Gość far77 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Czesc,mam pytanie odnosnie czujnika temperatury,czy w sunnym 2.0 gti występował tylko jeden rodzaj czujnika????? :?: W moim aucie temperatura faktyczna jest taka jak powinna byc tylko wskazania na wskazniku są mocno zaniżone,wskażnik jest sprawny,moze to kwestia całych zegarów,czy były jakies zmainy w danych rocznikach????Ktos moze jest w stanie mi pomóc w tym temacie?????? :027: Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz53 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Witam W N14 i N15 parametry czujnika temperatury są takie same. Na zaniżenie wartości wskazania temperatury płynu może mieć wpływ sam czujnik lub zwiększona rezystancja obwodu czujnika - korozja styków. 1. Sprawdzić i oczyścić styki złacza czujnika 2. Sprawdzić rezystancję czujnika 60st.C - 70 do 90 ohm, 100 st.C - 21 do 24 ohm Jeżeli te parametry będą właściwe, to wskazywałoby na zestarzenie się miernika temperatury. Biorąc pod uwagę warunki pracy prędzej straci swoje parametry czujnik. [ Dodano: Czw 14 Cze, 2007 09:32 ] Podałem błędną informację, w N15 taki sam czujnik jest chyba tylko w silniku CD20, w pozostałych silnikach z CD20E włacznie czujniki mają inne parametry! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość far77 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Ok,dziękuje za informacje,będę sprawdzał. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.