Gość toli Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Witam klubowiczów mam problem jak w temacie nie działa cała prawa strona elektrycznych szyb - czyli od pasażera z przodu i z tyłu ? co mogło się stać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Witam Na pierwszy rzut to bym posprawdzał przełączniki - rozebrał i wyczyścił. Również sprawdziłbym dokładnie silniki od podnoszenia szyb. Mam pytanie czy tylne lewe okno sie otwiera? Jeśli nie to równiez sprawdziłbym włącznik blokady szyb - może poprosu wcisnął się przez przypadek? A jak nie to również bym go wyczyścił Pozdrawiam Janusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertw Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 U mnie nie działało opuszczanie szyby tylnej lewej, nie dało się jej nawet opuścić z przełącznika od kierowcy, jak sie okazało miałem walnięty przełącznik, jak go rozłożyłem to się okazało ze już poprzedni właściciel w nim grzebał. Proponuje Ci przełączyć działający do prawych przednich drzwi i zobaczysz czy coś drgnie a wtedy bedziesz mial pewnośc czy to wina przełącznika. Zadzwoniłem do ASO cena przełącznika: 450 zł (powala z nóg) dlatego kupiłem na allegro z rozbitych za 40zł i jest ekstra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toli Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 więc tak przód od pasarzera widać że zamyka bo dopycha pog góre ale nie otwiera . a tył prawa strona nie działa wogule ani przełącznik w drzwiach ani przełącznikiem od kierowcy nie można otworzyć ? więc przełączniki raczej są OK . co innego mogło się stać ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertw Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Z tego co piszesz to ja dalej podejrzewam włączniki zdemontuj włącznik z lewych tylnych drzwi (bo w nich jest wszystko oki) i wstaw do przedniego prawego lub tylnego i zobacz czy bedzie dzialalo. Włączniki sa proste w demontażu to są kostki od których odpinasz kości z kablami. Podejrzewam ze masz rozwalone przełączniki. Cos jak u mnie. To jest jedyna i najprostsza rzecz która powinienieś zrobic. Mówisz ze mozesz podnieśc przednią szybę ale opuścić już nie. W przełączniku jeśli je rozbierzesz w środku sa dwie blaszki które w zalezności od tego czy zamykasz czy otwierasz zamyka jeden z obwodów. To jest najprostsza z usterek jaka mogła zaistnieć i łatwa w sprawdzeniu. Bo bezpiecznik od szyb jest tylko jeden na wszystkie. Daj znać jeśli zrobisz to co mówię. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Jak nic przełączniki ja miałem u siebie ostatnio to samo w tylnych prawych. Otwierać otwierało ale już zamknąć nie szło. Pomogło rozebranie i wyczyszczenie przełącznika. I tobie radzę podobnie wyczyścić przełączniki. Dodatkowo sprawdź kostki w drzwiach i przy silnikach od podnoszenia może styki zaśniedziały i nie ma przewodzenia Pozdrawiam Janusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wader11 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 szukaj po kolei- najepiej zacznij od zasilania- czy dostaja one prad!!!??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.