Dragomir Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Podjechałem na stację żeby zatankować auto, no klapa A raczej klapka wlewu paliwaa się nie chciała otworzyć :/ Jest otwierana dzwignią od środka auta, przy fotelu kierowcy (w dół oczywiście) Pytanie co mogło się stać, i jak to naprawić :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Otworzyć sobie bagażnik i zobaczyć, czy linka otwierania działa (pod materiałem wszystko ładnie widać) - może być potrzebna druga osoba do obsługi dźwigni . Jeśli nie - padła linka. Jeśli działa, to może zgubiłeś/zepsułeś blaszkę odpychającą klapkę po zwolnieniu zapadki. U mnie jest tak i działa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragomir Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Dzięki Domiss, okazało sie że pękła ta plastykowa część (na lince) co ciągnie dzwignię do otwierania klapki :/ Będę musiał puki co otwierać przez bagażnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BOGI Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Podjechałem na stację żeby zatankować auto, no klapa A raczej klapka wlewu paliwaa się nie chciała otworzyć :/ Jest otwierana dzwignią od środka auta, przy fotelu kierowcy (w dół oczywiście) Pytanie co mogło się stać, i jak to naprawić :?: Witam, myślę, że pękła linka ale bardziej prawdopodobne zsunęła się zapinka mocująca z linki. Jak zaradzić, trzeba dostać się pod deskę, tam gdzie jest mocowana dźwignia do otwierania, obok tej do otwierania maski, pociągnąć np.obcążkami za linkę, bo jak pisałem, mało prawdopodobne, że linka pękła. Jeąli jednak pękła, to prawdopodobnie biegnie pod nakłądkami progów i tam poszukać przerwanej linki aby pociągnąć i otworzyć wlew paliwa. Jeśli auto na gwarancji, to dzwoń do Assistance, niech zabierają na lawetę i naprawiają w serwisie. O Chryste, ile to mnie czeka niespodzianek, skoro moim QQ przejechałem dopiero 2000 km. Pozdrawiam BOGI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.