Gość fabiozo Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 tyle że to z przodu skrzypi, i ponoć są to tuleje wachacza wiecie gdzie można dostać jakieś japońskie ? i czy to to . . . ktoś moze miał podobny przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 slyszalem nieciekawe opinie o wymianach samych tuleji w wachaczach czy poza JC cos niewiem, moze poszukaj wachacze na szrocie z niezbyt zuzytego n14 albo nowe wogole to jest problem z wyjeciem tuleji i wsadzeniem nowej ale skad wiesz ze to to? moze poduszki wachaczy skrzypia ale watpie, albo kolumny, moze sprezyna sie przesunelo wokol osi i nie siedzi idealnie w gniezdzie, albo poprostu amor wydaje ostatnie jeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiozo Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 no amory miesiąc temu badałem na hamowni wiec raczej nie, możliwe coś z tą spręzyną tak jak by stamtąd dzwięk szedł. wkurza mnie to skrzypienie i musze to zrobić. amor możę slrzypieć ? stary miał tak samo w P10 wymienił tuleje i gra melodia wiec dlatego myśle że to to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 w p10 jest jeszcze gorny wachacz, o ktorym myslisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiozo Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 az tak sie nie znam :/ te tulejki chyba orginalnie nie są sprzedawane wiec chyba zakupie takie jkie są. u nas na warm-maz szrotuw do japończyków za wiele nie ma same do audi, VW . . wymienie tulejki i zobaczymy. myślisz że coś jeszcze kupić za jednym razem ? jakieś gumki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 trudno tak powiedziec, jak sie nie widzi/slyszy ale zobacz sobie na szarpakach czy sa gdzies luzy, no ja to watpie z tymi tulejkami, a po wymianie kto wie jak bedzie, moze zobacz kolumne czy sprezyna dobrze siedzi pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiozo Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 no właśnie miesiąc temu byłem na tych szarpakach, a jak spr. tą sprężynę ?? podniosłem fure na lewarku i jak podosiłem to było słychać te skrzypienie (wraz z rozprężaniem sie sprężyny) zastanawiam sie czy to jednak nie amory ale jakis miesiąc temu miałem 70% wg tych szarpaków na stacji diagnostycznej. rozumiem że ciężko pomuc na odległość ale dzięki hermoll za zainteresowanie po prostu chcem kupić co potrzeba i pojechać do mechanika wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 koniec drutu sprezyny powinien siedziec w kielichu w takim zaglebieniu, ale bywa ze sie przesuwa tam powinny byc jeszcze takie gumowe podkladki ale niegdzie sie ich nie dostanie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Felix Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Czy wymienial juz ktos silentblocki w wachaczu przednim?? Moze powiedziec ile kosztuja???Czy podchodza jakies inne ??? A co lacznikow stabilizatorow to tez mi chalasowaly ale powymienialem gumy na mocowaniu z wachaczami o dziwo spasowaly gumy od amortyzatora z malucha, bo jak dowiedzialem sie ile kosztuja w AJC to szok, stuki znikly i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiozo Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Poduszki wahaczy JC 30zł/szt lub NOK za 33zł/szt to chyba to to ? wymieniłeś tylko gumy i pomogło ? tyle że nie miałeś skrzypienia :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Ja rożne gumki mam z tedgum http://www.tedgum.pl/pl/katalog.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 ja wymienialem poduszki wachacza, poniewaz byly zbite i przemieszczaly sie w swoich "siedziskach" ale pozatym nie byle naderwane nic wymienic to ..... masakra jak sie odkreci ta blache i stabilizator poluszuje odegnie lyszka wchacz w dol zeby poducha wylazla, to u mnie ni hu... gumowka rozcialem w pizdu inaczej nie zeszly co ja nei robilem walilem mlotem popychajc przeroznymi przedmitami zalewalem...masakra a powodowalo to ze zbieznosc mi sie pieprzyla bo jak poducha sie przesunela tyci to juz zbieznosc sie zmieniala kupilem po 40zl sztuki ale nie JC jakies inne nei pamietam na folii takie mniejsze zolte napisay byly pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiozo Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 miałeś jakieś obajwy zbitych poduszek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 przemieszcaly sie w swoim miejscu usadowienia np po wjechaniuw dziure czy jakism krawezniku i zbieznosci sie przestawiala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi