Gość kdd111 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Witam mam almere n16 z 2000 r i pewien problem z uszczelkami w dzwiach a mianowicie podczas jazdy na delikatnych wybojach uszczelki wydaja z siebie denerwojacy dzwiek tak jak by sie o siebie ocieraly.Mysle ze jest to moze przyczyna tego iz trzeba drzwi podregulowac lub wymienic te usczelki bo sa stare. Moze mieliscie podobny problem i wiecie co z tym zrobic .Prosze o POMOC !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rskorup1 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Nasmaruj uszczelki smarem silikonowym do uszczelek gumowych, jesli nie pomoże wymień uszczelki :/ a jeśli i to nie pomoże sprzedaj samochód :029: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cronos Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Nasmaruj uszczelki smarem silikonowym do uszczelek gumowych, jesli nie pomoże wymień uszczelki :/ a jeśli i to nie pomoże sprzedaj samochód :029: Jako substytut smaru silikonowego weź... szare mydło. Poważnie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 sorlki ze sie podpinam, ale mam podobne pytanie a nie chce zakładać nowego tematu, chodzi mi o uszczelki do N15 ale te co są w ramach okien, wymieniał ktoś je?? moje nie są już za "szczelne" po pierwsze szyba mi lata jak okno jest uchylone ( standardowy problem w N15) a po drugie od 120 zaczyna sobie świstać powietrze co mnie bardzo wkurza :028: A wiec wymieniał już ktoś te uszczelki?? albo wie jak je jakoś naprawić?? Zgory dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kdd111 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 hmmm zauwazylem dzis ze uszczelki w mojej almerze sie jakby odkleily moze to jest przyczyna wiecie moze jakim klejem je przykleic ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bazant Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 podczas jazdy na delikatnych wybojach uszczelki wydaja z siebie denerwojacy dzwiek tak jak by sie o siebie ocieraly.Mysle ze jest to moze przyczyna tego iz trzeba drzwi podregulowac lub wymienic te usczelki bo sa stare. Moze mieliscie podobny problem i wiecie co z tym zrobic .Prosze o POMOC !!! Sprawdź te drzwi. Kiedyś miałem podobnie i długo nie mogłem znaleźć przyczyny. Okazało się, że należało delikatnie podregulować prawe drzwi (nie zawiasy, tylko to coś o co drzwi się zamykają) - po prostu minimalnie za słabo się domykały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość digital121 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 sorlki ze sie podpinam, ale mam podobne pytanie a nie chce zakładać nowego tematu, chodzi mi o uszczelki do N15 ale te co są w ramach okien, wymieniał ktoś je?? moje nie są już za "szczelne" po pierwsze szyba mi lata jak okno jest uchylone ( standardowy problem w N15) a po drugie od 120 zaczyna sobie świstać powietrze co mnie bardzo wkurza :028: A wiec wymieniał już ktoś te uszczelki?? albo wie jak je jakoś naprawić?? Zgory dzięki za info mam ten sam problem... ma ktoś jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 sorlki ze sie podpinam, ale mam podobne pytanie a nie chce zakładać nowego tematu, chodzi mi o uszczelki do N15 ale te co są w ramach okien, wymieniał ktoś je?? moje nie są już za "szczelne" po pierwsze szyba mi lata jak okno jest uchylone ( standardowy problem w N15) a po drugie od 120 zaczyna sobie świstać powietrze co mnie bardzo wkurza :028: A wiec wymieniał już ktoś te uszczelki?? albo wie jak je jakoś naprawić?? Zgory dzięki za info mam ten sam problem... ma ktoś jakiś pomysł? Też tak mam i do zużytych uszczelek dojdą jeszcze wyrobione prowadnice w drzwiach. Ja z tym nie robię nic bo i po co zwłaszcza ze jak otworzę szybę powyżej 1/4 to wszystko cichnie. W autach w tym wieku takie rzeczy to norma grunt ze przy zamkniętych szybach nie puszczają. Nowych uszczelek chyba sie nie kupi :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.