Gość Dariusz Nikiel Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Właśnie jestem po wymianie sprzęgła w K11 96. Może moje spostrzeżenia komuś pomogą. Przed wymianą sprzęgła miałem objaw stukania (grzechotania) z silnika (skrzyni). Po wciśnięciu sprzęgła stukanie znikało. Wszyscy mówili, że to łożysko w skrzyni, no bo gdyby wyciskowe to stukałoby po wciśnięciu sprzęgła. Co się okazało? Stukanie powstawało w wyniku wibracji zużytej tarczy sprzęgła i wysilonego docisku. Po wymianie sprzęgła cisza. A tak swoja drogą, to ta pani, która wcześniej śmigała Micrunią to musiała nieźle piłować to sprzęgło. 80 tys. i sprzęgło do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz53 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Witam Jakiej firmy założyłeś nowe sprzęgło a jakie było poprzednio ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zazwyczaj tak wąłśnie jest że szuranie jest spowodowane wyrobiononym łozyśkiem ja tak miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 a Ile dałeś za wymiane sprzęgła, ja kupiłem sprzęgło LUK i wczoraj wymienione zostało za 150zł, drogo czy tanio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dariusz Nikiel Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 No więc zacznę od tego, że nie zamontowałem LUKA ja wszyscy, tylko sprzęgło firmy AISIN. Namówił mnie do tego mój mechanik, który montuje te sprzęgła we wszystkich japończykach, które robi. Wiem, że podniesiecie larum. Może zrobiłem błąd, ale samochodzik i sprzęgło chodzą jak masełko. Moj mechanik jak do tej pory mnie nie zawiódł, więc mu wierzę. Robocizna 150 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusek Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 a ile za nie zapłaciłes??a firma sie nie przejmuj,wazne zeby wszystko działało.ja kupiłem przegoby 4maxa,kazdy mowił ze sie rozsypia,a dostały w du.e i nic sie nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzychu_205 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 mariusek, ja tez robilem sprzeglo niedawno mam zalozone sasch'a mnie policzyl z robocizna i materialem 600zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 a aj kupiłem tarcze za 50zł nie pamiętam jakiej marki ale pewnie valeo albo sachs nóweńka gość kupił zanim rozebrał i mi odsprzedał taniutko. i tyle mnie kosztowała wymiana sprzęgła, docisk ok, łożysko ok. pedał wchodzi jak w masełko. ktoś naprawił taniej??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.