Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Almera n16 uszczelki

Gość kdd111

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam almere n16 z 2000 r i pewien problem z uszczelkami w dzwiach a mianowicie podczas jazdy na delikatnych wybojach uszczelki wydaja z siebie denerwojacy dzwiek tak jak by sie o siebie ocieraly.Mysle ze jest to moze przyczyna tego iz trzeba drzwi podregulowac lub wymienic te usczelki bo sa stare. Moze mieliscie podobny problem i wiecie co z tym zrobic .Prosze o POMOC !!!

Nasmaruj uszczelki smarem silikonowym do uszczelek gumowych, :D

jesli nie pomoże wymień uszczelki :/ a jeśli i to nie pomoże sprzedaj samochód :029:

Jako substytut smaru silikonowego weź... szare mydło. :D Poważnie działa. :)

sorlki ze sie podpinam, ale mam podobne pytanie a nie chce zakładać nowego tematu, chodzi mi o uszczelki do N15 ale te co są w ramach okien, wymieniał ktoś je?? moje nie są już za "szczelne" po pierwsze szyba mi lata jak okno jest uchylone ( standardowy problem w N15) a po drugie od 120 zaczyna sobie świstać powietrze co mnie bardzo wkurza :028: A wiec wymieniał już ktoś te uszczelki?? albo wie jak je jakoś naprawić?? Zgory dzięki za info

podczas jazdy na delikatnych wybojach uszczelki wydaja z siebie denerwojacy dzwiek tak jak by sie o siebie ocieraly.Mysle ze jest to moze przyczyna tego iz trzeba drzwi podregulowac lub wymienic te usczelki bo sa stare. Moze mieliscie podobny problem i wiecie co z tym zrobic .Prosze o POMOC !!!

Sprawdź te drzwi. Kiedyś miałem podobnie i długo nie mogłem znaleźć przyczyny. Okazało się, że należało delikatnie podregulować prawe drzwi (nie zawiasy, tylko to coś o co drzwi się zamykają) - po prostu minimalnie za słabo się domykały.

• 1 rok później...
Gość digital121
sorlki ze sie podpinam, ale mam podobne pytanie a nie chce zakładać nowego tematu, chodzi mi o uszczelki do N15 ale te co są w ramach okien, wymieniał ktoś je?? moje nie są już za "szczelne" po pierwsze szyba mi lata jak okno jest uchylone ( standardowy problem w N15) a po drugie od 120 zaczyna sobie świstać powietrze co mnie bardzo wkurza :028: A wiec wymieniał już ktoś te uszczelki?? albo wie jak je jakoś naprawić?? Zgory dzięki za info

mam ten sam problem... ma ktoś jakiś pomysł?

mam ten sam problem... ma ktoś jakiś pomysł?

Też tak mam i do zużytych uszczelek dojdą jeszcze wyrobione prowadnice w drzwiach. Ja z tym nie robię nic bo i po co zwłaszcza ze jak otworzę szybę powyżej 1/4 to wszystko cichnie. W autach w tym wieku takie rzeczy to norma grunt ze przy zamkniętych szybach nie puszczają. Nowych uszczelek chyba sie nie kupi :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...