralny zamek -elektryczne szyby z przodu -Uchylne szyby tylne (przy wersjach 3 drziowych -Światło bagażnika -Bagażnik i Klapka wlewu paliwa dostępna od wewnątrz ... i jeszcze parę innych rzeczy - nie zdążyłem przetłumaczyć - jak skończę - dopiszę Oczywiście micra micrze nierówna i Twoja wersja niekoniecznie musi to wszystko mieć Dodam, że wersja rzadka, a jeśli chodzi o micry, to chyba tylko serwis micrafanpage.de prowadzi spis wszystkich wersji modeli micry, więc różnica w wyposażeniu może wynikać z wersji z innego niż niemcy kraju. A nazwa SAN REMO... nie wiem, skąd się wzięła . Chodzi pewnie o podkreślenie skórzanego wyposażenia, bo tylko to jest w sumie inne w tej wersji niż w Micrze STYLE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusek Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 no to jestem juz totalnie zszokowany.nie miałem nawet pojecia ze skora i wogole tyle dodatkow było montowanych w 'standardzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość micrus95 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Jeszcze "zapomniane" elementy: -Pirotechniczne pasy bezpieczeństwa z przodu -Pas bezpieczeństwa dostosowany do montażu fotelika dziecięcego -Elektroniczny immobiliser (wegfahrsperre) -Filtr przeciwpyłowy -Specjalnie wykończone listwy boczne -Wspomaganie kierownicy zależne od obrotów silnika -Pilot do zamka centralnego (niedostępny w wersji z sinikiem Diesla) -Dodatkowe głośniki w słupkach A (przednie słupki - przy szybie przedniej) To już chyba wszystko no to jestem juz totalnie zszokowany.nie miałem nawet pojecia ze skora i wogole tyle dodatkow było montowanych w 'standardzie" Hehe - takie "standardy" były stosowane w micrach po lifcie - nasze K11 sprzed liftu np. nie miały dostępnej klimatyzacji wogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusek Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 ale za to te "z przed liftu" g/w mnie miały lesiejsza blacharke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Go_nia Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Micrus95 po prostu nie wiem co powiedzieć na tak wyczerpującą odpowiedź....Bardzo, bardzo, bardzo Ci dziękuję za te informacje!!!Sprawiłeś mi ogromną radość Myślę ze na forum powinny być różne punkty pomocy, większe i mniejsze, w zależności od udzielonej pomocy Z tego co napisałeś mam prawie wszystko poza: przyciemnionymi szybami i "aluskami"(pewnie ktoś sprzedał osobno) Ale mam coś czego nie wymieniłeś; zwijany ogromny szyberdach :diabel: jak go odsunę i szyby też to "prawie jak kabriolet", no moze trochę bardziej niż "prawie" hehe:P Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję... Mariusek dziękuję za gratulacje Wiesz, najważniejsze to zeby jeździła i się nie psuła, ja nastawiałam się na zwykłą klasyczną micrunię, a ta spadła jak z nieba, ma wszystko to co chciałam (no, może poza silnikiem) i jeszcze dużo więcej POZDRAWIAM g:D> P.S. Zdjęcia to dla mnie na tym forum to czarna magia, jak rozgryzę co i jak to na pewno wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusek Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Go_nia trzymamy za słowo.napewno moge Ci powiedziec ze masz "wypasiona fure" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 P.S. Zdjęcia to dla mnie na tym forum to czarna magia, jak rozgryzę co i jak to na pewno wstawię. Wstawisz bez problemu - poczytaj wątek: -> http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=13486 velociraptor świetnie opisał jak to zrobić. Powinno się udać Dasz radę. Masz się czym pochwalić :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotri Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Myślę ze