Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Micra VS PT Cruiser

Lawina

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj wlaczalem sie do ruchu (korek na trasie torunskiej)... generalnie samochody staly... dolaczam sie wjezdzajac z malej uliczki... czekam az mnie ktos wpusci i wkoncu widze ze wpuszcza mnie jakas milusia kobitka no to powoli ruszam rownoczesnie patrzac sie w lewo i lapiac z nia kontakt wzrokowy podnosze reke i sie do niej usmiecham w podziekowaniu... odwracam sie w kierunku ruchu... a tu zonk... PT Cruiser ktory przed nia jechal nie pojechal zbyt daleko i przed moja maska widze jego prawy tylny rog... hamulec... i bach... patrze na jego zderzak... caly... kilka rysek doslownie (nawet sie nie przesunal o milimetr wzgledem reszty samochodu) i peknieta lampa... mysle ze u mnie jesli juz to niewiele wiecej... zjechalismy zeby nie blokowac i tak juz korka i zobaczylem cos takiego:

1.JPG :zdziw: :zdziw: :zdziw:

2.JPG :zdziw: :zdziw: :zdziw:

generalnie straty: pogiety zderzak (swiezo co kupiony od SuperS) i wylamane mocowania i jego metalowe wzmocnienie, pas przedni troche poszedl do srodka (widac jak maska poszla do tylu), pogiete zaczepy lampy, polamana atrapa...

po powrocie do domu wzialem sie za naprawe... i przy pomocy narzedzi, mlotka oraz linki holowniczej + slupa lampy + wstecznego uzyskalem taki oto efekt:

3.JPG

4.JPG

niestety podczas naprawy reflektor dostal po d*pie :/ musze jeszcze wymienic atrape i przydaloby sie belke zderzaka... jak ktos ma jakies czesci niech pisze...

Gość majsterus

no i bardzo ładnie :D

grunt to miec o co sie zaczepić.

sprawdź szczelinki pomiędzi błotnikami i maską jeszcze czy są ok.

ale na dalsza metę musi być dopieszczone :P

• 2 tygodnie później...

nie no atrapa bardzo ładnie ci wyszóła i no pomalować by trzeba. A o wzmocnienie zderzak sie nie martw wystarczy je wyklepać i aby trzymało sztywno zderzak ( tego przecze i tak nikt nie widzi :P)

I to jest właśnie dobre w naszych micrusach że idzie je łatwo wyklepać. Ja swoją z tyłu klepałem już 2 razy (zderzak, tylni pas klapa) nawet lakierek nie odpadł :D A autko siezwróciło juz przynajmnie 3-krotnie :D. Ostatnio było by i trzeci raz a szkoda się nie udało :/

Gość Rysiu83

jednak najprostsze pomysły czasem są najlepsze ja swojego poprzedniego furacza też podobnie naciągałem tylko że w lesie o solidne drzewo :D nawet pasowanie elementów przodu się zgadzało poza malowaniem ich.......mniejsza o to to juz przeszłość

ale lawinka talenta to Ty masz :D

nom ja jak u siebie prostowałęm tył to w miejsce koła zapasowego wsadzięłm lewarek i ładnie powolutku się prostowała dupka :D:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...