Gość Gonzo Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Witam. Mam pytanie. Jestem przed wymianą oleju Castrol magnatec Diesel 10w-40, ale pytanie dotyczy filtru oleju.Kupiłem filtr Knechta OC 236 czy będzie pasował do tego modelu samochodu. Wydawało mi się że powinien to być wkład wymienny filtru a ten co kupiłem to blaszany filtr "tradycyjny". Gdzie umiejscowiony jest owy filtr w silniku. I jeszcze jedno pytanko czy 5l oleju wystarczy by miarka pokazała połowę wzkazania. Proszę o odpowiedz. :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZ3RYF Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 filtr znajduje sie za prawym przednim kolem, troche w strone kabiny. u mnie byl sam wklad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Blaszany jest dopiero od 2003.Powinien być sam wkład jeśli masz Di.Filt znajduje się przy prawym kole, a 5 litrów powinno wystarczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcink Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Witaj Ten filtr nie będzie pasował do 2.2DI - błąd w katalogu z którego korzysta większość sklepów, bo próbowałem w dwóch róznych i na dzień dobry ten dają. JC ma wkłady filtra - może tam spróbuj Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiubik Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 5 litrów nie starczy !!!! najmniej wejdzie 5.2 zależy od wersji bo wchodzi nawet 5.7 . Ja naszczęście 5.2 posiadam. A co do filtró tylko wkładzik się wymienia pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vincent29 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgadza się, tylko wkładzik wymieniamy. Co do ilości oleju to może troszke zabraknąć. 5.4l tyle mi weszło poadrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sid.pl Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 A czy dotego silnika możę być wlany olej CastrolMagnatec przeznaczony do silników benzynowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.