Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Skorodowane tylne przewody hamulcowe-pilne

Gość Go_nia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

[ Dodano: Pon 09 Lip, 2007 00:21 ]

Trochę to trwało, ale w końcu dzisiaj zrobiłam (sama, własnoręcznie :P ) moje nieszczęsne przewody. Robota wydawała się banalna, ale kiedy po oczyszczeniu skorodowanych miejsc, wzięłam "Brunox-spray" żeby je spryskać, okazało sie że po dwóch "psiknięciach" tak totalnie zatykała się końcówka, że z banalnej roboty zrobiło się kombinowanie "jak użyć czegoś w sprayu pod ciśnieniem, ale nie używając koncówki" :/ (po 2 godz.wykombinowałam:538: )

Ale powiem Wam jedno; nie kupujcie preparatu "Brunox" w spray-u (jest też pod postacia buteleczki z pędzelkiem), zaoczędzi Wam to czasu i nerwów.

A przewody ładnie się błyszczą i już nie są pomarańczowe :D:P

Pozdrawiam g:D>

• 10 miesięcy temu...
Gość edzia10

Odświeżam temat :/ Niestety mnie również czeka wymiana- dostałam pieczątkę pod warunkiem że je wymienię. Czy ktoś wie gdzie w Poznaniu można kupić te nieszczęsne przewody?? Byłabym wdzięczna za info.

edzia10, Wiem że u nas w Bydzi w jednym sklepie dorabiają na miejscu.Ja osobiście od nich nie brałem ale kolega brał do francuza.Ewentualnie mogę podać namiar do gościa w Bydzi który chandluje częściami do nissana,i jeśli byś się z nim skontaktowała to pewnie by Ci wysłał.

P.H.U.NISSCAR Maciej Morzyński

85-734 BYDGOSZCZ

ul Boczna 14

tel./fax 052/342 53 25

0601 61-76-76

nisscar@wp.pl

Gość edzia10

Super dzięki. Jutro dzwonię. Co prawda wedłu mojego mechanika" jeszcze się nie pali" ale dobrze być zorientowanym. Tym bardziej że nie mam pojęcia jaki może być tego średni koszt. Z moich informacji koszt wymiany tych nieszczęsnych rureczek to około700zł :/

Edzia a który rocznik ta Twoja micra? I czy faktycznie tak dramatycznie te przewody wyglądają, oglądałaś je? Może skonsultuj to jeszcze z innym "mechaniorem" i może wystarczy je zaimpregnować tak jak u mnie? Wiem że w warsztatach jak zlecisz to Ci to pięknie zrobią, ja miałam zacięcie i robiłam sama ;)

Gość edzia10
Edzia a który rocznik ta Twoja micra? I czy faktycznie tak dramatycznie te przewody wyglądają, oglądałaś je? Może skonsultuj to jeszcze z innym "mechaniorem" i może wystarczy je zaimpregnować tak jak u mnie? Wiem że w warsztatach jak zlecisz to Ci to pięknie zrobią, ja miałam zacięcie i robiłam sama ;)

Rocznik 96 . Widzialam je ale ale sie za bardzo nie znam :) Sama nie mam gdzie ich impregnowac. Wlasciwie to juz załatwione, są pięknie zaimpregnowane, jak nówki pozdrawiam.Dzieki za pomoc.