Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

typ rozrusznika - pomocy!!!!!

Gość Hooligan.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Hooligan.

Mam pilne pytanie - otóż musze kupic nowy bendiks do mego pikaczu - i tu problem - facet twierdzi, że rozrusznik hitachi jest inny od rozusznika mitsubishi (zamienny ale inny konstrukcyjnie), a ja za cholerę nie wiem, jaki u mnie siedzi - czy ktoś wie jak to sprawdzić? model k10 - rocznik 1992, wersja L "Hit" - a ja muszę zamówić w ciemno

nie wiem jaki mam rozrusznik ani nie wiem który to który ale wiem że różni się rozrusznik od micry z automatyczną skrzynią biegów od tego z manualną. Myślę że właśnie tu jest różnica hitachi a mitsubishi. Z tego co zauważyłem to we wszystkich micrach z manualną skrzynią są te same rozruszniki :027:

to zadzwoń do jakiegoś ASO i niech Ci sprawdzą po numerze VIN.

Nic z tego. Podzespoły z elektryki, a więc rozruszniki, alternatory, aparaty itp. często były montowane dwóch producentów równolegle i nie było to zarejestrowane w VINie. Także chcąc sobie zakupić w ASO jakąś część np. do rozrusznika, usłyszymy zapytanie - który z tych dwóch producentów? W VINie jest tylko info, że były takie i takie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...