Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Reflektor w K11 2001r uszkodzone szkło

Gość glonczo

Rekomendowane odpowiedzi

Oberwałem kamieniem w reflektor lewy no i niestety zrobiła sie w nim dziura o kształcie stożka. tzn sama dziura jest mała ale rozchodzi sie koliśćie w strone wnetrza szkła (odłamany kawałek reflektora ma właśnie kształt stożka).

Obawiam sie ze to jest nie naprawialne (całe uszkodzenie ma średnice 2zł)

Znalazłem zamiennik reflektora DEPO za 180zł

Powiedźcie mi, czy ktoś słyszał o tych zamiennikach, warto brać?

Czy może poszukać uzywanego oryginału (na allegro chodzą po ok 250zł)

A moze wiecie gdzie mozna dostać samo szkło? HELP

Za tydz mam przegląd rejestracyjny w obawiam sie ze z dziurą w reflektorze moze byc problem z dostaniem pieczątki

Oberwałem kamieniem w reflektor lewy no i niestety zrobiła sie w nim dziura o kształcie stożka. tzn sama dziura jest mała ale rozchodzi sie koliśćie w strone wnetrza szkła (odłamany kawałek reflektora ma właśnie kształt stożka).

Obawiam sie ze to jest nie naprawialne (całe uszkodzenie ma średnice 2zł)

Znalazłem zamiennik reflektora DEPO za 180zł

Powiedźcie mi, czy ktoś słyszał o tych zamiennikach, warto brać?

Czy może poszukać uzywanego oryginału (na allegro chodzą po ok 250zł)

A moze wiecie gdzie mozna dostać samo szkło? HELP

Za tydz mam przegląd rejestracyjny w obawiam sie ze z dziurą w reflektorze moze byc problem z dostaniem pieczątki

Ja tez mam male odlamanie w reflektorze a pieczatke dostalem.

Nikt si enie przyglada szczegolom i jesli ta dziura nie rozprasza swiatla na prawo i lewo to nie bedziesz mial problemu. Z reszta - zawsze mozesz jechac kilka dni wczesniej i jak ci nie dadza to wtedy bedziesz myslal nad zakupem...

pozdro.

Gość majsterus

A w życiu. NIGDY i NIGDY nie kupuj DEPO. lipa nad lipami!!!!

kupiłem kiedyś do vectry...brak słów oddałem i kupilem używke bosch i to jest marka.

w hondzie mam depo mam drugą już na wymianę (carello) ale trzeba zderzak zdjąc i tak leży.

To jest towar na zapchaj dziurę

Te lamy wszystko maja inne począwszy od otworów montażowych(honda) do osłony żarówki H4(vectra)

także nie polecam tym podróbek.

no japońskie lampy sa chyba najdroższe ale co oryginał to oryginał tym bardziej że to widać :D

Znalazłem gościa który mi to naprawi za 50zł tylko musze mu dostarczyć zdjęty reflektor.

Czy ktoś kiedyś wyjmował reflektor lewy? Dam rade sam czy raczej musze atakowac jakiś speców?

Pozdro

Powinieneś dać radę sam, choć po lifcie są pewnie mocowane trochę inaczej, niż przed (inny zderzak/brak atrapki). Ja w swojej (sprzed liftu) wyjmowałem prawy i nie było problemu. Nie piszę jak, bo dolne mocowanie będzie na 100% rozwiązane inaczej (u mnie jest pod atrapką).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...