na forum powinny być różne punkty pomocy, większe i mniejsze, w zależności od udzielonej pomocy Z tym chyba tez nie ma problemu. Takie coś jak "Pomógł" istnieje na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Go_ni chodziło raczej o zróżnicowanie tych pomógł na mniejsze i większe (choć moim zdaniem nie ma to większego sensu - jest zbyt subiektywne). Go_nia, Jak będziesz mieć nadal problem z wstawieniem zdjęc, to pisz do mnie na PW, coś zakombinujemy . Dodatkowo od wczoraj chodzi za mną takie wrażenie, że we wtorek we Wrocku widziałem taką czarną micrę z odsłoniętym dachem w okolicy mostu Grunwaldzkiego... nawet się zastanawiałem, czy pasażerom autka jest dzięki temu chłodniej . Naklejek klubowych oczywiście nie było, a do wnętrza nie zaglądałem (z chodnika po drugiej stronie ulicy byłoby to bardzo trudne, tym bardziej w czasie jazdy autka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotri Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 A to sorry, źle zrozumiałem tym bardziej że wydawało mi się jak pisałem posta że micrus95 nie miał żadnego punkcika na koncie. A prawda że, zróżnicowanie nie ma raczej sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Go_nia Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Go_ni chodziło raczej o zróżnicowanie tych pomógł na mniejsze i większe (choć moim zdaniem nie ma to większego sensu - jest zbyt subiektywne). No tak, ale pomyślałam sobie, że jednak większą wagę ma np. przetłumaczenie tekstu, niż podanie linka, a jednak w obu przypadkach to pomoc i punkt się należy albo możliwość dania dwóch punktów jednej osobie...a zresztą może za bardzo kombinuję Go_nia, Jak będziesz mieć nadal problem z wstawieniem zdjęc, to pisz do mnie na PW, coś zakombinujemy . Dodatkowo od wczoraj chodzi za mną takie wrażenie, że we wtorek we Wrocku widziałem taką czarną micrę z odsłoniętym dachem w okolicy mostu Grunwaldzkiego... nawet się zastanawiałem, czy pasażerom autka jest dzięki temu chłodniej . Naklejek klubowych oczywiście nie było, a do wnętrza nie zaglądałem (z chodnika po drugiej stronie ulicy byłoby to bardzo trudne, tym bardziej w czasie jazdy autka). Co do wtorku...hmmm...mówisz okolice Mostu grunwaldzkiego? A o której godzinie to mogło być i jak dalekie lub bliskie okolice to były, bo we wtorek jechałam co prawda, ale to było raczej koło Korony (teraz Real) A bardzo często przejeżdżam koło Mostu, ale Pokoju A jeśli chodzi o to czy jest chłodniej, wiesz jak się dosyć szybko, płynnie jedzie i ma się odsunięte dodatkowo szyby to całkiem przyjemnie jest. Ale jak stoisz w korku to lepiej szczelnie się pozamykać i włączyć klimę Dołączanie zdjęć spróbuję "rozgryźć", dzięki linkowi podanemu przez Andy mam nadzieję dam radę, jak się nie uda będę pisać-dzięki. Nooo, a naklejek jeszcze nie mam :/ ale postaram się, postaram, dopiero się rozkręcam na forum Pozdrawiam P.S. Andy dziękuję za link g:D> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość micrus95 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Micrus95 po prostu nie wiem co powiedzieć na tak wyczerpującą odpowiedź....Bardzo, bardzo, bardzo Ci dziękuję za te informacje!!!Sprawiłeś mi ogromną radość Myślę ze na forum powinny być różne punkty pomocy, większe i mniejsze, w zależności od udzielonej pomocy Nie ma za co i dzięki za punkcika . Wg. mnie pomoc to pomoc i też chyba nie ma co rozgraniczać na lepszą czy gorszą ;P Również gratuluję wypasionego autka i życzę, żeby służył Ci długo i bezawaryjnie BTW. W sumie możnaby wrzucić taki spis wersji w całości, łatwiej by było dojść, co dana wersja ma. Popracuję nad tym. Wiem, że się przyda, bo sam długo szukałem, co mój microlot powinien