Gość Hooligan. Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Mam pilne pytanie - otóż musze kupic nowy bendiks do mego pikaczu - i tu problem - facet twierdzi, że rozrusznik hitachi jest inny od rozusznika mitsubishi (zamienny ale inny konstrukcyjnie), a ja za cholerę nie wiem, jaki u mnie siedzi - czy ktoś wie jak to sprawdzić? model k10 - rocznik 1992, wersja L "Hit" - a ja muszę zamówić w ciemno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Możesz przeczytać co jest na nim napisane i powinieneś wiedzieć. U mnie w NX'ie jak na dłoni widać napis HITACHI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hooligan. Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 u mnie to nie takie proste - oglądałem go z każdej strony i nie ma ANI jednego znaku przypominającego literę, cyfrę czy cokolwiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Hooligan. to zadzwoń do jakiegoś ASO i niech Ci sprawdzą po numerze VIN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 nie wiem jaki mam rozrusznik ani nie wiem który to który ale wiem że różni się rozrusznik od micry z automatyczną skrzynią biegów od tego z manualną. Myślę że właśnie tu jest różnica hitachi a mitsubishi. Z tego co zauważyłem to we wszystkich micrach z manualną skrzynią są te same rozruszniki :027: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 to zadzwoń do jakiegoś ASO i niech Ci sprawdzą po numerze VIN. Nic z tego. Podzespoły z elektryki, a więc rozruszniki, alternatory, aparaty itp. często były montowane dwóch producentów równolegle i nie było to zarejestrowane w VINie. Także chcąc sobie zakupić w ASO jakąś część np. do rozrusznika, usłyszymy zapytanie - który z tych dwóch producentów? W VINie jest tylko info, że były takie i takie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.