Gość M.A.G. Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Witam wszystkich Co prawda jestem członkiem Focus Klub Polska, ale dzięki temu forum zassałem instrukcję do Micry K10 mojego dziadka Otóż wystąpił dziwny problem w tym autku... gdy włącza się światła (krótkie, długie z uruchominym silnikiem lub tylko z zapłonem) to słychać głośne buczenie w okolicach prawego klosza :!: Wcześniej nie było takich objawów, dziadek przyjechał po umyciu autka i problem pojawił się już przy wjeździe do garażu (dobrze, że do domu dojechał ) Przeszukałem to forum i niestety nie znalazłem nic związanego z tą dolegliwością :/ Czy ktoś z was miał podobny przypadek lub czy możecie podać co jest przyczyną tego buczenia :?: Z góry dziękuję :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Skoro stało się tak po myciu to pewnie zalało jakieś przewody, jest zwarcie i buczy. Poczekaj aż auto wyschnie to może buczenie minie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Nie wiem czy w K10 jest elektryczna regulacja ustawienia świateł - jeśli tak to może włącza się silniczek przy reflektorze - jest zasilany za stacyjką więc "buczy" tylko przy włączonym zapłonie. Może zalał się kostka przy silniczku :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hooligan. Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Powiedz dziadkowi, żebu przestawił regulację świateł na "0" tzn. neutral, to powinno przestać - z tego co wiem, to niestety prawdopodobnie padł silniczek od regulacji - można go tam jakoś reanimować, ale bardziej opłaca się chyba wyrwać sprawny na szrocie - wymiana z podłączeniem tylko kilka minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicb Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 A może to silniczek spryskiwacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M.A.G. Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Dzięki wszystkim za odpowiedzi Problem już się rozwiązał - zalana była kosta przy prawym reflektorze, po wysuszeniu wszytsko jest już ok P.S. u dziadka jest regulacja wysokości świateł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 a powiedz czy wogle sprawdzięłś pierw co to możę byćczy chociaż zajrzałeśtam i wyjąłeś żarówkę????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 zalana była kosta przy prawym reflektorze Od silniczka (jak sugerowałem) :?: czy od żarówek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M.A.G. Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zalana była kostka od silniczka :/ I tym oto krótkim tematem, żegnam się z Państwem Do zobaczenia na drodze P.S. w razie potrzeby będę tu zaglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.