Lawina Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 wczoraj wlaczalem sie do ruchu (korek na trasie torunskiej)... generalnie samochody staly... dolaczam sie wjezdzajac z malej uliczki... czekam az mnie ktos wpusci i wkoncu widze ze wpuszcza mnie jakas milusia kobitka no to powoli ruszam rownoczesnie patrzac sie w lewo i lapiac z nia kontakt wzrokowy podnosze reke i sie do niej usmiecham w podziekowaniu... odwracam sie w kierunku ruchu... a tu zonk... PT Cruiser ktory przed nia jechal nie pojechal zbyt daleko i przed moja maska widze jego prawy tylny rog... hamulec... i bach... patrze na jego zderzak... caly... kilka rysek doslownie (nawet sie nie przesunal o milimetr wzgledem reszty samochodu) i peknieta lampa... mysle ze u mnie jesli juz to niewiele wiecej... zjechalismy zeby nie blokowac i tak juz korka i zobaczylem cos takiego: :zdziw: :zdziw: :zdziw: :zdziw: :zdziw: :zdziw: generalnie straty: pogiety zderzak (swiezo co kupiony od SuperS) i wylamane mocowania i jego metalowe wzmocnienie, pas przedni troche poszedl do srodka (widac jak maska poszla do tylu), pogiete zaczepy lampy, polamana atrapa... po powrocie do domu wzialem sie za naprawe... i przy pomocy narzedzi, mlotka oraz linki holowniczej + slupa lampy + wstecznego uzyskalem taki oto efekt: niestety podczas naprawy reflektor dostal po d*pie :/ musze jeszcze wymienic atrape i przydaloby sie belke zderzaka... jak ktos ma jakies czesci niech pisze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 no i bardzo ładnie grunt to miec o co sie zaczepić. sprawdź szczelinki pomiędzi błotnikami i maską jeszcze czy są ok. ale na dalsza metę musi być dopieszczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 nie no atrapa bardzo ładnie ci wyszóła i no pomalować by trzeba. A o wzmocnienie zderzak sie nie martw wystarczy je wyklepać i aby trzymało sztywno zderzak ( tego przecze i tak nikt nie widzi ) I to jest właśnie dobre w naszych micrusach że idzie je łatwo wyklepać. Ja swoją z tyłu klepałem już 2 razy (zderzak, tylni pas klapa) nawet lakierek nie odpadł A autko siezwróciło juz przynajmnie 3-krotnie . Ostatnio było by i trzeci raz a szkoda się nie udało :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 jednak najprostsze pomysły czasem są najlepsze ja swojego poprzedniego furacza też podobnie naciągałem tylko że w lesie o solidne drzewo nawet pasowanie elementów przodu się zgadzało poza malowaniem ich.......mniejsza o to to juz przeszłość ale lawinka talenta to Ty masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 nom ja jak u siebie prostowałęm tył to w miejsce koła zapasowego wsadzięłm lewarek i ładnie powolutku się prostowała dupka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niewiniatko22 Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Lawina, jestem Twoja fanka... :diabel: Po prostu jestes Wielki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VILQ Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 lawina - jestes wielki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.