mieć , a co z jakiejś innej wersji może mieć :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Co do wtorku...hmmm...mówisz okolice Mostu grunwaldzkiego? A o której godzinie to mogło być i jak dalekie lub bliskie okolice to były, bo we wtorek jechałam co prawda, ale to było raczej koło Korony (teraz Real).Raczej bliższe okolice mostu - tak od polibudy do przystanku 145/146 koło muzeum poczty i telekomunikacji między szesnastą a siedemnastą... ale równie dobrze mogła to być inna micra, albo fatamorgana z tego upału . Ale jak stoisz w korku to lepiej szczelnie się pozamykać i włączyć klimęNo tej klimy to mi teraz najbardziej brakuje... na szczęscie ostatnio mogę omijać korki .sam długo szukałem, co mój microlot powinien miećA wystarczy znać numer VIN i umieć czytać cyrilicą:http://vin.assur.ru/online/wmi.php Choć zdarza się też zobaczyć na liście różne dziwne wyposażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Go_nia Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Raczej bliższe okolice mostu - tak od polibudy do przystanku 145/146 koło muzeum poczty i telekomunikacji między szesnastą a siedemnastą... ale równie dobrze mogła to być inna micra, albo fatamorgana z tego upału . To na bank była fatamorgana Pstryknęłam dzisiaj kilka fotek mojej świeżo umytej Mikrze , zaraz założę sobie konto na jednym z podanych przez velociraptora kont i moze uda się cos wstawić A nie napisałam Wam, że na tylnej klapie na próżno szukać napisu "micra" jest za to kilka japońskich znaczków, niestety do dzisiaj jeszcze nie poradziłam sobie z przetłumaczeniem ich. Ale zabawne to jest bo mnie kiedyś taki pan zaczepił i zapytał jak TO się czyta i co to za samochód, hehe Ciekawe czy to też było od nowości czy ktoś sobie sam nakleił, a na szybie tylnej mam naklejki:"kustenfiltzer"( literka"u" to jest to niemieckie z "kreseczkami") i "KSI tuning"nie wiem czy to jakieś tylko bajeranckie nic nie znaczące naklejki czy jednak coś znaczą??Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Raczej bajeranckie. Szczególnie te japońskie znaczki mogą oznaczać "kurczak na ostro", i to po wietnamsku lub chińsku . Ale nawet jeżeli, to i tak możesz spokojnie mówić, że to znaczy a) nissan micra i tak właśnie się to czyta wprawdzie mały lecz bardzo komfortowy i wygodny (... tu jeszcze bardzo dużo przeróżnych określeń, słuchający już żałuje, że zapytał...) samochód, chce Pan(i) usłyszeć w oryginale? (gdyby ktoś chciał to wymawiasz dwa brzmiące po japońsku wyrazy, najlepiej "nissan micra" - podobnie jak to się kiedyś wymiawiało po francusku "omiń tendół bo lismanoretu" ). Opcję a lub b wybierasz zależnie od humoru/pogody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Go_nia Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 No to daję zdjęcia to znaczy linki do zdjęć: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c4db536a884866c8.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ac58063416e50bf7.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/78308991cca6cfc6.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2df03f2eb006cd0.html A tutaj największa zagadka http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e4c475cfb9d7e927.html Ale mam nadzieję, że nie jest to "kurczak na ostro" A może ktoś potrafi przetłumaczyć? Z tego co się orientowałam, to znaki "Kanji" ale tylko 2 znalazłam w internecie, wolałabym wiedzieć z czym na "zadku" jeżdżę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Ogólnie nie lubię czarnych aut, ani czarnej skóry na siedzeniach (fajnie się nagrzewa od słońca), ale Twoja micra nawet mi się podoba. Ogólnie wygląda jak bardziej wypasiony model SuperS (chociaż po