Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

podobno w n14 najczestszy mankament to laczniki stabilizator

Gość michalll
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fabiozo

tyle że to z przodu skrzypi, i ponoć są to tuleje wachacza wiecie gdzie można dostać jakieś japońskie ? i czy to to . . . ktoś moze miał podobny przypadek

Gość hermoll

slyszalem nieciekawe opinie o wymianach samych tuleji w wachaczach

czy poza JC cos niewiem, moze poszukaj wachacze na szrocie z niezbyt zuzytego n14

albo nowe

wogole to jest problem z wyjeciem tuleji i wsadzeniem nowej

ale skad wiesz ze to to?

moze poduszki wachaczy skrzypia ale watpie, albo kolumny, moze sprezyna sie przesunelo wokol osi i nie siedzi idealnie w gniezdzie, albo poprostu amor wydaje ostatnie jeli ;)

Gość fabiozo

no amory miesiąc temu badałem na hamowni wiec raczej nie, możliwe coś z tą spręzyną tak jak by stamtąd dzwięk szedł. wkurza mnie to skrzypienie i musze to zrobić. amor możę slrzypieć ? stary miał tak samo w P10 wymienił tuleje i gra melodia wiec dlatego myśle że to to samo.

Gość fabiozo

az tak sie nie znam :/ te tulejki chyba orginalnie nie są sprzedawane wiec chyba zakupie takie jkie są. u nas na warm-maz szrotuw do japończyków za wiele nie ma same do audi, VW . . wymienie tulejki i zobaczymy. myślisz że coś jeszcze kupić za jednym razem ? jakieś gumki ?

Gość hermoll

trudno tak powiedziec, jak sie nie widzi/slyszy ale zobacz sobie na szarpakach czy sa gdzies luzy, no ja to watpie z tymi tulejkami, a po wymianie kto wie jak bedzie, moze zobacz kolumne czy sprezyna dobrze siedzi

pozdr

Gość fabiozo

no właśnie miesiąc temu byłem na tych szarpakach, a jak spr. tą sprężynę ?? podniosłem fure na lewarku i jak podosiłem to było słychać te skrzypienie (wraz z rozprężaniem sie sprężyny) zastanawiam sie czy to jednak nie amory ale jakis miesiąc temu miałem 70% wg tych szarpaków na stacji diagnostycznej. rozumiem że ciężko pomuc na odległość ale dzięki hermoll za zainteresowanie :)

po prostu chcem kupić co potrzeba i pojechać do mechanika wymienić.

Gość hermoll

koniec drutu sprezyny powinien siedziec w kielichu w takim zaglebieniu, ale bywa ze sie przesuwa

tam powinny byc jeszcze takie gumowe podkladki ale niegdzie sie ich nie dostanie

pozdr

Czy wymienial juz ktos silentblocki w wachaczu przednim??

Moze powiedziec ile kosztuja???Czy podchodza jakies inne ???

A co lacznikow stabilizatorow to tez mi chalasowaly ale powymienialem gumy na mocowaniu z wachaczami o dziwo spasowaly gumy od amortyzatora z malucha, bo jak dowiedzialem sie ile kosztuja w AJC to szok, stuki znikly i jest ok.

Gość hermoll

ja wymienialem poduszki wachacza, poniewaz byly zbite i przemieszczaly sie w swoich "siedziskach" ale pozatym nie byle naderwane nic

wymienic to ..... masakra jak sie odkreci ta blache i stabilizator poluszuje odegnie lyszka wchacz w dol zeby poducha wylazla, to u mnie ni hu... gumowka rozcialem w pizdu inaczej nie zeszly co ja nei robilem walilem mlotem popychajc przeroznymi przedmitami zalewalem...masakra

a powodowalo to ze zbieznosc mi sie pieprzyla bo jak poducha sie przesunela tyci to juz zbieznosc sie zmieniala

kupilem po 40zl sztuki ale nie JC jakies inne nei pamietam

na folii takie mniejsze zolte napisay byly

pozdr