Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dziwne buczenie

Gość M.A.G.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :)

Co prawda jestem członkiem Focus Klub Polska, ale dzięki temu forum zassałem instrukcję do Micry K10 mojego dziadka ;)

Otóż wystąpił dziwny problem w tym autku... gdy włącza się światła (krótkie, długie z uruchominym silnikiem lub tylko z zapłonem) to słychać głośne buczenie w okolicach prawego klosza :!:

Wcześniej nie było takich objawów, dziadek przyjechał po umyciu autka i problem pojawił się już przy wjeździe do garażu (dobrze, że do domu dojechał ;) )

Przeszukałem to forum i niestety nie znalazłem nic związanego z tą dolegliwością :/

Czy ktoś z was miał podobny przypadek lub czy możecie podać co jest przyczyną tego buczenia :?:

Z góry dziękuję :one:

Skoro stało się tak po myciu to pewnie zalało jakieś przewody, jest zwarcie i buczy. Poczekaj aż auto wyschnie to może buczenie minie.

Nie wiem czy w K10 jest elektryczna regulacja ustawienia świateł - jeśli tak to może włącza się silniczek przy reflektorze - jest zasilany za stacyjką więc "buczy" tylko przy włączonym zapłonie.

Może zalał się kostka przy silniczku :?:

Gość Hooligan.

Powiedz dziadkowi, żebu przestawił regulację świateł na "0" tzn. neutral, to powinno przestać - z tego co wiem, to niestety prawdopodobnie padł silniczek od regulacji - można go tam jakoś reanimować, ale bardziej opłaca się chyba wyrwać sprawny na szrocie - wymiana z podłączeniem tylko kilka minut

Dzięki wszystkim za odpowiedzi :)

Problem już się rozwiązał - zalana była kosta przy prawym reflektorze, po wysuszeniu wszytsko jest już ok :)

P.S. u dziadka jest regulacja wysokości świateł ;)

Zalana była kostka od silniczka :/

I tym oto krótkim tematem, żegnam się z Państwem :)

Do zobaczenia na drodze :)

P.S. w razie potrzeby będę tu zaglądać ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...