Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Elektryczne szyby

Gość toli

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na pierwszy rzut to bym posprawdzał przełączniki - rozebrał i wyczyścił. Również sprawdziłbym dokładnie silniki od podnoszenia szyb. Mam pytanie czy tylne lewe okno sie otwiera? Jeśli nie to równiez sprawdziłbym włącznik blokady szyb - może poprosu wcisnął się przez przypadek? A jak nie to również bym go wyczyścił

Pozdrawiam Janusz

U mnie nie działało opuszczanie szyby tylnej lewej, nie dało się jej nawet opuścić z przełącznika od kierowcy, jak sie okazało miałem walnięty przełącznik, jak go rozłożyłem to się okazało ze już poprzedni właściciel w nim grzebał. Proponuje Ci przełączyć działający do prawych przednich drzwi i zobaczysz czy coś drgnie a wtedy bedziesz mial pewnośc czy to wina przełącznika. Zadzwoniłem do ASO cena przełącznika: 450 zł (powala z nóg) dlatego kupiłem na allegro z rozbitych za 40zł i jest ekstra.

więc tak przód od pasarzera widać że zamyka bo dopycha pog góre ale nie otwiera . a tył prawa strona nie działa wogule ani przełącznik w drzwiach ani przełącznikiem od kierowcy nie można otworzyć ? więc przełączniki raczej są OK . co innego mogło się stać ???

Z tego co piszesz to ja dalej podejrzewam włączniki zdemontuj włącznik z lewych tylnych drzwi (bo w nich jest wszystko oki) i wstaw do przedniego prawego lub tylnego i zobacz czy bedzie dzialalo. Włączniki sa proste w demontażu to są kostki od których odpinasz kości z kablami. Podejrzewam ze masz rozwalone przełączniki. Cos jak u mnie. To jest jedyna i najprostsza rzecz która powinienieś zrobic. Mówisz ze mozesz podnieśc przednią szybę ale opuścić już nie. W przełączniku jeśli je rozbierzesz w środku sa dwie blaszki które w zalezności od tego czy zamykasz czy otwierasz zamyka jeden z obwodów. To jest najprostsza z usterek jaka mogła zaistnieć i łatwa w sprawdzeniu. Bo bezpiecznik od szyb jest tylko jeden na wszystkie. Daj znać jeśli zrobisz to co mówię. powodzenia

Jak nic przełączniki ja miałem u siebie ostatnio to samo w tylnych prawych. Otwierać otwierało ale już zamknąć nie szło. Pomogło rozebranie i wyczyszczenie przełącznika. I tobie radzę podobnie wyczyścić przełączniki. Dodatkowo sprawdź kostki w drzwiach i przy silnikach od podnoszenia może styki zaśniedziały i nie ma przewodzenia

Pozdrawiam Janusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...