Gość mk60 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Proszę o inf - mam N-15 1999 , 2,0 d silnik CD-20 . Co ile powinno sie wymieniać rozrząd- miałem przy 75000 km teraz mam zrobione 140000 km . Proszę o inf na mój e-mail : mariuszksz1@wp.pl Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarroturro Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 W instrukcji obsługi n15 piszą, że co 80 tyś. km lub co 4 lata - jeśli takiego przebiegu nie osiągasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gajos1902 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 A dlaczego wymieniasz rozrząd przecież z tego co wiem almerki mają łańcuszek w rozrządzie co najwyżej trzeba (i to nie wiem) regulować, a może o czymś nie wiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarroturro Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 A dlaczego wymieniasz rozrząd przecież z tego co wiem almerki mają łańcuszek w rozrządzie co najwyżej trzeba (i to nie wiem) regulować, a może o czymś nie wiem? Łańcuszki mają silniki benzynowe. Diesle = pasek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zibi03 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Dokładnie tak jest - diesle a już napewno N15 - 2.0D mają pasek a nie łańcuch. Sam mam do wymiany w swojej Almerce i w związku z tym pytanko do doświadczonych kolegów, czy można zastoswać zamienniki (IC oferuje takie jak są seryjnie montowane w VW - CONTITECH,RUVILLE lub SKF) czy koniecznie zakładać oryginalne NISSANA którego same części kosztują sporo ponad 1000zeta (IC to kosz 500-600) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zibi03 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Dzięki Bombel, już myślałem że dostanę w twarz kubłem zimnej wody jak mi ktoś odpowie że tylko oryginały bo każde inne to szmelc. O Gates'ie słyszałem dobre opinie natomiast o mitsuboshi nic nie słyszałem aczkolwiek wiem że taka firma istnieje. Co do reszty elementów rozrządu to raczej też pójdę w zamienniki (rolki, napinacze i co tam jeszcze po drodze wypadnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarnowianin75 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Witam,mam Almerke n15 1.6 16 v,mam co prawda lancuch rozrzadu,ale pytanie,czy wymienia sie go,reguluje,jak rozpoznac czy lancuch ma np za duzy luz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok_DW Opublikowano 1 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Podpinam sie pod pytanie. Wie ktos cos na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Łańcuch się wymienia, jak zaczyna dzwonić z powodu rozciągnięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.