Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana rozrzadu w N-15

Gość mk60

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o inf - mam N-15 1999 , 2,0 d silnik CD-20 . Co ile powinno sie wymieniać rozrząd- miałem przy 75000 km teraz mam zrobione 140000 km . Proszę o inf na mój e-mail : mariuszksz1@wp.pl

Z góry dziękuje

Gość gajos1902

A dlaczego wymieniasz rozrząd przecież z tego co wiem almerki mają łańcuszek w rozrządzie co najwyżej trzeba (i to nie wiem) regulować, a może o czymś nie wiem?

Gość jarroturro
A dlaczego wymieniasz rozrząd przecież z tego co wiem almerki mają łańcuszek w rozrządzie co najwyżej trzeba (i to nie wiem) regulować, a może o czymś nie wiem?

Łańcuszki mają silniki benzynowe. Diesle = pasek

• 1 miesiąc temu...

Dokładnie tak jest - diesle a już napewno N15 - 2.0D mają pasek a nie łańcuch.

Sam mam do wymiany w swojej Almerce i w związku z tym pytanko do doświadczonych kolegów, czy można zastoswać zamienniki (IC oferuje takie jak są seryjnie montowane w VW - CONTITECH,RUVILLE lub SKF) czy koniecznie zakładać oryginalne NISSANA którego same części kosztują sporo ponad 1000zeta (IC to kosz 500-600)

Dzięki Bombel, już myślałem że dostanę w twarz kubłem zimnej wody jak mi ktoś odpowie że tylko oryginały bo każde inne to szmelc.

O Gates'ie słyszałem dobre opinie natomiast o mitsuboshi nic nie słyszałem aczkolwiek wiem że taka firma istnieje.

Co do reszty elementów rozrządu to raczej też pójdę w zamienniki (rolki, napinacze i co tam jeszcze po drodze wypadnie)

• 4 lata później...
  • 10 miesięcy temu...

Podpinam sie pod pytanie. Wie ktos cos na ten temat?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...