Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana sprzęgła

Gość Dariusz Nikiel

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dariusz Nikiel

Właśnie jestem po wymianie sprzęgła w K11 96. Może moje spostrzeżenia komuś pomogą. Przed wymianą sprzęgła miałem objaw stukania (grzechotania) z silnika (skrzyni). Po wciśnięciu sprzęgła stukanie znikało. Wszyscy mówili, że to łożysko w skrzyni, no bo gdyby wyciskowe to stukałoby po wciśnięciu sprzęgła. Co się okazało? Stukanie powstawało w wyniku wibracji zużytej tarczy sprzęgła i wysilonego docisku. Po wymianie sprzęgła cisza.

A tak swoja drogą, to ta pani, która wcześniej śmigała Micrunią to musiała nieźle piłować to sprzęgło. 80 tys. i sprzęgło do wymiany.

Gość Dariusz Nikiel

No więc zacznę od tego, że nie zamontowałem LUKA ja wszyscy, tylko sprzęgło firmy AISIN. Namówił mnie do tego mój mechanik, który montuje te sprzęgła we wszystkich japończykach, które robi. Wiem, że podniesiecie larum. Może zrobiłem błąd, ale samochodzik i sprzęgło chodzą jak masełko. Moj mechanik jak do tej pory mnie nie zawiódł, więc mu wierzę. Robocizna 150 zł.

a ile za nie zapłaciłes??a firma sie nie przejmuj,wazne zeby wszystko działało.ja kupiłem przegoby 4maxa,kazdy mowił ze sie rozsypia,a dostały w du.e i nic sie nie dzieje :)

Gość majsterus

a aj kupiłem tarcze za 50zł nie pamiętam jakiej marki ale pewnie valeo albo sachs nóweńka

gość kupił zanim rozebrał i mi odsprzedał taniutko.

i tyle mnie kosztowała wymiana sprzęgła, docisk ok, łożysko ok. pedał wchodzi jak w masełko.

ktoś naprawił taniej??? :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...