lifcie to to się pewnie inaczej nazywało... i ten silnik 1.0...). A napis hmmm nie mam pojęcia, ale klapki masz fajne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Go_nia - dziękuję za punkcik. Skoro już masz fotki to pokaż je na: -> http://www.polskajazda.pl/. Tam spotkasz wiele autek z Nissan Klubu. Wzmocnisz tam "klub Micrusi", ale musisz chwilę poczekać bo założyli nowy serwer i przenoszą dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość davenam Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Ogólnie nie lubię czarnych aut, ani czarnej skóry na siedzeniach (fajnie się nagrzewa od słońca), ale Twoja micra nawet mi się podoba. Ogólnie wygląda jak bardziej wypasiony model SuperS (chociaż po lifcie to to się pewnie inaczej nazywało... i ten silnik 1.0...). A napis hmmm nie mam pojęcia, ale klapki masz fajne . Dobrze ze sa rozne gusta na swiecie, bo inaczej wszyscy mieli by to samo Ja uznaje TYLKO czarne auta - zupelnie inaczej sie swiatlo odbija od czarnego lakieru i czarna fura to czarna fura - nie ma nic piekniejszego Skore tez mam czarna no i w sloncu troche sie grzeje, ale zawsze mozna poswieciec 30sekund wiecej zeby stanac w cieniu wiec to zadne poswiecenie. .. Bardzo ladna ta micrunia - zazdroszcze obitych skora drzwi, bo reszte mam, a taki duzy materialowy szyberdach to nie w moim guscie, choc jak dla dziewczyny jak najbardziej ! Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Go_nia Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Ogólnie nie lubię czarnych aut, ani czarnej skóry na siedzeniach (fajnie się nagrzewa od słońca), ale Twoja micra nawet mi się podoba. Ogólnie wygląda jak bardziej wypasiony model SuperS (chociaż po lifcie to to się pewnie inaczej nazywało... i ten silnik 1.0...). A napis hmmm nie mam pojęcia, ale klapki masz fajne . Tak w ogóle to też nie bardzo mnie kręcą skórzane siedzenia i w ogóle te wszystkie "bajery", to nie w moim stylu, ale akurat w tym miniaturowym wydaniu wygląda to wszystko po prostu zabawnie i bardzo oryginalnie (a oryginalność już jest bardzo w moim stylu :diabel: ) Co do nagrzewania się siedzeń, to fakt czasami jest ekstremalnie, ale znalazłam sposób; po prostu składam oparcia jak do wsiadania na tył, no i zasłaniam przednią szybę. A z klapkami to mnie zaskoczyłeś, na początku nie załapałam, tylko zaczęłam sie zastanawiać gdzie w moim samochodzie są jakieś "klapki" :030: (nie o butach myślałam ) ale za moment już wiedziałam ...kurcze myślisz, że łatwo zrobić zdjęcie tak żeby nic się nie odbijało w świeżo umytym czarnym lakierze?? I tak się nieźle nagimnastykowałam :053: Andy dzięki za linka, ale na razie nie działa... Davenam ja też uważam, że czarny samochód wygląda pięknie i szlachetnie, ale jak się brudzi!!! :/ Pozdrawiam wszystkich P.S. Silnik się "poprawi" :evilbat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 czarny samochód wygląda pięknie i szlachetnie, ale jak się brudzi!!! brudzi sie jak kazdy ciemny przy okazji... autko jest wypasione :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Mój też się brudziiii :!: :!: i nie mam sposobuuu. Polska jazda już działa - dopisz się Nissan -216 Użytkowników Micra -TYLKO 26 :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość davenam Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Mój też się brudziiii :!: :!: i nie mam sposobuuu.Polska jazda już działa - dopisz się Nissan -216 Użytkowników Micra -TYLKO 26 :!: tez sie zapisalem :diabel2: [ Dodano: Wto 19 Cze, 2007 23:18 ] Niniejszym podaje link do mojego konta, gdzie mozna tez zobaczyc moje poprzednie autka ... DAVENAM Dzieki za odwiedzinki ! :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi