Gość KAFAR Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Witam. mam n16 1.8 2003r. Sekwencja Bigaza montowana w ASO, na gazie nalatane 66 000 km. I taki problemik: po ostatniej regulacji elektronicznej, jak zdejme noge z pedalu gazu to czuje szarpniecie, nie zawsze ale czesto, najbardziej meczace jest kiedy jade w korku. Podejrzewam zla regulacje tj. maly doplyw gazu, kiedy noga schodzi z pedalu gazu. Boje sie ze to moze miec negatywny wplyw na rozrzad. Co o tym myslicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ły Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 To może być sporo rzeczy, przez które są takie jaja... :/ Przewody WN wymieniałeś ?? Ja miałem ostatnio podobnie po wymianie przewodów WN wszystko jest ok. Napisz, co z filtrami, kiedy były wymieniane. Jeśli twierdzisz, że jest źle wyregulowany to podjedź do innego fachowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KAFAR Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 filtry wymienione gazu i fazy lotnej, kable maja dopiero 76 000-oryginaly wiec tez sa OK, mysle ze to wina zlej regulacji, ale nie wiem na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 filtry wymienione gazu i fazy lotnej, kable maja dopiero 76 000-oryginaly wiec tez sa OK, mysle ze to wina zlej regulacji, ale nie wiem na pewno sekwencja nie jest taka wrażliwa na przewody i świece jak zwykła instalka.Ja miałem kabel popękany i chodziło spoko, tylko podczs przeglądu instalki pokopało gazownika i żem kable i świece powymieniał.Tak że podjedz na regulacje do tego lub INNEGO gazownika.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 membrany nie dogorywają czasem? wygląda na wachnięcie ciśnienia w listwie wtryskiwaczy. Sprawdź szczelnoś kolektora za przepustnicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.